Een appel per dag houdt de dokter weg – en constipatie op afstand
april 25, 2019 5256 Views

Een appel per dag houdt de dokter weg – en constipatie op afstand

Luister naar dit artikel

Appelsap kan dienen als een effectieve remedie voor constipatie. Een glas of twee van het zoete sap drinken herstelt verloren vocht, verbetert de stoelgang en dient als een natuurlijk laxeermiddel.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Obstipatie is een veel voorkomende gezondheidstoestand van het spijsverteringsstelsel. Het gaat om moeilijke en onregelmatige stoelgang die ongemak en zelfs pijn kan veroorzaken. Meer dan vier miljoen mensen in de VS lijden aan dit gezondheidsprobleem.

Het is niet nodig om farmaceutische medicijnen in te nemen voor obstipatie wanneer er gezonde voedingsmiddelen zijn die de symptomen aanzienlijk kunnen verbeteren of zelfs kunnen voorkomen dat de aandoening plaatsvindt. Een van die voedingsmiddelen is de appel, die kan worden gegeten zoals deze is of in een sap is veranderd.

Een glas appelsap houdt constipatie op afstand

Het drinken van appelsap levert een aantal gezondheidsvoordelen op voor het lichaam. Drie van deze voordelen zullen onmiddellijk de symptomen van constipatie verbeteren.

Het meest voor de hand liggende gebruik is om verloren gegane vloeistoffen aan te vullen. Een glas appelsap gaat een lange weg in het hydrateren van het lichaam. Omdat uitdroging een van de meest voorkomende oorzaken van constipatie is, zorgt het drinken van sap en andere vloeistoffen ervoor dat het lichaam op de juiste manier wordt gehydrateerd.

Appelsap verbetert ook de stoelgang door grote hoeveelheden natuurlijke vezels aan te bieden in de vorm van pectine. Het sap behoudt veel van de pectine die wordt aangetroffen in de onbewerkte vrucht. Het verhogen van de hoeveelheid van dergelijke natuurlijke vezels in het spijsverteringskanaal helpt bij de soepelere bewegingen van de darm en verhoogt de consistentie van ontlasting. Het vermindert ook buikpijn en winderigheid.

Last but not least bevat appelsap een suikeralcohol, sorbitol genaamd, die als een natuurlijk laxeermiddel fungeert. Sorbitol dient om buikpijn te verlichten en de stoelgang naast pectine te verbeteren.

Neem appelsap als een pure drank of met extra sneetjes vers fruit

Mensen die lijden aan constipatie hebben twee manieren om hun darmprobleem met appels te verhelpen. Ze kunnen puur appelsap consumeren of samen met vers gesneden appels het geperste sap nemen.

Om puur sap te maken, neem je drie appels, snij ze open om hun klokhuis te verwijderen, en meng ze in een blender tot de gladheid consistent wordt. Voeg zoveel water toe als gewenst, roer het goed door en koel het gedurende één tot twee uur. Drink elke dag een glas puur sap om constipatie te voorkomen en bepaalde essentiële voedingsstoffen in appels te krijgen.

Appels kunnen ook worden gecombineerd met het sap. Snij een frisse appel met schil, voeg de plakjes toe aan het sap en geniet van een nog gezondere kijk op de dagelijkse dosis appel. Consumptie van het mengsel van fruit en sap gedurende ten minste twee weken zal grote verbeteringen in de stoelgang veroorzaken.

De hele vrucht is altijd gezonder dan zijn sap – en dat geldt ook voor een uitgebalanceerd dieet

Als je de keuze hebt tussen het eten van een hele appel en het drinken van appelsap, kies dan de hele vrucht, want het is de gezondere optie. Overmatige consumptie van het sap heeft mogelijke bijwerkingen.

Appelsap bevat veel suikers. Het vruchtensap kan een mogelijke oorzaak zijn van diarree, vooral bij kinderen. Gelukkig kan het eten van hele appels de kans op darmaandoeningen verminderen. Toch, als diarree het gevolg is van het verhelpen van obstipatie met appelsap, verminder dan de inname van appels en het sap.

Voedsel is slechts een deel van de vergelijking voor een goede gezondheid. Maak appelsap en hele appels onderdeel van een uitgebalanceerd dieet met grote hoeveelheden natuurlijke vezels. Begin bovendien regelmatig te trainen. De combinatie van betere voeding en verhoogde fysieke activiteit zal nog effectiever blijken te zijn om constipatie te voorkomen dan alleen op appelsap te vertrouwen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 4 Voedzame voedingsmiddelen die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen
Next Studie onthult dat het drinken van bouillon gemaakt van droog uitgeharde hambotten cardioprotectieve effecten heeft

You might also like

Natuurlijk genezen

Los slaapproblemen op met de voordelen van citroenmelisse

Luister naar dit artikel De meeste mensen weten hoe het is om af en toe een slechte nachtrust te hebben. Maar voor 40 miljoen Amerikanen is slaapgebrek een chronisch nachtelijk

Natuurlijk genezen

Aan het hoesten en snotteren? Met dit stappenplan kom je binnen 24 uur van die verkoudheid af!

Luister naar dit artikel Het wordt steeds kouder buiten en daarmee lijkt het of zowat iedereen verkouden is. Ben jij ook al een paar dagen aan het hoesten, proesten en

Natuurlijk genezen

Hersengezondheid wordt bepaald door de darmen

Luister naar dit artikel In dit artikel legt een neuroloog uit waarom gezonde darmbacteriën automatisch een gezond brein en gezond gedrag betekenen. Wist je dat je darmen 80-90% van de serotonine