*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De gezondheidsbevorderende eigenschappen van pompoenpitten

De gezondheidsbevorderende eigenschappen van pompoenpitten

Op zoek naar meer heerlijke manieren om mineralen en essentiële vetzuren aan je dieet toe te voegen? Ontdek de geweldige gezondheidsvoordelen van pompoenpitten (een eenvoudige manier om je gezondheid te verbeteren.)

Deze krachtige superfood bevat moeilijk verkrijgbare, essentiële mineralen zoals zink, mangaan en magnesium, plus is onderzocht op zijn krachtige effecten tegen urogenitale problemen, hartaandoeningen en osteoporose.

Verlaag uw risico op hart- en vaatziekten met essentiële vetten in pompoenpitten

Ik zie nog steeds verbaasde blikken als ik suggereer dat vet een belangrijke speler is in het spel tegen hart- en vaatziekten. Toch blijft studie na studie de enorme voordelen aantonen die vetten hebben voor de gezondheid van het hart.

Pompoenpitten bevatten linoleenzuur, een belangrijk essentieel vet waarvan bekend is dat het het risico op een hartaanval vermindert. Bovendien bevatten pompoenpitten een van de hoogste niveaus van fytosterolen onder andere noten en zaden. En het is aangetoond dat deze fytosterolen de opname van ongewenst (overmatig) cholesterol in de dunne darm voorkomen.

Wat pompoenpitten zo’n ideaal cardiovasculair superfood maakt, is hun effect op het LDL- en HDL-cholesterolgehalte. In een ander onderzoek hielpen pompoenpitten om de niveaus van lipiden met een hoge dichtheid te verhogen en de bloeddruk tot een gezond bereik te verlagen. Deelnemers die menopauzale symptomen hadden, werden bestudeerd – aan het einde van het onderzoek – en onderzoekers ontdekten dat vrouwen minder algemene ontstekingen ervoeren.

Een gezond tussendoortje om een ​​overactieve blaas te vertragen

Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Traditional Complementary Medicine, kan meer pompoenpitolie in uw dieet een overactieve blaas vertragen. Naarmate we ouder worden, is bekend dat de blaasfunctie achteruit gaat.

De onderzoeksresultaten suggereerden dat pompoenpitten, vanwege hun wijdverbreide beschikbaarheid in Noord-Amerika, levensvatbaar kunnen worden gebruikt als een goedkope en voedzame methode voor zelfmedicatie bij diegenen die proberen een overactieve blaas te behandelen.

Maakt u zich zorgen over osteoporose? Dan kunnen pompoenpitten een deel van de oplossing zijn.

De voordelen van pompoenpitten zijn bekend vanwege hun essentiële botopbouwende mineralen magnesium, fosfor, mangaan en zink. Helaas associëren de meesten van ons osteoporose als een postmenopauzale ziekte die alleen vrouwen treft, terwijl een op de acht heupfracturen daadwerkelijk voorkomt bij mannen ouder dan 50 jaar.

Er zijn sterke correlaties gevonden tussen deze mineraaltekorten en breukpercentages. Een dieet dat rijk is aan pompoenpitten kan dus helpen bij het creëren van een alkalische omgeving die gunstig is voor het verhogen van de botdichtheid.

De beste manieren om pompoenpitten in het dieet te krijgen

Perfect om over salades te strooien, over vis of groenten zoals asperges, romanesco en sperziebonen of om bij een handjevol te eten, pompoenpitten – wanneer ze meerdere keren per week worden gegeten – zijn een ideale aanvulling op je superfood-regime. Hier is mijn favoriete recept voor pompoenpitten:

Italiaanse pompoenpitten met kruidenkorst

Ingrediënten:

1 kopje pompoenpitten
1/2 tl pompoenpitolie
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
1 tl marjolein
1 tl gehakte knoflook

Methode:

1. Doe de olie en vervolgens de zaden in een kom.
2. Combineer vervolgens de kruiden, roer en dek ze ongeveer een uur af, zodat de kruiden de zaden kunnen ‘marineren’.

Dat is het! Op zoek naar een gezonde snack voor 2022? Probeer pompoenpitten aan je dieet toe te voegen en geniet ervan!

Bronnen: NIH.gov, NIH,gov, NIH.gov, NIH.gov

 

Previous Top drie redenen om heilige basilicum te proberen
Next Hoe u uw immuunsysteem kunt versterken en kanker kunt bestrijden met spirulina

You might also like

Natuurlijk genezen

We moeten de griepprik afschaffen. Huisarts onthult in dit ijzersterke opiniestuk waarom

Van de griepprik is niet bewezen wat het effect ervan is. Daarom moeten we ermee stoppen, zegt huisarts Hans van der Linde in Trouw. Ieder jaar krijgen miljoenen Nederlanders de griepprik,

Natuurlijk genezen

Zo herken je een hartinfarct een maand voordat het gebeurt!

Iedere dag krijgen in Nederland ongeveer 80 mensen een hartinfarct. Het is dus van groot belang dat je de waarschuwingssignalen van je lichaam herkent zodat je op tijd hulp kan

Natuurlijk genezen

Het krachtigste geneesmiddel voor het gezichtsvermogen ter wereld: sla het op voordat het van het internet wordt verwijderd!

Oogproblemen zijn tegenwoordig heel gewoon. Bijna iedereen lijdt aan dit soort gezondheidsproblemen. Maar wist u dat als u elke dag bepaalde voedingsmiddelen aan uw dieet toevoegt, uw gezichtsvermogen wordt versterkt?