Eet drie dadels per dag, en je zult versteld staan hoe je lichaam hierop zal reageren!

Eet drie dadels per dag, en je zult versteld staan hoe je lichaam hierop zal reageren!

Luister naar dit artikel

Persoonlijk denk ik zelf dat dadels erg onderschat worden. Mensen hebben veel te lang gedacht dat deze zeer gezonde fruitsoort niets meer was dan een soort snoepje.

Maar het blijkt dat dadels een hele slimme en verstandige aanvulling kan zijn op je dieet.

Dadels zitten bom vol met voedingsstoffen waaronder seven verschillende vitamine en tien verschillende mineralen – Zoals vitamine C, Vitamine A, verschillende soorten vitamine B, calcium en ijzer.

Volgens onderzoekers aan het “Technion-Israel Institute of Technology”, zou een half glas granaatappelsap en drie dadels per dag een goede bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten.

Nog steeds niet overtuigd? Hier zijn nog 7 redenen waarom we meer dadels zouden moeten eten!

1. Boost energie

Volgens “Organic Facts” zijn dadels makkelijk te verteren en kunnen op een snelle manier energie leveren aan het lichaam.

Net als noten, kunnen dadels goed als snack dienen. De glucose in dadels vult goed en zorgt voor een langdurige energie voorraad en boost. Verder zorgen de vitaminen in dadels voor een stimulatie van de hersenactiviteiten.

2. Beschermt tegen aderverkalking.

Onderzoekers in Israel zijn tot de conclusie gekomen dat het consumeren van een combinatie van dadels en granaatappelsap een uitstekende bescherming bied tegen aderverkalking, wat een hartstilstand tot gevolg kan hebben als het niet behandeld wordt.

De hoogste concentratie voedingsstoffen die behulpzaam zijn bij het vechten tegen de aderverkalking zitten in de pit van de dadels, die gewoon opgeraapt en gegeten kunnen worden. Maar het fruit zorgt ook voor een goede bescherming volgens deze onderzoekers.

3. Het versterken van de lever.

Dadels zijn een natuurlijke bron van magnesium, wat goed is voor gezonde cellen en voor het goed werken van de lever.

Volgens “Healthy and Natural World”, Kan het dadel extract helpen bij het reguleren en het verminderen van leverfibrose, wat het ook behulpzaam maakt bij het bestrijden van cirrose.

4. Geeft je arendsogen.

Dadels zijn rijk aan vitamine A, wat essentieel is voor de gezondheid van je ogen. Volgens de “University of Maryland Medical Centre”, is deze vitamine ook belangrijk voor de functie van de huid en slijmvliezen.

Heb je ook last van nachtblindheid of moeite met het zien in het donker? De meest voorkomende oorzaak hiervan is een tekort aan vitamine A, Dus probeer 3 dadels per dag te eten en je ogen zullen je dankbaar zijn.

5. Het verbeteren van de spijsvertering.

Het nicotinezuur in dadels zou een perfecte bescherming bieden tegen intestinale stoornissen. Volgens “Natural Health 365”, zorgt een regelmatige inname van fruit voor een groei van de goede bacteriën die nodig zijn voor een goed functionerende darm.

Dadels zijn ook rijk aan vezels en hebben een licht laxerende werking, die kunnen helpen bij mensen die last hebben van constipatie.

6. Helpt bij het verminderen van pijn.

Het klinkt misschien raar, maar het magnesium wat in dadels voorkomt kan pijn verlichten en zwellingen tegen gaan. Omdat magnesium een spier ontspannende werking heeft, helpt het ook bij het verlichten van de spanning bij hoofdpijn.

7. Het verbeterd slaap.

Probeer een uur voordat je gaat slapen 3 dadels te eten. Ze zijn rijk aan het aminozuur L-tryptofaan, die sfeerverhogend serotonine produceert en die het in slaapvallen vergemakkelijkt.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Nu ik dit weet zorg ik ervoor dat ik altijd wasverzachter heb in huis.
Next Genezen met geluid: werkt het echt?

You might also like

Natuurlijk genezen

Theedrinkers leven langer: studie

Luister naar dit artikel Thee drinken minstens drie keer per week is gekoppeld aan een langer en gezonder leven, volgens een studie die vandaag is gepubliceerd in het European Journal

Natuurlijk genezen

Nieuw onderzoek suggereert de optimale bedtijd voor een gezond hart

Luister naar dit artikel Onze bedtijden kunnen een effect hebben op ons hart. Daartoe hebben onderzoekers de meest optimale bedtijd ontdekt die het meest gunstig is voor ons hart. En

Natuurlijk genezen

Hoe een sinus-infectie in 20 seconden te doden

Luister naar dit artikel Weinig dingen zijn erger dan een sinus-infectie. De meeste mensen hebben symptomen van sinusitis zoals een loopneus en gezichtspijn ervaren. De symptomen kunnen 10 dagen of