Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

Een natuurlijke benadering voor de behandeling van Gastro-esophageal terugvloeiingsziekte (GERD)

Luister naar dit artikel

Gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) is een chronisch spijsverteringsprobleem dat wordt gekenmerkt door vaak terugkerende symptomen zoals zure reflux en brandend maagzuur. Spijsverteringsproblemen, zoals GERD, worden vaak veroorzaakt door een probleem met de spijsverteringszuren in uw maag. Als zodanig kunnen veel mensen ervoor kiezen hun spijsverteringsproblemen met zuurremmende medicatie te behandelen. Deze zuurblokkers hebben echter de neiging om geen effectieve oplossing te bieden en kunnen allen resulteren in een aantal ongewenste bijwerkingen. Gelukkig zijn er manieren om GERD op natuurlijke wijze te behandelen. U kunt elk van deze natuurlijke remedies gebruiken om de symptomen van GERD te verlichten zonder het risico van nadelige bijwerkingen:


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het elimineren van de natuurlijke oorzaken van GERD

Een van de beste manieren om een gezondheidsprobleem op te lossen, is de oorzaak ervan aan te pakken. Voordat u iets anders probeert, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te veranderen. Dit elimineert de redenen waarom GERD in de eerste plaats optreedt. Sommige van deze oorzaken kunnen onder meer zijn: te veel eten, te snel eten en te veel ongezond voedsel consumeren, zoals snoep, gefrituurd voedsel, koolzuurhoudende en cafeïne houdende dranken of alcohol. In plaats daarvan kunt u proberen de grootte van uw maaltijdporties te verkleinen, langzaam te eten in een kalme omgeving, voedsel grondig te kauwen en uw inname van ongezond voedsel te beperken. U moet ook voorkomen dat u binnen twee uur voor bedtijd eet of zelfs vlak na het eten gaat liggen. Dit kan de inhoud van uw maag weer omhoog duwen en druk uitoefenen op uw slokdarm.

Zuiveringszout

U kunt stijgende maagzuren neutraliseren met een beetje zuiveringszout en wat water. Het enige wat u hoeft te doen is een mengsel van acht liter water en een theelepel baking soda drinken. Drink een glas van deze oplossing wanneer u de eerste tekenen van een brandend gevoel in uw slokdarm of andere symptomen van GERD voelt. Het is echter belangrijk om deze remedie te beperken tot maximaal zeven doses per dag; anders kan het hoge zoutgehalte de voordelen voor de gezondheid teniet doen die u van deze oplossing zou kunnen verkrijgen.

Kauwgom

Verlicht de symptomen van GERD door 30 minuten na het eten op wat suikervrije kauwgom te kauwen. In een studie gepubliceerd in het Journal of Dental Research, concludeerden de onderzoekers dat kauwen op een stukje kauwgom de speekselproductie kan verhogen door de speekselklieren te stimuleren. Het extra speeksel kan ongewenste maagzuren wegspoelen.

Veel fruit eten met natuurlijke antizuur-eigenschappen

Sommige mensen zouden GERD kunnen proberen te behandelen door het spijsverteringsproces te blokkeren met antacida, maar er is een gezondere manier om dit te doen. Een natuurlijk alternatief zou zijn om veel fruit te consumeren dat al natuurlijke zuurbindende eigenschappen heeft. Enkele voorbeelden van deze vruchten zijn bananen, appels, honingdauw, meloenen en watermeloenen. Tegelijkertijd wilt u fruit met een hoog zuurgehalte vermijden, zoals sinaasappels, grapefruits, ananas en andere citrusvruchten.

Gember en kamille thee drinken

Gember staat bekend als een veel voorkomende folk remedie voor de behandeling van misselijkheid en andere maagaandoeningen. Chronische zure reflux vormt daarop geen uitzondering. Om de symptomen van GERD te verminderen, kunt u een paar plakjes gemberwortel in water laten roeren gedurende ongeveer 30 minuten om een rustgevende thee te maken. Drink deze thee voor het eten van uw maaltijden. Chronische stress kan ook leiden tot brandend maagzuur. Kamille thee is nuttig voor het verlichten van stress en het balanceren van de zuurgraad van uw maag. Indien u wat kamille bloemblaadjes kunt krijgen, kunt u zelf kamille-thee maken door de bloemblaadjes ongeveer 45 seconden in kokend water te laten sudderen. Drink deze thee ongeveer een uur voor het slapengaan.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ontstekingsremmende voedingsmiddelen die borstkanker voorkomen
Next Voedingsmiddelen waardoor je er jonger uit ziet

You might also like

Natuurlijk genezen

Mariadistel voor een zuivere lever

Luister naar dit artikel De lever is één van de belangrijkste organen in ons lichaam. Dit orgaan heeft tientallen verschillende functies maar is vooral belangrijk om het bloed te zuiveren.

Natuurlijk genezen

Maximaliseer uw gezondheid met DEZE ondergewaardeerde flavonoïde

Luister naar dit artikel Rutine, ook wel rutoside genoemd, is een antioxidant flavonoïde of plantaardige stof die momenteel wordt gebruikt in meer dan 130 geregistreerde therapeutische medicijnen. Toch hebben veel

Natuurlijk genezen

Ze dronk elke ochtend Water Met honing en citroen voor een jaar. Hier is wat er daarna is gebeurd

Luister naar dit artikel Ze dronk water met honing en citroen, elke ochtend, voor een jaar. Crystal Davis vertelt de geschiedenis van haar ongelooflijke verhaal van transformatie. Steun Naturotheek: Alleen