*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


De therapeutische voordelen van reflexologie voor Parkinson
mei 5, 2019 3009 Views

De therapeutische voordelen van reflexologie voor Parkinson

Gediagnosticeerd worden met een neurodegeneratieve ziekte lijkt op het krijgen van een doodvonnis voor de meeste mensen. Behoudens het feit dat veel van deze ziekten ongeneeslijk zijn, veroorzaken ze ook progressieve degeneratie en zelfs de dood in hersenneuronen, die niet kunnen worden vervangen door het lichaam als ze eenmaal zijn gestorven of zijn beschadigd. Onder deze aandoeningen is de ziekte van Parkinson een van de meest voorkomende en treft bijna 60.000 Amerikanen elk jaar.

De meeste conventionele benaderingen voor het beheersen van de symptomen van de ziekte van Parkinson omvatten medicamenteuze therapie; het is echter bekend dat deze bijwerkingen hebben die van invloed zijn op het algehele welzijn van een patiënt. Levodopa, een voorgeschreven medicijn voor alle stadia van de ziekte van Parkinson, wordt niet alleen minder effectief in de loop van de tijd, maar het kan ook leiden tot het ontwikkelen van onvrijwillige bewegingen (dyskinesie) en zelfs impulsief en dwangmatig gedrag.

Gelukkig kunnen mensen met deze slopende aandoening in reflexologie terechtkomen om hun symptomen te beheersen, omdat het lichaam het herstelvermogen kan herstellen en het zichzelf kan laten genezen.

Ziekte van Parkinson en reflexologie

De ziekte van Parkinson is een progressieve aandoening van het zenuwstelsel die optreedt wanneer de hersenen niet in staat zijn om dopamine te produceren, wat problemen met beweging veroorzaakt. Terwijl de meeste mensen weten van het kenmerkende symptoom van de aandoening – onbeheersbaar trillen van de handen – kan Parkinson de gang, de motorfunctie en zelfs de spraak beïnvloeden. Volgens schattingen van de Parkinson Foundation zullen in de Verenigde Staten tegen 2020 één miljoen mensen lijden aan Parkinson – meer dan het aantal mensen met multiple sclerose, de ziekte van Lou Gehrig en spierdystrofie samen.

Reflexologen geloven dat mensen die lijden aan neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson, veel baat kunnen hebben bij een meer holistische benadering, vooral als het gaat om de tremoren die verband houden met de aandoening. Door specifieke punten in de voeten en handen te masseren, kan een persoon het lichaam stimuleren en herstellen tot het vorige evenwicht. Dit is vooral handig voor mensen met ziekten zoals Parkinson, waar conventionele vormen van behandeling weinig doen om de symptomen volledig aan te pakken.

Reflexologie kan, wanneer aangevuld met massagetherapie, nog grotere voordelen opleveren. Vooral spierstijfheid en rigide lichaamsbewegingen, vaak gezien bij patiënten met Parkinson, kunnen worden behandeld met massagetherapie. Dit wordt gedaan om het gevoel van een patiënt in het gemasseerde gebied te herstellen. Zodra dit gebeurt, kan hij verdere therapie voor Parkinson ondergaan.

De voordelen van reflexologie eindigen niet alleen met het behandelen van directe symptomen van Parkinson. De behandeling kan zelfs andere aandoeningen helpen die gepaard gaan, waaronder hoofdpijn, slapeloosheid en algemene pijn. Reflexologie kan zelfs het immuunsysteem stimuleren, het energieniveau verhogen en de vitaliteit verbeteren – een aanvulling geven om het lichaam te helpen de symptomen van de neurodegeneratieve ziekte aan te pakken.

Stop met trillen door op deze punten te drukken

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die reflexologie toepassen, masseren vaak de punten die overeenkomen met het hoofd, de wervelkolom en de hersenen, omdat deze een goed afgeronde aanpak bieden bij het beheersen van de symptomen van Parkinson.

Vooral de trillingen kunnen worden verzacht door met de duim over de reflexologiepunten van het middenrif en de solaris plexus te lopen. Daarna zal de beoefenaar omhoog gaan naar de wervelkolom om de balans in het zenuwstelsel te herstellen.

Bovendien kan een patiënt met Parkinson aanzienlijke verlichting vinden door de volgende reflexologiepunten gedurende minstens drie minuten in te drukken.

Hypofyse
grote hersenen
Cerebellum
Wervelkolom
Nier
Bijnier
Lever
Autonoom zenuwstelsel

Vooral het masseren van de reflexen van de wervelkolom kan de alertheid en het zelfvertrouwen herstellen, die vaak bij het begin van de ziekte minder worden. Werken aan de reflexen van de tenen en de dikke darm kan nog meer verlichting bieden van de andere symptomen die Parkinson met zich meebrengt.

Inderdaad, mensen die op zoek zijn naar verlichting van Parkinson kunnen zich tot reflexologie wenden als een veilige en natuurlijke aanvullende behandeling om de symptomen te beheersen en de genezing van het lichaam te stimuleren.

Bronnen:

ModernReflexology.com

NeurodegenerationResearch.eu

Parkinson.org

Parkinsons.org.uk

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Betelpeper biedt een geweldig alternatief voor tandpasta met zijn antimicrobiële eigenschappen
Next Vier natuurlijke remedies voor bloedcirculatie

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Appel Azijn Power Shot: een beter alternatief voor probiotica. Geweldig bij hoge cholesterol, Candida, maagzuur en meer

Appelazijn is absoluut iets dat we het hele jaar door thuis moeten hebben, omdat het honderden voordelen biedt voor onze gezondheid en ons huishouden. Ondanks de recente toename van populariteit,

Natuurlijk genezen

Deze Japanse methode maakt je lichaam volledig vrij van gifstoffen. Dit kan IEDEREEN maken!

Volgens een eeuwenoude Aziatische methode zijn de voeten verbonden tot alle organen in het lichaam. Ze worden ook wel omschreven als ons tweede hart. Er lopen duizenden zenuwuiteinden van ons

Natuurlijk genezen

5 WAARSCHUWINGSSIGNALEN VAN EEN MAGNESIUMTEKORT

Veel mensen begrijpen niet hoe groot het belang van magnesium is, zoals ze ook niet doorhebben dat hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld calcium of ijzer. Toch is een toereikend magnesiumgehalte van cruciaal