Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken
mei 10, 2019 4183 Views

Een verbinding in granaatappels kan kanker celdood veroorzaken

Luister naar dit artikel

De belangstelling voor fruit rijk aan polyfenolen is onlangs toegenomen vanwege hun potentieel om kanker te bestrijden. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, ontdekte een team van onderzoekers uit China dat een stof in granaatappelen genaamd punicalagin kanker kan bestrijden door kankerceldood te veroorzaken.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een eerdere studie uitgevoerd door dezelfde onderzoekers onthulde dat punicalagin autofagische celdood induceert in papillaire schildkliercarcinoomcellen. Voor de huidige studie veronderstelde het onderzoeksteam dat punicalagin DNA-schade veroorzaakt die verband houdt met celdood, omdat DNA-schade eerder werd gerapporteerd als een inductor van autofagie. Autofagie kan tumorsuppressie tijdens kankerinitiatie stimuleren en tumoren tijdens progressie beschermen.

De resultaten van de studie toonden aan dat behandeling met punicalagine resulteerde in de opwaartse regulatie van de fosforylatie van door ataxia-telangiectasia gemuteerd gen-gecodeerd eiwit (ATM). De onderzoekers ontdekten ook dat KU-55933, een ATM-remmer, de door punicalagine geïnduceerde fosforylering verhinderde en de verminderde cellevensvatbaarheid die daardoor werd veroorzaakt, ongedaan maakte.

Uit deze bevindingen concludeerde het onderzoeksteam dat punicalagin celdood van papillaire schildkliercarcinoomcellen veroorzaakt door een door ATM gemedieerde DNA-beschadigingsreactie. De resultaten van de studie bieden nieuwe mechanismen en potentiële doelen voor een beter begrip van de antikankerwerkingen van punicalagin.

Meer over het antikankerpotentieel van granaatappel

Granaatappel wordt beschouwd als een voedsel dat kanker kan doden. Twee andere studies hebben de effecten van een granaatappelextract op kankerstamcellen onderzocht.

In de eerste studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Food and Chemical Toxicology, hebben onderzoekers onderzocht hoe colonmetabolieten van polyfenolen uit granaatappel een interactie aangaan met en invloed hebben op stamcellen van dikke darmkanker. In het bijzonder keken ze naar de effecten tegen darmkankerstamcellen van twee mengsels van ellagitanninemetabolieten, ellaginezuur en de van de darmflora afkomstige urolithinen op darmkanker stamcellen bij concentraties die werden gedetecteerd in de menselijke colonweefsels na de consumptie van ellagitannin-bevattende producten, zoals granaatappel en walnoten.

De onderzoekers ontdekten dat deze mengsels stamcellen van dikke darmkanker onderdrukten die waren verkregen uit de primaire tumor van een patiënt met colorectale kanker. Deze mengsels veranderden de fenotypische en moleculaire kenmerken van colosferen in overeenstemming met kankeronderdrukking. Colonosphers zijn de kankerstamcel-gebaseerde micro-kolonies van cellen die na verloop van tijd invasieve en dodelijke kankers kunnen worden. Volgens de onderzoekers ondersteunen deze bevindingen een rol voor polyfenolmetabolieten in de chemoresistentie en terugval van colonkanker.

In de andere studie, die werd gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer, werd gekeken naar het vermogen van granaatappelextract om de kenmerken van zowel individuele stamcellen van borstkanker als de klompjes daarvan, de zogenaamde mammospheres, te veranderen.

In deze studie ontdekten de onderzoekers dat het granaatappelextract de vorming van mammosfeer onderdrukte in twee verschillende cellijnen: neoplastisch borstepitheel HMLER en borstkanker Hs578T. Bovendien ontdekten ze dat van mammografie afkomstige cellen uit granaatappelextractbehandelingsgroepen verminderde mammavorming vertoonden gedurende ten minste twee seriële passages. Bovendien vonden ze dat granaatappelextract chemopreventieve effecten vertoonde tegen borstkankercellen. Met deze bevindingen concludeerden de onderzoekers dat granaatappelextract kan worden gebruikt voor de preventie van borstkanker vanwege het vermogen om kankerstamcellen te onderdrukken.

Andere gezondheidsvoordelen van granaatappel

Afgezien van punicalagin, bevat granaatappel een aantal nuttige plantaardige stoffen, waardoor het een van de gezondste vruchten ter wereld is. Deze vrucht bevat ook vezels, eiwitten, vitamine C, vitamine K, folaat en kalium.

Naast bescherming tegen kankers hebben onderzoeken aangetoond dat granaatappel ook ontstekingen kan bestrijden, bloeddruk kan verlagen, artritis kan bestrijden en gewrichtspijn kan bestrijden, bacteriële en schimmelinfecties kan bestrijden, geheugen kan verbeteren, uithoudingsvermogen en sportprestaties kan verhogen en het risico op hartaandoeningen kan verlagen. .

Je kunt de vele gezondheidsvoordelen van granaatappel verkrijgen door rechtstreeks de arils te eten, die de eetbare zaden van de vrucht zijn, of door het sap te drinken.

Bronnen:

Cancer.news

FoodRevolution.org

Healthline.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Bescherm uw lever tegen beschadiging door paracetamol door etherische olie van citroengras te nemen
Next Het eten van kaas verhoogt het cholesterol niet en verhoogt het risico op een hartaanval niet ... wetenschappers verbluft om de lang begraven waarheid te leren

You might also like

Natuurlijk genezen

De rol van magnesium bij Autisme en ADHD

Luister naar dit artikel Magnesium zit in alle lichaamscellen en speelt een cruciale rol bij tientallen lichaamsprocessen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website

Natuurlijk genezen

Als je je gezicht wast met kokosolie en bakingsoda 3 keer per week voor een maand lang, gebeurd er dit met je gezicht.

Luister naar dit artikel Goede behandeling van je gezicht is belangrijk voor een gloeiende huid. De essentiële ding dat je zou moeten doen als je je gezin in goede gezondheid

Natuurlijk genezen

Ze Giet Babyolie In Haar Oor. Dit Klinkt Vreemd, Maar Wacht Tot Je Ziet Waar Het Goed Voor Is!

Luister naar dit artikel Babyolie is niet alleen handig voor baby’s. In feite kan je babyolie gebruiken door het hele huis en kun je er van alles mee schoonmaken. Steun