*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Een appel per dag houdt de dokter weg – en constipatie op afstand
april 25, 2019 3217 Views

Een appel per dag houdt de dokter weg – en constipatie op afstand

Appelsap kan dienen als een effectieve remedie voor constipatie. Een glas of twee van het zoete sap drinken herstelt verloren vocht, verbetert de stoelgang en dient als een natuurlijk laxeermiddel.

Obstipatie is een veel voorkomende gezondheidstoestand van het spijsverteringsstelsel. Het gaat om moeilijke en onregelmatige stoelgang die ongemak en zelfs pijn kan veroorzaken. Meer dan vier miljoen mensen in de VS lijden aan dit gezondheidsprobleem.

Het is niet nodig om farmaceutische medicijnen in te nemen voor obstipatie wanneer er gezonde voedingsmiddelen zijn die de symptomen aanzienlijk kunnen verbeteren of zelfs kunnen voorkomen dat de aandoening plaatsvindt. Een van die voedingsmiddelen is de appel, die kan worden gegeten zoals deze is of in een sap is veranderd.

Een glas appelsap houdt constipatie op afstand

Het drinken van appelsap levert een aantal gezondheidsvoordelen op voor het lichaam. Drie van deze voordelen zullen onmiddellijk de symptomen van constipatie verbeteren.

Het meest voor de hand liggende gebruik is om verloren gegane vloeistoffen aan te vullen. Een glas appelsap gaat een lange weg in het hydrateren van het lichaam. Omdat uitdroging een van de meest voorkomende oorzaken van constipatie is, zorgt het drinken van sap en andere vloeistoffen ervoor dat het lichaam op de juiste manier wordt gehydrateerd.

Appelsap verbetert ook de stoelgang door grote hoeveelheden natuurlijke vezels aan te bieden in de vorm van pectine. Het sap behoudt veel van de pectine die wordt aangetroffen in de onbewerkte vrucht. Het verhogen van de hoeveelheid van dergelijke natuurlijke vezels in het spijsverteringskanaal helpt bij de soepelere bewegingen van de darm en verhoogt de consistentie van ontlasting. Het vermindert ook buikpijn en winderigheid.

Last but not least bevat appelsap een suikeralcohol, sorbitol genaamd, die als een natuurlijk laxeermiddel fungeert. Sorbitol dient om buikpijn te verlichten en de stoelgang naast pectine te verbeteren.

Neem appelsap als een pure drank of met extra sneetjes vers fruit

Mensen die lijden aan constipatie hebben twee manieren om hun darmprobleem met appels te verhelpen. Ze kunnen puur appelsap consumeren of samen met vers gesneden appels het geperste sap nemen.

Om puur sap te maken, neem je drie appels, snij ze open om hun klokhuis te verwijderen, en meng ze in een blender tot de gladheid consistent wordt. Voeg zoveel water toe als gewenst, roer het goed door en koel het gedurende één tot twee uur. Drink elke dag een glas puur sap om constipatie te voorkomen en bepaalde essentiële voedingsstoffen in appels te krijgen.

Appels kunnen ook worden gecombineerd met het sap. Snij een frisse appel met schil, voeg de plakjes toe aan het sap en geniet van een nog gezondere kijk op de dagelijkse dosis appel. Consumptie van het mengsel van fruit en sap gedurende ten minste twee weken zal grote verbeteringen in de stoelgang veroorzaken.

De hele vrucht is altijd gezonder dan zijn sap – en dat geldt ook voor een uitgebalanceerd dieet

Als je de keuze hebt tussen het eten van een hele appel en het drinken van appelsap, kies dan de hele vrucht, want het is de gezondere optie. Overmatige consumptie van het sap heeft mogelijke bijwerkingen.

Appelsap bevat veel suikers. Het vruchtensap kan een mogelijke oorzaak zijn van diarree, vooral bij kinderen. Gelukkig kan het eten van hele appels de kans op darmaandoeningen verminderen. Toch, als diarree het gevolg is van het verhelpen van obstipatie met appelsap, verminder dan de inname van appels en het sap.

Voedsel is slechts een deel van de vergelijking voor een goede gezondheid. Maak appelsap en hele appels onderdeel van een uitgebalanceerd dieet met grote hoeveelheden natuurlijke vezels. Begin bovendien regelmatig te trainen. De combinatie van betere voeding en verhoogde fysieke activiteit zal nog effectiever blijken te zijn om constipatie te voorkomen dan alleen op appelsap te vertrouwen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous 4 Voedzame voedingsmiddelen die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen
Next Studie onthult dat het drinken van bouillon gemaakt van droog uitgeharde hambotten cardioprotectieve effecten heeft

About author

You might also like