De gezondheidsbevorderende eigenschappen van pompoenpitten

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van pompoenpitten

Luister naar dit artikel

Op zoek naar meer heerlijke manieren om mineralen en essentiële vetzuren aan je dieet toe te voegen? Ontdek de geweldige gezondheidsvoordelen van pompoenpitten (een eenvoudige manier om je gezondheid te verbeteren.)


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Deze krachtige superfood bevat moeilijk verkrijgbare, essentiële mineralen zoals zink, mangaan en magnesium, plus is onderzocht op zijn krachtige effecten tegen urogenitale problemen, hartaandoeningen en osteoporose.

Verlaag uw risico op hart- en vaatziekten met essentiële vetten in pompoenpitten

Ik zie nog steeds verbaasde blikken als ik suggereer dat vet een belangrijke speler is in het spel tegen hart- en vaatziekten. Toch blijft studie na studie de enorme voordelen aantonen die vetten hebben voor de gezondheid van het hart.

Pompoenpitten bevatten linoleenzuur, een belangrijk essentieel vet waarvan bekend is dat het het risico op een hartaanval vermindert. Bovendien bevatten pompoenpitten een van de hoogste niveaus van fytosterolen onder andere noten en zaden. En het is aangetoond dat deze fytosterolen de opname van ongewenst (overmatig) cholesterol in de dunne darm voorkomen.

Wat pompoenpitten zo’n ideaal cardiovasculair superfood maakt, is hun effect op het LDL- en HDL-cholesterolgehalte. In een ander onderzoek hielpen pompoenpitten om de niveaus van lipiden met een hoge dichtheid te verhogen en de bloeddruk tot een gezond bereik te verlagen. Deelnemers die menopauzale symptomen hadden, werden bestudeerd – aan het einde van het onderzoek – en onderzoekers ontdekten dat vrouwen minder algemene ontstekingen ervoeren.

Een gezond tussendoortje om een ​​overactieve blaas te vertragen

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Traditional Complementary Medicine, kan meer pompoenpitolie in uw dieet een overactieve blaas vertragen. Naarmate we ouder worden, is bekend dat de blaasfunctie achteruit gaat.

De onderzoeksresultaten suggereerden dat pompoenpitten, vanwege hun wijdverbreide beschikbaarheid in Noord-Amerika, levensvatbaar kunnen worden gebruikt als een goedkope en voedzame methode voor zelfmedicatie bij diegenen die proberen een overactieve blaas te behandelen.

Maakt u zich zorgen over osteoporose? Dan kunnen pompoenpitten een deel van de oplossing zijn.

De voordelen van pompoenpitten zijn bekend vanwege hun essentiële botopbouwende mineralen magnesium, fosfor, mangaan en zink. Helaas associëren de meesten van ons osteoporose als een postmenopauzale ziekte die alleen vrouwen treft, terwijl een op de acht heupfracturen daadwerkelijk voorkomt bij mannen ouder dan 50 jaar.

Er zijn sterke correlaties gevonden tussen deze mineraaltekorten en breukpercentages. Een dieet dat rijk is aan pompoenpitten kan dus helpen bij het creëren van een alkalische omgeving die gunstig is voor het verhogen van de botdichtheid.

De beste manieren om pompoenpitten in het dieet te krijgen

Perfect om over salades te strooien, over vis of groenten zoals asperges, romanesco en sperziebonen of om bij een handjevol te eten, pompoenpitten – wanneer ze meerdere keren per week worden gegeten – zijn een ideale aanvulling op je superfood-regime. Hier is mijn favoriete recept voor pompoenpitten:

Italiaanse pompoenpitten met kruidenkorst

Ingrediënten:

1 kopje pompoenpitten
1/2 tl pompoenpitolie
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
1 tl marjolein
1 tl gehakte knoflook

Methode:

1. Doe de olie en vervolgens de zaden in een kom.
2. Combineer vervolgens de kruiden, roer en dek ze ongeveer een uur af, zodat de kruiden de zaden kunnen ‘marineren’.

Dat is het! Op zoek naar een gezonde snack voor 2022? Probeer pompoenpitten aan je dieet toe te voegen en geniet ervan!

Bronnen: NIH.gov, NIH,gov, NIH.gov, NIH.gov

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Top drie redenen om heilige basilicum te proberen
Next Hoe u uw immuunsysteem kunt versterken en kanker kunt bestrijden met spirulina

You might also like

Natuurlijk genezen

Gebrek aan vitamine C kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Hier zijn 9 vroege waarschuwingen dat uw lichaam tekort heeft aan vitamine C

Luister naar dit artikel Vitamine C (ascorbinezuur) is belangrijk voor je immuunsysteem en je lichaam heeft er voldoende van nodig om tal van gezondheidsproblemen te voorkomen. Uit statistieken blijkt dat

Natuurlijk genezen

Hoe je limonade van kurkuma maakt om depressies en stress te verminderen

Luister naar dit artikel Kurkuma (Curcuma longa / Curcuma domestica) is een veelgebruikt ingrediënt in de Indiase en Indonesische keuken. Het wordt toegevoegd aan kerriepoeders, mosterd en andere recepten. Deze

Natuurlijk genezen

Snel & Gezond Je Hoge Bloeddruk Verlagen Zonder Medicijnen? 6 Tips!

Luister naar dit artikel Kijk naar de persoon rechts van je. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard