ENORM vervuilingsprobleem: volgens experts wil je niet weten hoeveel gezichtsmaskers er elke minuut worden weggegooid
maart 28, 2021 1062 Views

ENORM vervuilingsprobleem: volgens experts wil je niet weten hoeveel gezichtsmaskers er elke minuut worden weggegooid

Luister naar dit artikel

Weet je nog dat er een wereldwijde oproep was om te stoppen met het gebruik van plastic rietjes, anders zouden we het milieu ernstig schaden? Restaurants stopten met het verstrekken van deze aan klanten, bedrijven en ondernemers, waardoor er miljoenen herbruikbare en duurzame rietjes werden gemaakt, en milieubewustzijnscampagnes om “stroloze oceanen” te creëren schoten als paddenstoelen uit de grond.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Helaas lijkt het mogelijk dat elke vooruitgang die is geboekt voor deze milieutechnische oorzaak volledig is weggevaagd dankzij de waanzinnige vervuiling door de 2020-versie van het probleem van plastic rietjes – wegwerpmaskers.

“Het volgende plastic probleem:” Wetenschappers waarschuwen voor ernstige gevolgen voor het milieu van ongebreideld gebruik van gezichtsmaskers

Volgens de organisatie Strawless Ocean zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in de oceaan zitten dan vis. En zelfs vóór COVID-19 werd er jaarlijks meer dan 300 miljoen ton plastic geproduceerd, waarvan het meeste in het milieu terechtkomt als vervuiling afval.

Volgens verschillende onderzoeken wordt deze trieste toestand van vervuiling versneld door het wijdverbreide gebruik van gezichtsmaskers tijdens de huidige pandemie. Een nieuw artikel dat in Frontiers of Environmental Science & Engineering is gepubliceerd, citeert zelfs onderzoek dat schat dat wereldwijd drie miljoen gezichtsmaskers elke minuut in de prullenbak worden gegooid – dat komt overeen met ongeveer 129 miljard gezichtsmaskers per maand.

Waar gaan al deze gezichtsmaskers naartoe? Onder andere rechtstreeks onze oceanen in.

“Met steeds meer berichten over het ongepast weggooien van maskers”, waarschuwen de auteurs van het nieuw gepubliceerde paper, “is het dringend noodzakelijk om deze potentiële bedreiging voor het milieu te onderkennen en te voorkomen dat het het volgende plastic probleem wordt.”

Dit is wat er gebeurt als gezichtsmaskers in de omgeving terechtkomen

In hun paper merkt het team van onderzoekers, afkomstig van zowel Princeton als de University of Southern Denmark, op dat wegwerpmaskers niet biologisch afbreekbaar zijn en minuscule plastic vezels, microplastics en nanonplastics bevatten. Zodra deze maskers worden weggegooid en in het milieu terechtkomen, worden maskers blootgesteld aan zonnestraling en hitte en beginnen ze tot op zekere hoogte af te breken. De afbraak van kunststoffen in de maskers is echter langzaam tot vrijwel onbestaande, waardoor ze zich ophopen in onze bodem en water.

En hoewel er nog niet genoeg gegevens zijn over de werkelijke impact van deze maskers op het milieu, vermoeden de onderzoekers sterk dat het ongebreidelde gebruik van wegwerpmaskers ervoor zorgt dat schadelijke biologische en chemische stoffen zich verspreiden en gezondheidsrisico’s opleveren voor dieren, mensen en de ecosysteem.

Het punt is dat niemand het heeft over het weggooien van deze gezichtsmaskers (in tegenstelling tot plastic waterflessen en plastic zakken voor eenmalig gebruik). Dus, wat kunnen mensen doen? Hier zijn een paar suggesties om in gedachten te houden en om uw impact te verminderen:

Neem contact op met uw gekozen vertegenwoordigers om het bewustzijn te vergroten over de noodzaak van standaardrichtlijnen of -protocollen voor het omgaan met maskerafval
Moedig uw plaatselijke functionarissen aan om vuilnisbakken voor alleen maskers te plaatsen
Als u gezichtsmaskers gebruikt, overweeg dan om een ​​herbruikbare stoffen maskers te gebruiken (hoewel u er niet van moet uitgaan dat deze daadwerkelijk de verspreiding van COVID-19 helpen vertragen, moet u weten dat stoffen maskers nog minder effectief zijn dan chirurgische gezichtsmaskers of N95-maskers, vooral wanneer ze worden gedragen, aangetrokken of verkeerd afgezet)
Ondersteun uitvinders die de ontwikkeling van biologisch afbreekbare wegwerpmaskers onderzoeken

Kort gezegd: welke kant u ook kiest bij het dragen van een gezichtsmasker… het probleem van vervuiling is een probleem dat we allemaal op de best mogelijke manier moeten aanpakken.

Bronnen:

StudyFinds.org
Strawlessocean.org
Springer.com
CDC.gov

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous 5 verrassende toepassingen van cayennepeper voor uw gezondheid
Next Japan zegt dat het storten van radioactief water van Fukushima in de Stille Oceaan nu 'onvermijdelijk' is

You might also like

Algemeen

COVID-19 Strike Teams sluiten boerderijen – Voedseloorlogen worden verhit

Luister naar dit artikel De wereldwijde voedselvoorziening wordt vernietigd, de productie wordt afgebroken, boeren worden gesloten en graanopslagplaatsen staan in brand tijdens de voedseloorlogen. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks

Algemeen

Hoe zal de zorgverzekering in 2021 gaan veranderen?

Luister naar dit artikel Prinsjesdag is voor veel mensen een spannend moment! Op Prinsjesdag maakt het kabinet bekend hoe de begroting wordt ingevuld voor het nieuwe jaar. Ook dit jaar

Algemeen

Meer dan een miljoen kippen gepropt in donkere magazijnen met 3 per vierkante meter telt als “USDA Organisch”

Luister naar dit artikel Vraagt ​​u zich af waarom u zoveel betaalt voor ‘biologische’ eieren uit de supermarkt? Wij ook! Misschien wilt u, uw vrienden, en familie die buurman die