*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte niet-giftige wasverzachter

Een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte niet-giftige wasverzachter

Wasverzachters zijn een van de meest onnodige gevaarlijke chemicaliën die u thuis kunt gebruiken en het is belangrijk dat u meteen stopt. Er zijn veel betere, veiligere, natuurlijke alternatieven die u, uw gezin en het milieu veilig houden. De natuurlijke alternatieven kunnen ook de levensduur van uw kleding verlengen. We hebben echt geen reden om ooit zo’n giftig product te hebben uitgevonden.

Wasverzachter is één van de vele huishoudelijke artikelen die absoluut moeten verdwijnen, en hopelijk zullen we, door het besef dat dit artikel en vele anderen opwerpen die deze schadelijke chemicaliën blootstellen, zien dat hun gebruik zal afnemen als mensen blijven kiezen voor veiligere, schonere alternatieven.

Dus, wat is er zo erg aan conventionele wasverzachters?

In de eerste plaats kan het merendeel van de conventionele reinigings- en persoonlijke verzorgingsproducten in de vuilnisbak worden gegooid omdat ze absoluut vol zitten met chemicaliën, waarvan vele volledig verboden zijn in andere landen. We hebben veel veiligere, volledig natuurlijke alternatieven voor dit soort dingen en we hoeven deze gewoon niet te gebruiken om onszelf, ons huis of onze kleding schoon te maken. Mensen gaan er soms van uit dat onze overheden onze belangen in gedachten hebben en geen ingrediënten die giftig zijn voor onze gezondheid toelaten in de producten die we regelmatig gebruiken, en hoewel dat een leuke gedachte is, is het een naïeve gedachte.

Wasverzachters behoren tot de ergste overtreders op het gebied van toxiciteit en het doet je echt afvragen hoe deze chemische verontreinigende stoffen in de eerste plaats zijn goedgekeurd door het milieuagentschap. Het doel van wasverzachters is om uw kleding te ontdoen van rimpels en statische kleefkracht en ze natuurlijk fris te laten ruiken als een veld van lavendel, maar tegen welke prijs ruikt u deze “frisse” geur?

Volgens de Environmental Working Group bevatten wasverzachters chemicaliën en geuren die huidirritatie en irritatie van de luchtwegen kunnen veroorzaken. Het geurelement alleen kan afkomstig zijn van honderden verschillende chemische verbindingen, en ja, veel ervan zijn giftig.

Interessant is dat, volgens wat Anne Steinmann, Ph.D., professor aan de Universiteit van Melbourne in Australië en een werelddeskundige over milieuverontreinigende stoffen en hun gezondheidseffecten, in een interview met New Scientist zei: ‘De meeste blootstelling aan gevaarlijke verontreinigende stoffen vindt binnenshuis plaats, en een primaire bron voor deze verontreinigende stoffen zijn onze dagelijkse consumentenproducten. ”

New Scientist heeft ook verklaard dat er geen wettelijke vereisten zijn dat alle ingrediënten, inclusief mogelijke toxines, worden vermeld voor de meeste producten die we dagelijks gebruiken. Hoewel de verbindingen die ze bevatten, afzonderlijk op toxiciteit zijn getest, geven wetenschappers toe dat het moeilijk is om te zeggen hoe gevaarlijk ze kunnen worden als sommige worden gemengd.

Conventionele wasverzachters zijn ofwel een vloeistof die u in de spoelcyclus van uw wasmachine giet, of een vel dat met uw kleding in de droger wordt gegooid. Beide bevatten verbindingen die vooral schadelijk zijn voor kinderen. Giftige chemicaliën kunnen uw lichaam gemakkelijk binnendringen via de huid. Een van de ergste is ftalaten, die worden toegevoegd om een ​​nep frisse geur af te geven, het kankercentrum van de Universiteit van Illinois had het volgende te zeggen over ftalaten,

Ftalaten zijn een synthetisch conserveermiddel dat kankerverwekkend is en gekoppeld is aan nadelige reproductieve effecten (verminderd aantal zaadcellen, vroege borstontwikkeling en geboorteafwijkingen) en schade aan lever en nieren.

Steinmann merkte ook op,

Gebruik je een vloeibare wasverzachter? Je giet deze giftige chemicaliën in de oceaan elke keer dat je het gebruikt. Nog erger dan vloeibare wasverzachters zijn droogplaten, waarvan de chemicaliën worden verhit en vervolgens in de lucht worden geschoten zodat u het in uw longen kunt ademen.

Die ‘frisse-van-de-droger’ geur die wasverzachters geven aan uw schone lading wasgoed? Adem het niet in als je wilt dat je longen functioneren. Die super bloemige geur maskeert een serieus ongezonde chemische stank.

Wat zijn de alternatieven?

Gelukkig zijn er veel, wat de vraag oproept, waarom zijn we deze vreselijke giftige producten ooit begonnen te gebruiken? Elk chemisch product dat tegenwoordig in gebruik is voor persoonlijke verzorging of huisreiniging, kan in wezen van de aarde verdwijnen en weet je wat? We zouden het moeten doen.

Een eenvoudig recept voor een zelfgemaakte wasverzachter is als volgt:

ingrediënten

2 kopjes Epsomzout of 2 kopjes grof zeezout
20-30 druppels etherische olie
1/2 kop zuiveringszout

Meng eenvoudig alle ingrediënten en bewaar in een container met een goed passend deksel, voeg ½ kopje direct toe aan uw lading wasgoed.

Enkele nog eenvoudigere ideeën zijn als volgt,

Een half kopje pure zuiveringszout toegevoegd aan je wasgoed.

Een kopje gedistilleerde witte azijn en ongeveer 15 druppels van je favoriete etherische olie geschud in een spuitfles, geef je natte kleding een spritz nadat ze zijn gewassen, voordat je het in de droger plaatst.
Maak je geen zorgen, de geur van azijn zal verdwijnen.

Een verkreukelde bal aluminiumfolie die met uw kleding in de droger wordt gegooid, kan helpen om de statische hechting te voorkomen.

Een ander geweldig alternatief, dat eenvoudig, voordelig, economisch en milieuvriendelijk is, is het gebruik van droogballen. Je kunt de plastic soort krijgen die je droogtijd kan halveren en de statische hechting in je kleding kan verminderen, maar om milieubewuster te zijn, zijn er ook wollen droogballen die je kunt kopen of eenvoudig zelf kunt maken.

 

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Parelhoenders helpen de ziekte van Lyme te voorkomen door tot 4.000 teken per dag te eten
Next Onderzoekers: Synthetische chemicaliën in de bodem tikkende 'tijdbom'

About author

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Laat je eigen avocado’s groeien uit de pit

Avocado’s zijn één van de heerlijke vruchten van de zomer. Hoog in voedingswaarde en smaak, geeft niets beter het begin van de zomer aan als een pittige limoen guacamole dip

Bouwen en Verbouwen

Hij Legt 4 Plakjes Tomaat In Een Pot Met Grond. Dit Lijkt Vreemd, Maar 10 Dagen Later? Wow!

Er gaat niets boven een verse tomaat uit eigen tuin. Hoewel er niets mis is met de tomaten uit de supermarkt of van de groenteboer, smaakt een zelfgekweekte tomaat toch

Bouwen en Verbouwen

Azijn kan soms heel handig zijn! Ken jij deze 12 handige trucjes met azijn al?

Iedereen heeft het wel in huis: azijn. Veel mensen weten niet hoe handig dit kan zijn. Azijn kun je gebruiken om veel dingen schoon te maken. Je kent er vast