*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De duistere waarheid achter de wereld van de ‘helende’ edelstenen

De duistere waarheid achter de wereld van de ‘helende’ edelstenen

Stenen met ‘helende krachten’ zijn een trend in de wellnesswereld. Was het ooit een rariteit in de esoterische scene tegenwoordig is het een miljardenindustrie. Maar weinigen weten dat stenen als agaat, rozenkwarts of amethist onder erbarmelijke omstandigheden worden gedolven in mijnen in straatarme landen. The Guardian schreef erover.

Aan de stenen worden magische krachten toebedeeld. Je zou er energie van krijgen, rust door vinden of zelfvertrouwen, zo valt te lezen in Happinez. Ze zouden helpen tegen allerhande kwaaltjes. Het zijn gewoon stenen dus dat kan helemaal niet, maar toch zijn ze razend populair. Op Instagram zijn er tientallen miljoenen foto’s met hashtags als #crystals en #healingcrystals. Tijdschriften noemen de helende stenen al een paar jaar dé trend op wellnessgebied.

Levensgevaarlijk
Ze vertellen er niet bij dat veel van de kristallen afkomstig zijn uit Madagaskar, een van de armste landen ter wereld. Edelstenen en waardevolle metalen waren het snelst groeiende exportproduct van het land. De uitvoer steeg tussen 2016 en 2017 met 170 procent tot 109 miljoen dollar. Het 25 miljoen inwoners tellende eiland staat nu gelijk aan veel grotere landen als India, Brazilië en China als belangrijke kristallenexporteur in de wereld. Maar in het arme land is weinig gemechaniseerd en dus wordt het overgrote deel van de stenen met de hand uit de grond gehaald. Mensen riskeren hun leven door in de mijnen op zoek te gaan naar de gewilde stenen.

1 dollar per dag
“Ik was geschokt. Je ziet mensen vier, vijf kilometer lang stenen sjouwen van vijftig, zestig kilo. Dat doen ze twee of drie keer op een dag en dan verdienen ze 1 dollar. Soms kun je je niet voorstellen hoe ze dat kunnen volhouden,” aldus Liva Marc Rahdriaharisoa in The Guardian. Hij is directeur van Madagascar Specimens dat jaarlijks 65 ton kristallen exporteert. Er is weinig tot geen regelgeving voor het delven van de edelstenen. De mensen die het werk doen hebben het geld hard nodig. Volgens de Wereldbank leeft 80 procent van de mensen buiten de steden van Madagaskar onder de armoedegrens van 1,90 dollar per dag. Ook al verdienen ze weinig en doen ze levensgevaarlijk werk onder de grond, het is hun enige kans.

De stenen komen ondertussen terecht in esoterische winkeltjes, op hippiemarkten, in souvenirshops of bij spirituele genezers. De mensen die ze kopen zeggen vaak begaan te zijn met de wereld en de natuur. Liever horen ze niets over de herkomst van die ‘helende’ kristallen, maar fantaseren ze verder over een wereld die beter wordt door ‘s avonds een steen op je nachtkastje te leggen.

Bronnen:

The Guardian

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous de handen van deze 46-jarige zagen eruit alsof ze 70 was, maar toen haar vriend haar dit geheime recept vertelde...
Next AH kip ‘meer ruimte’? Nee, juist de kleinste hokjes van allemaal

About author

You might also like