Door dit eigen gemaakte drankje te drinken worden je botten versterkt

Door dit eigen gemaakte drankje te drinken worden je botten versterkt

Luister naar dit artikel

Naast je vitale organen, is het skelet je kostbaarste bezit. Hier sta je normaal nooit bij stil, maar zonder skelet kun je onmogelijk leven. Tenminste niet op de manier zoals je nu gewend bent.
Botten zijn verschrikkelijk belangrijk. Enkele functies van botten zijn bijvoorbeeld: het beschermen van interne organen, het geven van vorm en stevigheid aan het lichaam en het produceren van bloedcellen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Genoeg redenen om extra aandacht te geven aan de gezondheid van onze botten. We weten allemaal dat melk calcium bevat en dat calcium van fundamenteel belang is voor sterke botten. Naast melk zijn er ook andere gezonde voedingsmiddelen die wel degelijk bijdragen aan de gezondheid en sterkte van de botten.

Je skelet stelt je in staat om te rennen, te staan, te springen en allerlei andere dingen te doen met je lichaam. Je skelet is de basisstructuur van je lichaam, en het is dus belangrijk om deze goed gezond te houden.

Vrouwen die reeds door de overgang zijn gegaan lopen meer risico om problemen te ontwikkelen die verbonden zijn aan het skelet. Dit komt doordat hun lichaam vanaf de overgang minder oestrogeen aanmaakt. Oestrogeen is een van de hormonen die de opname van calcium ondersteunt, een mineraal dat van essentieel belang is voor het behoud van een goede botdichtheid.

Als je last hebt van pijnlijke botten en gewrichten of andere gerelateerde problemen ervaart, dan raden wij aan dat je deze drank eens een kans geeft. Toch is het verstandig om van tevoren eerst even je dokter te raadplegen. Problemen verbonden aan het skelet vereisen soms namelijk speciale zorg om de ontwikkeling van nog ernstigere problemen te voorkomen.
elke voedingsstoffen bevat deze drank?
Stel het niet langer uit: begin vandaag nog regelmatig dit krachtige groene sap te drinken om te profiteren van de voedende eigenschappen van elk ingrediënt.

Spinazie
Spinazieblaadjes bestaan voornamelijk uit water. Daarnaast bevat spinazie meer proteïne dan bijna alle andere groenten. Spinazie is vet- en koolhydraatarm en tegelijkertijd juist rijk aan vezels, vitamine A, C, E, K, B-vitamines (B6, B2, B1) en foliumzuur (vitamine B9).

Enkele van de mineralen die spinazie bevat zijn calcium, ijzer, kalium, magnesium, mangaan en fosfor. De bladgroente biedt ook antioxidanten als flavonoïden en carotenoïden.

Grapefruit
Deze citrusvrucht bestaat voor 90% uit water en 100 gram grapefruit bevat maar tweeëndertig calorieën, zeven gram koolhydraten, 0,6 gram proteïne en helemaal geen vet. Tegelijkertijd is de vrucht echter wel rijk aan vitamine C, vezels, calcium, magnesium en kalium.

Selderij
Selderij bestaat voor bijna 95% uit water, maar bevat daarnaast ook een hoop voedingsstoffen, zoals vitamine B1 (thiamine), B2, B6, B9 (foliumzuur), bèta-caroteen, vitamine E en C, alsook mineralen als calcium, zink, magnesium, ijzer, zwavel, fosfor, mangaan, koper, aluminium en silicium.

Groene appel
Deze vrucht is een geweldige bron van fytonutriënten, waaronder flavonoïden en fenolzuur, maar ook vitamine A, B en C, pectine, proteïne, calcium, koolhydraten, natrium, magnesium, kalium, fosfor en zink.

Gember
Gember bevat essentiële aminozuren, vezels, vitamine C en mineralen als zink, aluminium, borium en mangaan. Gember is daarnaast een belangrijke bron van antioxidanten als quercetine en capsaïcine, alsook etherische oliën.

Hoe maak je deze natuurlijke drank?
Groen Sap voor de Botten
Het recept dat we zo dadelijk met je gaan delen is geweldig om de gezondheid van je botten te verbeteren, alsook je algehele gezond in het algemeen. Toch is het niet de bedoeling dat je deze drank gebruikt als vervanging voor de medische behandelingen die je dokter heeft voorgeschreven.

Ingrediënten
1 ½ kop rauwe spinazie (45 g)
½ grapefruit (zonder schil)
2 stengels selderij
2 groene appels (in acht partjes gesneden)
1 stukje gemberwortel (geschild)

Bereiding
Gelukkig is dit sap heel eenvoudig om te maken – eigenlijk hoef je alleen maar alle ingrediënten met elkaar te mixen in de blender!

Was alle ingrediënten goed schoon en stop ze in de blender. Mix alles een paar minuten door elkaar tot je een glad mengsel hebt. Als je wilt, kun je wat water toevoegen, zodat je de ingrediënten makkelijker met elkaar kunt mengen.

Drink dit sap op kamertemperatuur of voeg als je wilt wat ijsblokjes toe.
Het is hoe dan ook belangrijk om de drank gelijk op te drinken, zodat je lichaam van alle voordelen kan profiteren.

Vind je deze tip handig? Vergeet hem dan niet te delen met de rest van je vrienden.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous SCHOKEND: Dit zijn 15 huiveringwekkende feiten over bewerkt vlees!
Next Shocking: Is lactose-intolerantie misschien wel een mythe?

You might also like

Natuurlijk genezen

Miljoenen mensen hebben wimper mijten en weten het niet. Dit zijn de symptomen

Luister naar dit artikel Niets is zo smerig als het leren van eenvoudige statistieken over walgelijke insecten en hun relatie met mensen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige

Natuurlijk genezen

Ze wrijft twee keer per week baking soda op haar voeten. Het resultaat is verbluffend

Luister naar dit artikel Zuiveringszout is een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt, dat als een reinigingsproduct, een culinair ingrediënt en een natuurlijk medicijn kan worden gebruikt. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Natuurlijk genezen

Zij legde een IJSBLOKJE in haar nek en het resultaat was GEWELDIG!

Luister naar dit artikel We leven in een tijd waarin veel depressie heerst. Iedereen is op zoek naar geluk maar niet iedereen vindt het uiteindelijk. Maar wist je dat er