Deze “GROENE” praktijk verandert onze gemeenschappen in een gigantische giftige woestenij

Deze “GROENE” praktijk verandert onze gemeenschappen in een gigantische giftige woestenij


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Als eerste was er de geur … de limoengroene puree van gefermenteerde granen in de nabijgelegen AltEn Ethanolfabriek die een giftige woestenij creëerde door een stank vrij te geven die de ogen en keel van mensen irriteerde en neusbloedingen veroorzaakte. Toen stierven bijenkolonies, en vogels en vlinders leken gedesoriënteerd. Met zijn rode vlaggen en bio-indicatoren heeft de scène die zich ontvouwt in de kleine boerengemeenschap van Mead, Nebraska, alle verontrustende kenmerken van een besmettingsgebeurtenis, dus wat is er aan de hand?

AltEn, een ethanolfabriek die het milieu zou moeten helpen door zetmeelrijke granen zoals maïs om te zetten in ethanol, bedreigt de gezondheid van mensen en vervuilt het water en de bodem. AltEn wordt geadverteerd als een “recycling” -locatie en zou een onwaarschijnlijke oorzaak van vervuiling en giftige vervuiling moeten zijn. Toch lijkt het erop dat het omzetten van maïs in biobrandstof niet zo groen is als de reguliere media ons willen doen geloven.

De dreiging is ECHT: de productie van biobrandstoffen schaadt boerengemeenschappen, en creëert een giftige woestenij

In tegenstelling tot veel andere Amerikaanse ethanolfabrieken verwerkt AltEn zaden die zijn bedekt met fungiciden en insecticiden, waaronder neonicotinoïden of neonics, een zeer giftige klasse van chemicaliën. Het afvalbijproduct, een ‘natte koek’ beladen met neonics en andere gevaarlijke pesticiden (clothianidin, thiamethoxam), hoopt zich op in de grond van de ethanolfabriek, een opslagoplossing die bekend staat als een plantenlagune.

Onderzoekers zeggen dat het bijproduct het water en de bodem vervuilt en de gezondheid van mens en dier bedreigt. En volgens inwoners van Mead zit de niet zo vriendelijke bron voor alternatieve autobrandstof bovenop een watervoerende laag die water levert aan het zuidoostelijke deel van de gemeenschap.

Blijf uit de buurt van conventioneel geteelde maïs en soja. Hier is waarom

Neonics zijn wereldwijd de meest gebruikte pesticiden en worden regelmatig toegepast op maïs, soja, suiker, katoen, koolzaad en tarwe. De Environmental Protection Agency (EPA) beschouwt neonics in voedsel en water als veilig met een bereik van maximaal 70 delen per miljard (ppb), afhankelijk van het specifieke pesticide. Maar de waarheid is dat de giftige klasse van chemicaliën nog steeds negatieve krantenkoppen trekt over de gezondheidsrisico’s en het gevaar voor het milieu dat ze met zich meebrengt.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat neonics de menselijke gezondheid beïnvloeden door hormonale systemen te verstoren. Het gevaar van neonaten voor vogels en dieren in het wild is ook goed gedocumenteerd. Volgens een studie gepubliceerd in Nature Sustainability, brengt het toegenomen gebruik van neonicotinoïden vogelsoorten in de Verenigde Staten in gevaar, aangezien de chemicaliën zich manifesteren in de stengel, nectar en stuifmeel van planten.

Laten we eerlijk zijn, deze “niet zo groene” praktijken doen veel meer kwaad dan goed

AltEn is gewoon een andere schakel in de giftige keten die wordt geassocieerd met met pesticiden omhulde zaden, een systemische technologie die begon in de vroege jaren 2000 toen chemische bedrijven zoals Bayer AG en Syngenta neonics ontwikkelden om gewassen te behandelen. Tegenwoordig is het voor boeren bijna onmogelijk om toegang te krijgen tot ongecoate zaden. Onderzoekers schatten dat 95-99% van al het maïszaad in de VS bedekt is met neonics.

De onnodige toepassing en overmatig gebruik van chemicaliën is één probleem, en medeplichtigheid, zoals AltEn, met Big Agro-krijgsheren is een ander probleem.

Het is tijd om de hulp in te roepen van staatspolitieke leiders en voorstanders van landbouwverandering. Bovendien hebben we strengere voorschriften nodig voor de met pesticiden omhulde zaden die op de markt worden gebracht door grote bedrijven zoals Bayer AG en Syngenta. En vermijd vooral (natuurlijk!) Het kopen van genetisch gemanipuleerde maïs of sojaproducten.

Bronnen: TheGuardian.com, TheGuardian.com

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Klaar om hartaandoeningen te bestrijden? Verhoog de gezondheid van uw hart met deze kleine zaadjes
Next 6 tekenen dat uw darmgezondheid in gevaar is, vooral bij kinderen

You might also like

Algemeen

Ze smeerde wat olijfolie op haar ogen. Toen ik erachter kwam waarom, MOEST ik het proberen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Curcumine

Drink deze curcumine shot om parasieten uit te spoelen en je darmen te stimuleren!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Japan zegt dat het storten van radioactief water van Fukushima in de Stille Oceaan nu ‘onvermijdelijk’ is

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar