Eén man stopt de droogte en brengt welvaart naar het dorp door in 24 jaar tijd 11.000 bomen te planten

Eén man stopt de droogte en brengt welvaart naar het dorp door in 24 jaar tijd 11.000 bomen te planten


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Op het platteland van Indonesië neemt een oudere man de taak op zich om een ​​landschap te rehabiliteren dat wordt geteisterd door wanbeheer.

De Indonesische landverdediger Sadiman werd door zijn dorpsgenoten op de heuveltoppen van Midden-Java ooit als een gek beschouwd, maar de lokale bevolking noemt de man nu liefdevol ‘mbah’ of ‘grootvader’ na zijn 24-jarige zoektocht om de onvruchtbare heuvels in een groen landschap om te toveren.

De regio werd verwoest nadat landontginningsbranden de regio blootlegden en de rivieren, beken en meren bijna droog maakten, wat de oudere eco-krijger inspireerde om het op zich te nemen om het gebied met bomen te bedekken.

“Ik dacht bij mezelf: als ik geen banyanbomen zou planten, zou dit gebied droog worden”, vertelde Sadiman aan Reuters terwijl hij gekleed was in zijn boswachterhoed en safarihemd.

“In mijn ervaring kunnen banyanbomen en ficusbomen veel water opslaan.”

Tot nu toe heeft Sadiman meer dan 11.000 banyan- en ficusbomen geplant in de 617-acre-regio in een poging het grondwater in het gebied te houden en de verdere erosie van kostbaar land te voorkomen.

Zijn inspanningen hebben al hun vruchten afgeworpen, letterlijk, met bronnen die in zijn kielzog zijn achtergelaten in wat voorheen door droogte geteisterde land was. De lokale bevolking heeft nu toegang tot water voor hun huizen en voor hun landbouwpercelen.

Bijgelovige dorpelingen waren aanvankelijk niet erg dankbaar voor zijn werk.

“Mensen maakten me belachelijk omdat ik banyanboomzaden naar het dorp had gebracht, omdat ze zich ongemakkelijk voelden omdat ze dachten dat er geesten in deze bomen zitten,” zei Sadiman.

Volgens de naburige dorpeling Warto gingen er zelfs geruchten dat Sadiman een gek was omdat hij jonge boompjes ruilde voor geiten.

“Vroeger dachten mensen dat hij gek was, maar kijk nu naar het resultaat”, voegde Warto eraan toe. “Hij is in staat om van schoon water te voorzien om in de behoeften van de mensen in verschillende dorpen te voorzien.”

Sadiman is er trots op dat zijn werk zijn buren welvaart en overvloed heeft gebracht, die nu twee of drie oogsten per jaar genieten in plaats van slechts één.

Ik hoop dat de mensen hier een welvarend leven kunnen leiden en gelukkig kunnen leven. En verbrand het bos niet keer op keer ‘, zei Sadiman.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Wordt donateur!
Next Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen

You might also like

Algemeen

Ze smeerde wat castorolie op haar ogen. Toen ik achter de reden kwam. Moest ik het proberen!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Ingenieurs maken ventilatoren van snorkelmaskers om het coronavirus te bestrijden

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

Palmolie kan leiden tot te hoge inname schadelijke stof bij kinderen

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar