De relatie tussen hoofdpijn en de lever
juli 20, 2016 6985 Views

De relatie tussen hoofdpijn en de lever


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Geloof het of niet, het verminderen van je niveaus van stress en angst kan echt je gezondheid verbeteren – zowel die van je lever als je emotionele welzijn.

Hoofdpijn kan verschillende oorzaken hebben: migraine, spanning en ook pijn veroorzaakt door een ongezonde of vergiftigde lever. In dit artikel zullen we het hebben over de relatie tussen hoofdpijn en de lever, zodat je beter voor je lichaam kunt zorgen.

Wat is het verband tussen hoofdpijn en mijn lever?

Als onze lever gezond is, is onze kwaliteit van leven goed en hoeven we zelfs niet aan dit orgaan te denken. Maar soms kunnen we spijsverteringsproblemen, vermoeidheid en andere symptomen naast hoofdpijn zich ontwikkelen. Dit kan duiden op een milde of ernstige aandoening, maar de symptomen moeten niet worden genegeerd.

Hoe kan hoofdpijn worden geassocieerd met een ongezonde lever? Het is een pijn die komt en gaat en het hevigst is rond de slapen of aan de achterkant van het hoofd. Mensen verwarren het vaak met een spanningsgerelateerde hoofdpijn, maar om de ware oorzaak te bepalen moet je in de gaten houden of het gepaard gaat met pijn in de buikstreek, een gevoel van volheid, ongemak, een bittere smaak in de mond, een wit of geelachtig laagje op de tong of misselijkheid.

Artsen suggereren ook dat het vaak samengaat met slapeloosheid ’s nachts en moeite hebben met het ontwaken ’s ochtends. Vrouwen kunnen zeer ernstige symptomen van PMS ervaren.

Meestal ontstaat deze hoofdpijn als de lever ongezond of toxisch is en niet in staat is om zijn normale functie van het sturen van energie naar de hersenen en ledematen te vervullen. Vandaar dat we pijn en vermoeidheid ervaren.

Hoe kun je beter voor je lever zorgen en deze hoofdpijn voorkomen?

1. Richtlijnen voor voeding

 • Vermijd het eten van grote hoeveelheden voedsel. Het is prima om te eten tot je vol bent, maar doe dit door middel van verschillende maaltijden gedurende de dag. Je moet nooit het ontbijt overslaan, want het is essentieel voor het onderhouden van een gezonde stofwisseling.
 • Verminder de consumptie van vetten, gefrituurd voedsel, verwerkte suikers, alcohol, zout en zuivelproducten.
 • Verhoog je dagelijkse inname van verse groenten en fruit. Het beste is om groenten te stomen om de voedingsstoffen te behouden.
 • De beste groenten zijn degene die een “verfrissend” effect op het lichaam hebben, zoals groene bladgroenten met een bittere smaak. Waarom is dit? Omdat ze helpen de lever te kalmeren. Dat betekent dat ze een ontstekingsremmende werking hebben, waarmee de leverfunctie wordt verbeterd. Een van de beste voedingsmiddelen in deze categorie is de artisjok.
 • Sommige kruiden kunnen een grote hulp zijn, zoals mariadistel, gember, paardenbloem en groene thee. Allemaal hebben ze reinigende eigenschappen die drainage stimuleren en een goede werking van de lever bevorderen.

2. Gedrags- en emotionele richtlijnen

Zoals je al weet beïnvloeden je dagelijkse gewoonten rechtstreeks de gezondheid van je lever. Het is aan te raden om minstens een half uur per dag een vorm van fysieke activiteit te doen of vijftien minuten te hardlopen. Het maakt niet uit wat je kiest, zolang het je hartslag maar verhoogt.

Bovendien is het belangrijk om je emotionele toestand onder controle te houden.Verminder de niveaus van stress en angst en vergeet niet om je prioriteiten goed te onderhouden: je gezondheid, geluk en genot van het dagelijkse leven. Probeer altijd om een ​​paar uur voor jezelf te vinden en om het meeste uit de meest eenvoudige dingen te halen, zelfs als dat betekent dat je alleen met je gedachten bent in een park of een kopje koffie drinkt met een paar vrienden (vergeet niet dat koffie ook goed voor de lever is). Omring jezelf met mensen die van je houden, respect voor je hebben en het beste voor je willen. Als je het gevoel hebt dat je bepaalde mensen moet ontwijken, doe dat dan voordat je gezondheid negatief wordt beïnvloed!

Al deze ogenschijnlijk kleine dingen kunnen bijdragen aan de beschadiging van je lever en de natuurlijke balans van het lichaam verstoren. Vergeet dat niet.

Voorbeelden van een goede voeding om deze hoofdpijn te vermijden

We geven je een eenvoudig voorbeeld dat je iedere dag kunt toepassen. De volgende voedingsmiddelen zullen je helpen voor je lever te zorgen en te voorkomen dat je de hoofdpijn zult ervaren die in verband wordt gebracht met dit orgaan.

1. Ontbijt

 • Een glas warm water met het sap van een halve citroen
 • Een sneetje volkoren brood met suikervrije bosbessenjam
 • Een halve appel en wat noten

2. Halverwege de ochtend

 • Eén appel of peer
 • Of een kopje groene thee met volkoren toast en een paar druppels olijfolie

3. Lunch

 • Gegrilde groenten (broccoli, spruitjes…)
 • Gegrilde witte vis
 • Een kleine kom in blokjes gesneden papaja

4. Snack

 • Een glas water met een kom havermout en aardbeien

5. Diner

 • Gekookte artisjokken met olijfolie en azijn
 • Bruine rijst gekookt met olijfolie, een beetje zout en een laurierblad
 • Een kiwi
 • Vergeet niet dat salades geen goede keuze zijn om als avondeten te eten, omdat het veel energie kost om groenten te verteren. Bewaar salades liever voor lunch.

6. Een uur voor het slapengaan

 • Een thee gemaakt met citroenmelisse, munt of tijm. Je zult zeker beter slapen.
Previous Een gel die bloedingen binnen 10 seconden stopt
Next Hoe kweek je thuis rozemarijn, peterselie en munt?

You might also like

Natuurlijk genezen

Reinig je bloedvaten en voorkom een hartaanval en beroerte, met één glaasje van deze krachtige drank!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Het ongelooflijke verhaal van wat deze man heeft gebruikt om zijn diabetes te overwinnen zonder medicijnen (video)

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Selenium en antioxidanten: gezondheidsvoordelen van paranoten die rijk zijn aan voedingsstoffen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar