De therapeutische voordelen van reflexologie voor Parkinson
mei 5, 2019 4502 Views

De therapeutische voordelen van reflexologie voor Parkinson


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Gediagnosticeerd worden met een neurodegeneratieve ziekte lijkt op het krijgen van een doodvonnis voor de meeste mensen. Behoudens het feit dat veel van deze ziekten ongeneeslijk zijn, veroorzaken ze ook progressieve degeneratie en zelfs de dood in hersenneuronen, die niet kunnen worden vervangen door het lichaam als ze eenmaal zijn gestorven of zijn beschadigd. Onder deze aandoeningen is de ziekte van Parkinson een van de meest voorkomende en treft bijna 60.000 Amerikanen elk jaar.

De meeste conventionele benaderingen voor het beheersen van de symptomen van de ziekte van Parkinson omvatten medicamenteuze therapie; het is echter bekend dat deze bijwerkingen hebben die van invloed zijn op het algehele welzijn van een patiënt. Levodopa, een voorgeschreven medicijn voor alle stadia van de ziekte van Parkinson, wordt niet alleen minder effectief in de loop van de tijd, maar het kan ook leiden tot het ontwikkelen van onvrijwillige bewegingen (dyskinesie) en zelfs impulsief en dwangmatig gedrag.

Gelukkig kunnen mensen met deze slopende aandoening in reflexologie terechtkomen om hun symptomen te beheersen, omdat het lichaam het herstelvermogen kan herstellen en het zichzelf kan laten genezen.

Ziekte van Parkinson en reflexologie

De ziekte van Parkinson is een progressieve aandoening van het zenuwstelsel die optreedt wanneer de hersenen niet in staat zijn om dopamine te produceren, wat problemen met beweging veroorzaakt. Terwijl de meeste mensen weten van het kenmerkende symptoom van de aandoening – onbeheersbaar trillen van de handen – kan Parkinson de gang, de motorfunctie en zelfs de spraak beïnvloeden. Volgens schattingen van de Parkinson Foundation zullen in de Verenigde Staten tegen 2020 één miljoen mensen lijden aan Parkinson – meer dan het aantal mensen met multiple sclerose, de ziekte van Lou Gehrig en spierdystrofie samen.

Reflexologen geloven dat mensen die lijden aan neurodegeneratieve ziekten zoals Parkinson, veel baat kunnen hebben bij een meer holistische benadering, vooral als het gaat om de tremoren die verband houden met de aandoening. Door specifieke punten in de voeten en handen te masseren, kan een persoon het lichaam stimuleren en herstellen tot het vorige evenwicht. Dit is vooral handig voor mensen met ziekten zoals Parkinson, waar conventionele vormen van behandeling weinig doen om de symptomen volledig aan te pakken.

Reflexologie kan, wanneer aangevuld met massagetherapie, nog grotere voordelen opleveren. Vooral spierstijfheid en rigide lichaamsbewegingen, vaak gezien bij patiënten met Parkinson, kunnen worden behandeld met massagetherapie. Dit wordt gedaan om het gevoel van een patiënt in het gemasseerde gebied te herstellen. Zodra dit gebeurt, kan hij verdere therapie voor Parkinson ondergaan.

De voordelen van reflexologie eindigen niet alleen met het behandelen van directe symptomen van Parkinson. De behandeling kan zelfs andere aandoeningen helpen die gepaard gaan, waaronder hoofdpijn, slapeloosheid en algemene pijn. Reflexologie kan zelfs het immuunsysteem stimuleren, het energieniveau verhogen en de vitaliteit verbeteren – een aanvulling geven om het lichaam te helpen de symptomen van de neurodegeneratieve ziekte aan te pakken.

Stop met trillen door op deze punten te drukken

Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg die reflexologie toepassen, masseren vaak de punten die overeenkomen met het hoofd, de wervelkolom en de hersenen, omdat deze een goed afgeronde aanpak bieden bij het beheersen van de symptomen van Parkinson.

Vooral de trillingen kunnen worden verzacht door met de duim over de reflexologiepunten van het middenrif en de solaris plexus te lopen. Daarna zal de beoefenaar omhoog gaan naar de wervelkolom om de balans in het zenuwstelsel te herstellen.

Bovendien kan een patiënt met Parkinson aanzienlijke verlichting vinden door de volgende reflexologiepunten gedurende minstens drie minuten in te drukken.

Hypofyse
grote hersenen
Cerebellum
Wervelkolom
Nier
Bijnier
Lever
Autonoom zenuwstelsel

Vooral het masseren van de reflexen van de wervelkolom kan de alertheid en het zelfvertrouwen herstellen, die vaak bij het begin van de ziekte minder worden. Werken aan de reflexen van de tenen en de dikke darm kan nog meer verlichting bieden van de andere symptomen die Parkinson met zich meebrengt.

Inderdaad, mensen die op zoek zijn naar verlichting van Parkinson kunnen zich tot reflexologie wenden als een veilige en natuurlijke aanvullende behandeling om de symptomen te beheersen en de genezing van het lichaam te stimuleren.

Bronnen:

ModernReflexology.com

NeurodegenerationResearch.eu

Parkinson.org

Parkinsons.org.uk

Previous Betelpeper biedt een geweldig alternatief voor tandpasta met zijn antimicrobiële eigenschappen
Next Vier natuurlijke remedies voor bloedcirculatie

You might also like

Natuurlijk genezen

B-vitamines kunnen mogelijk worden gebruikt om gevorderde niet-alcoholische leververvetting te behandelen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Meer fruit en groenten eten gekoppeld aan een verminderd risico op hart- en vaatziekten, en een langere levensduur

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Waterstofperoxide kan je voor veel meer gebruiken dan alleen als mondwater. DIT is wat je er mee kunt doen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar