*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Eet meer rode uien: het voorkomt hartaanval, lagere bloedsuikerspiegel en bloeddruk

Eet meer rode uien: het voorkomt hartaanval, lagere bloedsuikerspiegel en bloeddruk

Men denkt dat uien afkomstig zijn uit Centraal-Azië, in het hedendaagse Iran en Pakistan, en dat ze behoren tot de vroegst geteelde gewassen.

Ze werden al 5000 jaar geleden in Chinese tuinen gekweekt en worden genoemd in de oudste Vedische geschriften uit India. Al in de zesde eeuw voor Christus viert een medische verhandeling, de Charaka Sanhita, deze populaire groente als een krachtig natuurlijk medicijn, een diureticum en een remedie voor de ogen, gewrichten en spijsvertering.
In Egypte werden uien al in 3500 voor Christus geplant. en ze werden aanbeden als symbolen van de eeuwigheid vanwege hun cirkel-in-cirkel-structuur. Er waren talloze schilderijen van uien op de binnenmuren van piramides en andere graven.

Uien werden begraven met mummies, omdat mensen geloofden dat hun sterke geur magische krachten had die de doden ertoe zouden brengen opnieuw te ademen.

Uien worden ook in de Bijbel genoemd en de Grieken gebruikten ze om atleten te versterken voor de Olympische spelen. De Romeinen consumeerden deze groenten ook regelmatig en gebruikten hun talloze geneeskrachtige eigenschappen. Romeinen gebruikten uien om zweertjes in de mond, hondenbeten, slecht zicht, slaapproblemen, kiespijn, dysenterie en lumbago te behandelen.

In de middeleeuwen behoorden ze tot de drie belangrijkste groenten van de Europese keuken, samen met bonen en kool, en werden ze gebruikt om hoofdpijn, slangenbeten en haaruitval te behandelen.
Uien werden door de pelgrims op de Mayflower gebracht, maar ze ontdekten dat indianen al op verschillende manieren wilde uien gebruikten.

Ui is een ongelooflijk gezonde groente en een rijke bron van antioxidanten, vitamines, mineralen en aminozuren. Uien behoren tot het geslacht Allium, samen met knoflook, lente-uitjes (groene uien), prei en bieslook.

Deze groente kan van veel variëteiten zijn en ze zijn allemaal zeer voordelig. De uienbol kan rood, wit of geel zijn en de smaak kan variëren van mild en zoet tot scherp.

De gele variëteit is de meest voorkomende bij het koken en witte uien hebben een mildere en knapperiger smaak. Rode uien worden ook wel paarse uien genoemd en ze zijn niet zo scherp en samentrekkend als de gele, maar bevatten de meeste antioxidanten.

De drie variëteiten verschillen ook in hun voedingswaarde, maar ze zijn allemaal rijk aan vitamines, mineralen en andere nuttige micronutriënten. Ze bevatten allemaal 40 calorieën per 100 gram en een middelgrote ui bevat bijna 2 gram vezels. 100 gram uien bevatten 9,3 gram koolhydraten en 4 gram suiker. Ze bevatten allemaal sporen van vitamine C- en B-groepvitaminen, evenals mineralen zoals calcium, ijzer, mangaan en magnesium.

Uien bevatten behoorlijke hoeveelheden verschillende vitamines en mineralen, dit zijn de belangrijkste:

Vitamine C- die de immuunfunctie versterkt en de gezondheid van huid en haar verbetert

Vitamine B6- Het is essentieel voor de vorming van rode bloedcellen

Kalium – Dit essentiële mineraal verlaagt de bloeddruk en verbetert de gezondheid van het hart

Folaat (B9) – Deze in water oplosbare B-vitamine is van vitaal belang voor celgroei en metabolisme en is vooral belangrijk voor zwangere vrouwen

Uien zijn rijk aan aminozuren, zoals lysine, threonine, leucine en fenylalanine die belangrijk zijn voor de metabolische processen in het lichaam.

Lente-uitjes worden soms groene uien genoemd, en een grote levert 52 mcg vitamine K (65% ADH), 4,7 mg vitamine C (8% ADH) en alle essentiële aminozuren die andere uien bevatten.

Uien bevatten veel unieke antioxidanten en flavonoïden in de voeding. Een kilo verse gele uien bevat tussen 270 en 1187 mg flavonoïden en rode uien bevatten nog meer, tussen 415 en 1917 mg per kilo. Rode uien zijn ook rijk aan anthocyanen die talloze ziekten voorkomen.

Uien bevatten ook quercetine, dat krachtige antimicrobiële eigenschappen heeft en de bloeddruk verlaagt. De zwavelhoudende verbindingen in uien hebben ook krachtige anti-kanker eigenschappen. Anthocyanen zijn krachtige antioxidanten en pigmenten die uien hun roodachtige kleur geven, terwijl thiosulfinaten zwavelhoudende verbindingen zijn die de groei van schadelijke micro-organismen kunnen remmen en de vorming van bloedstolsels kunnen voorkomen.

Uien zijn ongelooflijk veelzijdig, bekijk hun talrijke gezondheidsvoordelen:

De dagelijkse consumptie van uien vermindert ontstekingsreacties in het lichaam en voorkomt chronische ziekten zoals hartaandoeningen
Uien reguleren bloedsuikerpieken na de maaltijd en verminderen nuchtere bloedglucose bij mensen met type 1 diabetes en type 2 diabetes
Uien verlagen het risico op hart- en vaatziekten, verlagen de bloeddruk en ondersteunen de gezondheid van het hart
De consumptie van uienhuidthee bleek gewichtsverlies te ondersteunen en obesitas te voorkomen
Uien hebben krachtige antimicrobiële eigenschappen die verschillende bacteriën en ziektekiemen vernietigen, zoals methicilline-gevoelige Staphylococcus aureus (MSSA)
Uien stimuleren de bloedcirculatie en voorkomen bloedstolling
Uien verlagen het cholesterolgehalte in het bloed
Uien verbeteren de spijsvertering en voorkomen Clostridium difficile-gerelateerde diarree (een bacterie die darmontsteking veroorzaakt). Ze hebben een soort voedingsvezels genaamd oligofructose, die probiotische effecten heeft en diarree behandelt geassocieerd met C. diff infecties.
Uien zijn rijk aan flavonoïden en antioxidanten die de gezondheid en dichtheid van de botten vergroten, het risico op fracturen, osteoporose en broze botten verlagen
Rode uien voorkomen prostaatproblemen en verlagen het risico op prostaatkanker
Rauwe uien stimuleren het immuunsysteem en voorkomen infecties en verhogen het aantal witte bloedcellen, wat een essentiële factor is in de immuniteit
De grote hoeveelheid nuttige antioxidanten verlagen het risico op kanker, vooral maagkanker, darmanker, slokdarmkanker en prostaatkanker
Ui vernietigt darmparasieten, vooral lintworm en draadwormen
Uiensap stimuleert de haargroei en voorkomt hoofdhuidinfecties die tot haarverlies kunnen leiden

Bewaar de uien op een koele, droge en goed geventileerde plaats, in een netje of losjes bedekt papier. U kunt goed bewaarde uien maximaal 2-3 maanden in de koelkast bewaren.

Als het gaat om de aanbevolen dagelijkse dosering van uien, zijn gemiddelde dagelijkse doses van 50 g verse ui, 50 g vers uiensap of 20 g gedroogde ui voorgesteld.

Als het gaat om hun nadelige effecten, kunnen uien maagpijn, slechte adem veroorzaken als ze in grote hoeveelheden worden geconsumeerd, geurig gas en contactdermatitis als het sap de huid irriteert.

Bovendien gebruiken mensen al eeuwenlang uien als natuurlijke remedies op de volgende manieren:

Uien laten je huilen terwijl je ze snijdt, wat handig kan zijn in het geval van puin of andere irriterende stoffen in het oog
Voeg uiensap toe aan pepermuntthee om braken te behandelen
Leg een verse plak ui op muggenbeten om de jeuk te verzachten
Slapen met plakjes ui in de sokken is gebruikt als een natuurlijke manier om het lichaam te ontgiften en verkoudheid en griep te behandelen
Breng uienvlees aan op wratten, zet vast met een verband en laat het een nacht inwerken om deze huidgroei te verwijderen
Kauw ui met de verstandskies om de pijn te verzachten
Om overtollig oorsmeer te elimineren en een oorpijn te verzachten, plaats een uienkern in het oor, laat het een nacht zitten ​​en verwijder het in de ochtend
Uiensiropen zijn gebruikt om verkoudheid en al hun symptomen te behandelen

Bronnen:

www.healthyandnaturalworld.com
www.healthline.com
www.livescience.com

Previous De geur van de regen vermindert stress en 7 andere voordelen van wandelen in de regen
Next De 4-7-8-ademhaling: hoe ik angst in de kiem smoorde...

You might also like

Natuurlijk genezen

5 natuurlijke remedies tegen tinnitus

Het zal je verbazen, maar ik krijg dagelijks mailtjes met de vraag of ik iets weet tegen tinnitus. Tinnitus is een hinderlijke fluittoon, die maar niet weggaat. Heel hinderlijk dus!

Natuurlijk genezen

Wikkel je voeten in aluminiumfolie en een paar uur later heb je dit resultaat! Dat is handig!

Je bent vast bekend met aluminiumfolie. Veel mensen gebruiken het in de keuken, maar de meesten denken er niet aan om het lichaam er mee in te wikkelen. Het is

Natuurlijk genezen

Een magisch slaapdrankje: Een kopje van dit mengsel en je zult in slaap vallen in minder dan een minuut!

Als je melk en honing gaat combineren, krijg je een krachtig middel tegen slapeloosheid. Deze remedie is al eeuwen bekend. Zelfs als je ze apart consumeert, zijn ze beide zeer