*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Controleer je voeten en kijk wat ze je vertellen over je bloeddruk, schildklier- en artritis risico

Controleer je voeten en kijk wat ze je vertellen over je bloeddruk, schildklier- en artritis risico

Ons lichaam stuurt ons veel signalen over onze gezondheid. De voeten zijn bijvoorbeeld een goede informant over uw algehele gezondheid. Pijn in de voeten of zelfs gevoelloosheid drukt symptomen van ziekten uit vóór enig ander lichaamsdeel.

Krampen in voet

Voetkrampen kunnen betekenen dat u uitgedroogd bent of te hard traint, maar als dit vaak gebeurt, heeft u mogelijk geen kalium, calcium of magnesium in uw dieet. Strek uw voeten voordat u naar bed gaat en voeg meer calcium toe aan uw dieet.

Droge huid op voeten

Een droge huid op de voeten kan een teken zijn van een schimmelinfectie die bekend staat als voetschimmel. Deze aandoening begint als een droge, jeukende huid en ontwikkelt zich tot ontsteking en blaren. Je moet je voeten schoon houden en deze tips volgen:

Doe uw schoenen thuis uit en stel uw voeten bloot aan de lucht of zonlicht
Draag katoenen sokken en verwissel ze elke dag
Vermijd blootsvoets lopen in openbare ruimtes
Draag geen versleten trainingsschoenen
Draag geen geleende schoenen

Tea tree olie is een uitstekende remedie voor thuis. Breng twee of drie keer per dag een kleine hoeveelheid aan op het getroffen gebied en blijf het gedurende twee weken aanbrengen nadat tekenen van de infectie zijn verdwenen.
Een andere remedie die je moet proberen is grapefruitzaadextract, dat verbazingwekkende antischimmeleffecten heeft. Breng het twee tot drie keer per dag aan op het getroffen gebied.
Een ander ding dat kan helpen is het toevoegen van een of twee teentjes knoflook aan je eten. Knoflook heeft natuurlijke schimmelwerende eigenschappen.

Dikke en gele teennagels

Als er een schimmelinfectie onder uw teennagel is, kan deze dikker worden, van kleur veranderen en van de huid scheiden. Dit komt vaker voor bij mensen met diabetes, reumatoïde artritis en andere immuundeficiënties.

Verhoogde grote teen

Er is een mogelijkheid om jicht te ervaren als je grote teen plotseling groter wordt. Jicht is een vorm van artritis die wordt veroorzaakt door de ophoping van urinezuur. Dit gebeurt omdat het overtollige urinezuur zich vormt in het lichaamsdeel met de laagste temperatuur, in dit geval de grote teen.

Pijnlijke teen gewrichten

Pijnlijke teengewrichten kunnen een teken zijn van reumatoïde artritis. Deze ziekte valt meestal eerst kleinere gewrichten aan, zoals de pols- en tenengewrichten, dus wees alert als u vaak pijn of een zwelling ervaart.

Kan de voet niet optillen

Het onvermogen om de voet vanaf de hiel omhoog te brengen, kan het gevolg zijn van zenuwbeschadiging of trauma aan de nek, rug of been. Neem contact op met uw arts als u dit probleem ondervindt.

Koude voeten

Een schildklierprobleem kan worden aangegeven bij koude voeten. De schildklier regelt de temperatuur en het metabolisme. Koude voeten kunnen ook een gevolg zijn van een slechte bloedsomloop.

Rode, witte of blauwe tenen of voeten

Variatie in kleur in voeten of tenen, variërend van wit, tot blauw, tot rood, kan een symptoom zijn van de ziekte van Raynaud. Als u met dit symptoom omgaat, raadpleeg dan uw arts om te controleren of er niets ernstigs is.

Haarloze tenen

Als er geen haar op uw tenen groeit, is dit een teken van een probleem. Dit kan een ander teken zijn van slechte circulatie als gevolg van vaatziekten.

Gevoelloosheid in beide voeten

Het ervaren van een aanhoudende gevoelloosheid in je voeten kan een symptoom zijn van perifere neuropathie, wat betekent dat er schade is aan je perifere zenuwstelsel. Dit kan door verschillende dingen worden veroorzaakt, maar de meest voorkomende zijn diabetes en alcoholmisbruik.

Teennagels in de vorm van een lepel

Lepelvormige teennagels is een probleem dat kan optreden als gevolg van een afwijking genaamd Koilonychias. Deze toestand maakt nagels hol en dunner met randen. Ook kunnen lepelvormige teennagels bloedarmoede betekenen.

Ontpitnagels

De huidaandoening psoriasis kan ook tekenen in de teennagels veroorzaken. De helft van de mensen met psoriasis kan veel kleine gaatjes in hun teennagels en vingernagels hebben. Dit probleem kan ook worden ervaren door mensen met artritis psoriatica.

Wonden die niet aan uw voeten genezen

Een wond aan je voet die niet geneest, kan betekenen dat je risico loopt op diabetes. De verhoogde niveaus van bloedglucose in de loop van de tijd kunnen zenuwbeschadiging in de voeten veroorzaken, zodat u mogelijk geen zweer op de voet voelt. Als het niet wordt behandeld, kan dit ernstige gevolgen hebben.

Scherpe pijn in de hiel

Een scherpe pijn in je hiel kan een teken zijn van een probleem dat plantaire fasciitis wordt genoemd. Dit betekent dat de band van bindweefsel langs de onderkant van de voeten ontstoken is. De pijn is meestal geconcentreerd in de hiel en wordt gedurende de dag erger.

Probeer enkele van deze methoden om de hielpijn van plantaire fasciitis te verlichten.

Beperk dagelijkse activiteiten en laat je voeten rusten. Vermijd ook hardlopen of lopen op harde oppervlakken.
Doe ijs op je hiel om ontstekingen te verminderen en pijn te verlichten.
Draag schoenen met goede schokabsorptie en de juiste steunzool voor uw voet.
Voer eenvoudige oefeningen uit zoals teenrek, kuitrek en handdoekrek meerdere keren per dag, vooral na het wakker worden.
Draag geen hoge hakken

Previous 9 Verbazingwekkend gebruik van aspirine waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord
Next Moeder woedend nadat leraren haar dochter met Alopecia dwingen om de pruik in de klas te verwijderen

You might also like

Natuurlijk genezen

Word je ’s ochtend hier mee wakker? Dan kan je er DIT tegen doen!

Dit kan erg vervelend en lastig zijn. Wakker worden met een strontje in je oog is niet fijn en kan aardig zeer doen. Wat is een strontje? Een strontje lijkt

Natuurlijk genezen

Heb je een hond? Dat is goed voor de gezondheid van dít orgaan

Het hebben van een hond is niet alleen ontzettend gezellig, het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Hondenbaasjes lopen namelijk een stuk minder risico op hart- en vaatziekten.

Natuurlijk genezen

Wetenschappers hebben dit fruit dat krachtiger is dan een geneesmiddel tegen kanker goedgekeurd!

Natuurlijke geneeskunde wordt gebruikt om tal van vicieuze ziekten te bestrijden. Dit recept bevat alleen natuurlijke ingrediënten en wordt gebruikt om kanker te bestrijden. Het meest bekende feit over dit