*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken
mei 10, 2019 3237 Views

Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken

De belangstelling voor fruit rijk aan polyfenolen is onlangs toegenomen vanwege hun potentieel om kanker te bestrijden. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, ontdekte een team van onderzoekers uit China dat een stof in granaatappelen genaamd punicalagin kanker kan bestrijden door kankerceldood te veroorzaken.

Een eerdere studie uitgevoerd door dezelfde onderzoekers onthulde dat punicalagin autofagische celdood induceert in papillaire schildkliercarcinoomcellen. Voor de huidige studie veronderstelde het onderzoeksteam dat punicalagin DNA-schade veroorzaakt die verband houdt met celdood, omdat DNA-schade eerder werd gerapporteerd als een inductor van autofagie. Autofagie kan tumorsuppressie tijdens kankerinitiatie stimuleren en tumoren tijdens progressie beschermen.

De resultaten van de studie toonden aan dat behandeling met punicalagine resulteerde in de opwaartse regulatie van de fosforylatie van door ataxia-telangiectasia gemuteerd gen-gecodeerd eiwit (ATM). De onderzoekers ontdekten ook dat KU-55933, een ATM-remmer, de door punicalagine geïnduceerde fosforylering verhinderde en de verminderde cellevensvatbaarheid die daardoor werd veroorzaakt, ongedaan maakte.

Uit deze bevindingen concludeerde het onderzoeksteam dat punicalagin celdood van papillaire schildkliercarcinoomcellen veroorzaakt door een door ATM gemedieerde DNA-beschadigingsreactie. De resultaten van de studie bieden nieuwe mechanismen en potentiële doelen voor een beter begrip van de antikankerwerkingen van punicalagin.

Meer over het antikankerpotentieel van granaatappel

Granaatappel wordt beschouwd als een voedsel dat kanker kan doden. Twee andere studies hebben de effecten van een granaatappelextract op kankerstamcellen onderzocht.

In de eerste studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Food and Chemical Toxicology, hebben onderzoekers onderzocht hoe colonmetabolieten van polyfenolen uit granaatappel een interactie aangaan met en invloed hebben op stamcellen van dikke darmkanker. In het bijzonder keken ze naar de effecten tegen darmkankerstamcellen van twee mengsels van ellagitanninemetabolieten, ellaginezuur en de van de darmflora afkomstige urolithinen op darmkanker stamcellen bij concentraties die werden gedetecteerd in de menselijke colonweefsels na de consumptie van ellagitannin-bevattende producten, zoals granaatappel en walnoten.

De onderzoekers ontdekten dat deze mengsels stamcellen van dikke darmkanker onderdrukten die waren verkregen uit de primaire tumor van een patiënt met colorectale kanker. Deze mengsels veranderden de fenotypische en moleculaire kenmerken van colosferen in overeenstemming met kankeronderdrukking. Colonosphers zijn de kankerstamcel-gebaseerde micro-kolonies van cellen die na verloop van tijd invasieve en dodelijke kankers kunnen worden. Volgens de onderzoekers ondersteunen deze bevindingen een rol voor polyfenolmetabolieten in de chemoresistentie en terugval van colonkanker.

In de andere studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer, werd gekeken naar het vermogen van granaatappelextract om de kenmerken van zowel individuele stamcellen van borstkanker als de klompjes daarvan, de zogenaamde mammospheres, te veranderen.

In deze studie ontdekten de onderzoekers dat het granaatappelextract de vorming van mammosfeer onderdrukte in twee verschillende cellijnen: neoplastisch borstepitheel HMLER en borstkanker Hs578T. Bovendien ontdekten ze dat van mammografie afkomstige cellen uit granaatappelextractbehandelingsgroepen verminderde mammavorming vertoonden gedurende ten minste twee seriële passages. Bovendien vonden ze dat granaatappelextract chemopreventieve effecten vertoonde tegen borstkankercellen. Met deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat granaatappelextract kan worden gebruikt voor de preventie van borstkanker vanwege het vermogen om kankerstamcellen te onderdrukken.

Andere gezondheidsvoordelen van granaatappel

Afgezien van punicalagin, bevat granaatappel een aantal nuttige plantaardige stoffen, waardoor het een van de gezondste vruchten ter wereld is. Deze vrucht bevat ook vezels, eiwitten, vitamine C, vitamine K, folaat en kalium.

Naast bescherming tegen kankers hebben onderzoeken aangetoond dat granaatappel ook ontstekingen kan bestrijden, bloeddruk kan verlagen, artritis kan bestrijden en gewrichtspijn kan bestrijden, bacteriële en schimmelinfecties kan bestrijden, geheugen kan verbeteren, uithoudingsvermogen en sportprestaties kan verhogen en het risico op hartaandoeningen kan verlagen. .

Je kunt de vele gezondheidsvoordelen van granaatappel verkrijgen door rechtstreeks de arils te eten, die de eetbare zaden van de vrucht zijn, of door het sap te drinken.

Bronnen:

Cancer.news

FoodRevolution.org

Healthline.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Bescherm uw lever tegen beschadiging door paracetamol door etherische olie van citroengras te nemen
Next Het eten van kaas verhoogt het cholesterol niet en verhoogt het risico op een hartaanval niet ... wetenschappers verbluft om de lang begraven waarheid te leren

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

10 zelfhulptips om te stoppen met roken

Hoe weersta je aan de drang om een sigaretje op te steken? Een paar kleine aanpassingen in je levensstijl kunnen je helpen om te stoppen met roken. 1. Denk positief:

Natuurlijk genezen

Pompoenpitten blijken de bloedsuikerspiegel te verlagen

De uitdrukking “grote dingen komen in kleine verpakkingen” zou heel goed kunnen spreken over pompoenpitten. De platte, ovale zaden zijn gelijke delen gezond en lekker, waardoor ze een geweldige aanvulling

Natuurlijk genezen

Darmbacteriën lijken de controle te hebben over onze emoties. Deze verrassende studie toont het verband

Wetenschappers van de Universiteit van Californië – Los Angeles hebben een verband gevonden tussen darmbacteriën en emoties. De onderzoekers hebben ontdekt dat er sprake is van een wisselwerking tussen de