Een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte niet-giftige wasverzachter

Een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte niet-giftige wasverzachter

Luister naar dit artikel

Wasverzachters zijn een van de meest onnodige gevaarlijke chemicaliën die u thuis kunt gebruiken en het is belangrijk dat u meteen stopt. Er zijn veel betere, veiligere, natuurlijke alternatieven die u, uw gezin en het milieu veilig houden. De natuurlijke alternatieven kunnen ook de levensduur van uw kleding verlengen. We hebben echt geen reden om ooit zo’n giftig product te hebben uitgevonden.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wasverzachter is één van de vele huishoudelijke artikelen die absoluut moeten verdwijnen, en hopelijk zullen we, door het besef dat dit artikel en vele anderen opwerpen die deze schadelijke chemicaliën blootstellen, zien dat hun gebruik zal afnemen als mensen blijven kiezen voor veiligere, schonere alternatieven.

Dus, wat is er zo erg aan conventionele wasverzachters?

In de eerste plaats kan het merendeel van de conventionele reinigings- en persoonlijke verzorgingsproducten in de vuilnisbak worden gegooid omdat ze absoluut vol zitten met chemicaliën, waarvan vele volledig verboden zijn in andere landen. We hebben veel veiligere, volledig natuurlijke alternatieven voor dit soort dingen en we hoeven deze gewoon niet te gebruiken om onszelf, ons huis of onze kleding schoon te maken. Mensen gaan er soms van uit dat onze overheden onze belangen in gedachten hebben en geen ingrediënten die giftig zijn voor onze gezondheid toelaten in de producten die we regelmatig gebruiken, en hoewel dat een leuke gedachte is, is het een naïeve gedachte.

Wasverzachters behoren tot de ergste overtreders op het gebied van toxiciteit en het doet je echt afvragen hoe deze chemische verontreinigende stoffen in de eerste plaats zijn goedgekeurd door het milieuagentschap. Het doel van wasverzachters is om uw kleding te ontdoen van rimpels en statische kleefkracht en ze natuurlijk fris te laten ruiken als een veld van lavendel, maar tegen welke prijs ruikt u deze “frisse” geur?

Volgens de Environmental Working Group bevatten wasverzachters chemicaliën en geuren die huidirritatie en irritatie van de luchtwegen kunnen veroorzaken. Het geurelement alleen kan afkomstig zijn van honderden verschillende chemische verbindingen, en ja, veel ervan zijn giftig.

Interessant is dat, volgens wat Anne Steinmann, Ph.D., professor aan de Universiteit van Melbourne in Australië en een werelddeskundige over milieuverontreinigende stoffen en hun gezondheidseffecten, in een interview met New Scientist zei: ‘De meeste blootstelling aan gevaarlijke verontreinigende stoffen vindt binnenshuis plaats, en een primaire bron voor deze verontreinigende stoffen zijn onze dagelijkse consumentenproducten. ”

New Scientist heeft ook verklaard dat er geen wettelijke vereisten zijn dat alle ingrediënten, inclusief mogelijke toxines, worden vermeld voor de meeste producten die we dagelijks gebruiken. Hoewel de verbindingen die ze bevatten, afzonderlijk op toxiciteit zijn getest, geven wetenschappers toe dat het moeilijk is om te zeggen hoe gevaarlijk ze kunnen worden als sommige worden gemengd.

Conventionele wasverzachters zijn ofwel een vloeistof die u in de spoelcyclus van uw wasmachine giet, of een vel dat met uw kleding in de droger wordt gegooid. Beide bevatten verbindingen die vooral schadelijk zijn voor kinderen. Giftige chemicaliën kunnen uw lichaam gemakkelijk binnendringen via de huid. Een van de ergste is ftalaten, die worden toegevoegd om een ​​nep frisse geur af te geven, het kankercentrum van de Universiteit van Illinois had het volgende te zeggen over ftalaten,

Ftalaten zijn een synthetisch conserveermiddel dat kankerverwekkend is en gekoppeld is aan nadelige reproductieve effecten (verminderd aantal zaadcellen, vroege borstontwikkeling en geboorteafwijkingen) en schade aan lever en nieren.

Steinmann merkte ook op,

Gebruik je een vloeibare wasverzachter? Je giet deze giftige chemicaliën in de oceaan elke keer dat je het gebruikt. Nog erger dan vloeibare wasverzachters zijn droogplaten, waarvan de chemicaliën worden verhit en vervolgens in de lucht worden geschoten zodat u het in uw longen kunt ademen.

Die ‘frisse-van-de-droger’ geur die wasverzachters geven aan uw schone lading wasgoed? Adem het niet in als je wilt dat je longen functioneren. Die super bloemige geur maskeert een serieus ongezonde chemische stank.

Wat zijn de alternatieven?

Gelukkig zijn er veel, wat de vraag oproept, waarom zijn we deze vreselijke giftige producten ooit begonnen te gebruiken? Elk chemisch product dat tegenwoordig in gebruik is voor persoonlijke verzorging of huisreiniging, kan in wezen van de aarde verdwijnen en weet je wat? We zouden het moeten doen.

Een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte wasverzachter is als volgt:

ingrediënten

2 kopjes Epsomzout of 2 kopjes grof zeezout
20-30 druppels etherische olie
1/2 kop zuiveringszout

Meng eenvoudig alle ingrediënten en bewaar in een container met een goed passend deksel, voeg ½ kopje direct toe aan uw lading wasgoed.

Enkele nog eenvoudigere ideeën zijn als volgt,

Een half kopje pure zuiveringszout toegevoegd aan je wasgoed.

Een kopje gedistilleerde witte azijn en ongeveer 15 druppels van je favoriete etherische olie geschud in een spuitfles, geef je natte kleding een spritz nadat ze zijn gewassen, voordat je het in de droger plaatst.
Maak je geen zorgen, de geur van azijn zal verdwijnen.

Een verkreukelde bal aluminiumfolie die met uw kleding in de droger wordt gegooid, kan helpen om de statische hechting te voorkomen.

Een ander geweldig alternatief, dat eenvoudig, voordelig, economisch en milieuvriendelijk is, is het gebruik van droogballen. Je kunt de plastic soort krijgen die je droogtijd kan halveren en de statische hechting in je kleding kan verminderen, maar om milieubewuster te zijn, zijn er ook wollen droogballen die je kunt kopen of eenvoudig zelf kunt maken.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Parelhoenders helpen de ziekte van Lyme te voorkomen door tot 4.000 teken per dag te eten
Next Onderzoekers: Synthetische chemicaliën in de bodem tikkende 'tijdbom'

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Basisprincipes van tuinieren: oogsten en bewaren van zaden van tuinplanten

Luister naar dit artikel Nadat je een moestuin een heel seizoen hebt beheerd, is de volgende logische stap om je fruit en groenten te oogsten, evenals andere producten van je

Bouwen en Verbouwen

De optimale voedingsbodem voor jouw groentetuin

Luister naar dit artikel Zonder een vruchtbare bodem kun je het wel schudden met je moestuin. Daarom besteden we deze week aandacht aan het thema ‘vruchtbare grond’. Hoe zorg je

Bouwen en Verbouwen

Hij trok onkruid uit zijn tuin. Uren later was hij dood. Jij kunt de volgende zijn. PAS GOED OP!

Luister naar dit artikel Door een bij of wesp gestoken worden is meer dan normaal en gebeurt iedereen wel eens een keer… Dit komt natuurlijk doordat in de zomer er