Een gel die bloedingen binnen 10 seconden stopt
juli 20, 2016 4505 Views

Een gel die bloedingen binnen 10 seconden stopt


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Joe Landolina is een 17-jarige ondernemer die net met zijn schoollessen begon bij de New York University toen hij iets ontdekte dat mogelijk duizenden levens wereldwijd kan redden. Landolina, die aangaf dat hij erg geïnteresseerd was in weefselregeneratie (ook wel bekend als regeneratieve geneeskunde), creëerde een gel die interne en externe bloedingen kan stoppen binnen 10 seconden, zonder dat druk uitgeoefend hoeft te worden.

Dit product met de naam Vetigel begon als een project toen Joe nog maar net aan zijn eerste semester van de universiteit begon. Dit idee was de winnaar van een wedstrijd die gehouden werd door de New York University en daarom ontvingen Landolina en Isaac Miller (zijn partner) genoeg geld om hun bedrijf (Suneris, Inc.) te financieren.

Joe Landolina is er vandaag klaar voor om de teugels van zijn eigen bedrijf in handen te nemen, met een Master in biomedische ingenieurstechnieken en een bedrijf waar tien mensen werken. Dit alles is om het project van de grond te krijgen, omdat het een erg belangrijk middel kan zijn om wereldwijd levens te redden op de spoedeisende hulp.

De gel is al getest in dierenartspraktijken en momenteel zijn er nog zo’n 1.600 extra dierartsen die het product willen proberen om een kritische analyse uit te voeren.

Waar is Vetigel van gemaakt?

De gel bestaat uit iets dat een plantaardige oorsprong heeft en extracellulaire matrix heet (ECM). Het is een net van proteïnen en suikers dat gevonden kan worden in cellen, wat verschillend kan zijn per orgaan. De gel wordt in kleine stukjes verdeeld als legoblokjes en wanneer hij aangebracht wordt op de wond kan het de bestaande ECM patronen herstellen. Het kan ook erg bevorderlijk zijn als het aangebracht wordt op de huid en verschillende delen van het lichaam.

Vetigel ‘zal een exacte kopie maken van waar het naast zit’. Het zal zich dus met andere woorden direct aanpassen aan de eigenschappen van dat deel van het lichaam waar het op gebruikt wordt. Daarnaast zal volgens Landolina het lichaam beginnen met het genezingsproces afhankelijk van hoe het aangebracht wordt.

Vetigel-monsters zullen eerst getest worden door dierenartspraktijken, die de effectiviteit van het stoppen van bloedingen in luttele seconden zullen laten zien. Zodra deze testen gedaan zijn, gaat het product naar de defensie van de Verenigde Staten, die de laatste goedkeuring zal geven voordat het op de markt gelanceerd wordt voor het gebruik tijdens menselijke operaties.

Landolina geeft aan dat hij optimistisch is en verwacht dat Vetigel uiterlijk aan het einde van dit jaar goedgekeurd zal zijn. Dit product zal wereldwijd een levensredder worden op de spoedeisende hulp.

Vetigel zou bloedingen tijdens vasculaire operaties van niveau 4 levertrauma kunnen stoppen. Met deze krachtige gel kunnen chirurgen deze bloedingen onder controle houden binnen een minuut, wat een belangrijk onderdeel is van een succesvolle operatie.

Omdat het een belangrijk voordeel heeft, zoals het stoppen van bloedingen binnen een paar seconden, heeft de Vetigel-technologie ook andere belangrijke toepassingen voor het behandelen van brandwonden, wondgenezing en andere therapieën. Onderzoeken van de voordelen zijn momenteel gaande en Suneris blijft verschillende onderzoeken uitvoeren met betrekking tot de voordelen van Vetigel voor de gezondheid.

Alhoewel het product nog niet goedgekeurd is voor de verkoop, zijn de resultaten tot nog toe veelbelovend, vooral vanwege de mogelijkheid om bloedingen te voorkomen. Vetigel zal een product zijn dat gebruikt gaat worden in veel geneeskundecampagnes en ze hopen ook dat het erg bruikbaar voor dierenartsen zal zijn. De uitvinders konden niet vertellen wat de verkoopprijs en de voorwaarden zouden zijn, maar desalniettemin is het een erg belangrijke ontdekking voor de geneeskunde en het kan mogelijk de sleutel zijn om veel levens in de toekomst te redden.

Cayennepeper gebruiken om bloedingen te stoppen

Naast de bovengenoemde gel die bloedingen kan stoppen, zijn er ook natuurlijke alternatieven waarmee je bloedingen thuis kan behandelen. Een van deze middelen en mogelijk het meest effectieve is rode peper of cayennepeper. Dit kruid heeft enorme gezondheidsvoordelen en de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika gebruiken het al sinds de oudheid als een medicijn.

Het gebruik van cayennepeper is erg simpel, omdat je alleen maar een beetje poeder rechtstreeks op de snee of bloedende wond hoeft te sprenkelen. Na dit gedaan te hebben, hoef je maar zo’n vijftien tot twintig seconden te wachten totdat de bloedingen stoppen. Het is belangrijk om te vermelden dat de peper zelf alleen maar gebruikt zou moeten worden voor kleine sneetjes of schaafwonden.

Previous Lees hier wat voor nadelen een BH toch heeft. Als je dit weet draag je geen BH meer!
Next De relatie tussen hoofdpijn en de lever

You might also like

Natuurlijk genezen

Last van zweetvoeten deze warme dagen? Met dit trucje voortaan niet meer!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Hoofdpijn stopt direct met het gebruik van dit wonder middeltje.. Dit had ik eerder willen weten!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Dit bad trekt gifstoffen uit het lichaam, verbetert de spier-en zenuwfunctie, vermindert ontsteking en verbetert de doorbloeding

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar