*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Eén man stopt de droogte en brengt welvaart naar het dorp door in 24 jaar tijd 11.000 bomen te planten

Eén man stopt de droogte en brengt welvaart naar het dorp door in 24 jaar tijd 11.000 bomen te planten

Op het platteland van Indonesië neemt een oudere man de taak op zich om een ​​landschap te rehabiliteren dat wordt geteisterd door wanbeheer.

De Indonesische landverdediger Sadiman werd door zijn dorpsgenoten op de heuveltoppen van Midden-Java ooit als een gek beschouwd, maar de lokale bevolking noemt de man nu liefdevol ‘mbah’ of ‘grootvader’ na zijn 24-jarige zoektocht om de onvruchtbare heuvels in een groen landschap om te toveren.

De regio werd verwoest nadat landontginningsbranden de regio blootlegden en de rivieren, beken en meren bijna droog maakten, wat de oudere eco-krijger inspireerde om het op zich te nemen om het gebied met bomen te bedekken.

“Ik dacht bij mezelf: als ik geen banyanbomen zou planten, zou dit gebied droog worden”, vertelde Sadiman aan Reuters terwijl hij gekleed was in zijn boswachterhoed en safarihemd.

“In mijn ervaring kunnen banyanbomen en ficusbomen veel water opslaan.”

Tot nu toe heeft Sadiman meer dan 11.000 banyan- en ficusbomen geplant in de 617-acre-regio in een poging het grondwater in het gebied te houden en de verdere erosie van kostbaar land te voorkomen.

Zijn inspanningen hebben al hun vruchten afgeworpen, letterlijk, met bronnen die in zijn kielzog zijn achtergelaten in wat voorheen door droogte geteisterde land was. De lokale bevolking heeft nu toegang tot water voor hun huizen en voor hun landbouwpercelen.

Bijgelovige dorpelingen waren aanvankelijk niet erg dankbaar voor zijn werk.

“Mensen maakten me belachelijk omdat ik banyanboomzaden naar het dorp had gebracht, omdat ze zich ongemakkelijk voelden omdat ze dachten dat er geesten in deze bomen zitten,” zei Sadiman.

Volgens de naburige dorpeling Warto gingen er zelfs geruchten dat Sadiman een gek was omdat hij jonge boompjes ruilde voor geiten.

“Vroeger dachten mensen dat hij gek was, maar kijk nu naar het resultaat”, voegde Warto eraan toe. “Hij is in staat om van schoon water te voorzien om in de behoeften van de mensen in verschillende dorpen te voorzien.”

Sadiman is er trots op dat zijn werk zijn buren welvaart en overvloed heeft gebracht, die nu twee of drie oogsten per jaar genieten in plaats van slechts één.

Ik hoop dat de mensen hier een welvarend leven kunnen leiden en gelukkig kunnen leven. En verbrand het bos niet keer op keer ‘, zei Sadiman.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Previous Wordt donateur!
Next Wil je gracieus ouder worden? Eet veel van deze stof om het verouderingsproces te vertragen

You might also like

Algemeen

Ze werd ’s ochtends wakker en er liep pus uit haar ogen. De oorzaak ligt bij een simpel product van de drogist.

Dit is Tylah Durie. Ze is 16 jaar en komt uit Victoria, Australië. Ze is een doodgewone tiener die doodgewone tienerdingen doet. Zo is ze bijvoorbeeld veel bezig met haar

Algemeen

Om DEZE reden moet je nooit zomaar de restjes van chinees opwarmen, het is schadelijk voor ons!

Het is altijd erg gemakkelijk om restjes van de chinees op te warmen, het smaakt nog goed en kost weinig tijd. Even wat rijst en vlees in de magnetron en

Algemeen

Meer diabetes en hart- en vaatziekten door nachtwerk

Werken tijdens nachtelijke uren verhoogt het risico op diabetes type 2 en hart-en vaatziekten en veroorzaakt tevens slaapproblemen op korte termijn. Slaapproblemen komen anderhalf tot tweemaal vaker voor bij nachtwerkers