Epsom-zoutbad trekt giftige stoffen uit je lichaam, vermindert ontstekingen, verbetert de bloedstroom en stijve gewrichten

Epsom-zoutbad trekt giftige stoffen uit je lichaam, vermindert ontstekingen, verbetert de bloedstroom en stijve gewrichten

Luister naar dit artikel

Epsom-zoutbaden of voetweken behoren tot de beste manieren om het lichaam te ontspannen, het systeem te ontgiften en alle voordelen van magnesium te benutten. Epsom-zouten zijn van nature voorkomende pure minerale verbindingen gemaakt van sulfaat en magnesium, die zijn gevonden in een zoute bron in Epsom, Surrey, Engeland.

Dit zout heeft een overvloed aan buitengewone toepassingen, en wanneer het wordt toegevoegd aan een heet bad, worden magnesium en sulfaat afgebroken en gemakkelijk geabsorbeerd door de huid waar ze snel in de bloedbaan terechtkomen. Vervolgens trekt het gifstoffen uit het lichaam via omgekeerde osmose en laat het magnesium en sulfaten erin komen.

Magnesium is betrokken bij meerdere functies in het lichaam en is nodig in meer dan 325 enzymen, terwijl sulfaten gezonde gewrichten en huid en zenuwweefsel onderhouden en opbouwen.

Daarom verlichten Epsom-zoutbaden:

zuurheid
Spanning
Ontsteking
Complicaties door zonnebrand
fibromyalgie
migraine
Stijve gewrichten en strakke spieren
Artritis pijn en zwelling
Slapeloosheid
Ingegroeide teennagels
Insuline gevoeligheid
Slechte circulatie
psoriasis
Pijn door diarree
Gezwollen en vermoeide voeten

De ontspannende eigenschappen van dit bad zijn al eeuwenlang bewezen en gebruikt. Stress verlaagt namelijk de magnesiumgehaltes in het lichaam en verhoogt de hoeveelheid adrenaline. Omdat het de hoeveelheid magnesium in het lichaam aanvult, vermindert dit zout de spanning en kalmeert het lichaam en geest.

Bovendien verhoogt magnesium de productie van serotonine, een chemische stof die de stemming in de hersenen verhoogt, verhoogt het de energie en het uithoudingsvermogen door de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de energiepakketten in de cellen, aan te moedigen en de adrenaline te verlagen, waardoor de prikkelbaarheid wordt behandeld.

Je zult ook de slaapkwaliteit drastisch verbeteren als je vlak voor het slapengaan geniet van een warm Epsom-zoutbad.

Nu, hier is hoe u een mooi, warm en ontspannend Epsom-zout detoxbad bereidt en pijn behandelt, stress, chronische pijn en migraine verlicht en het lichaam en geest kalmeert:

Epsom-zoutbadrecept

1-2 kopjes Epsom-zout
1 kopje zuiveringszout (optioneel)
1/3 kopje appelazijn (optioneel)
10-20 druppels etherische olie van lavendel (optioneel)
instructies:

Vul het bad met warm water en voeg de zouten toe. Week driemaal per week ongeveer 20 minuten.

Je kunt er ook voor kiezen om de effecten van het bad te versterken door essentiële oliën, baking soda en appelazijn toe te voegen.

De toevoeging van lavendelolie bevordert de ontspannende en medicinale voordelen van het bad en stimuleert de huid.

Als u appelazijn toevoegt, heeft het bad nog krachtigere ontgiftende eigenschappen en brengt u de pH van de huid in evenwicht en behandelt u schimmel- of microbiële infecties.

Zuiveringszout heeft sterke reinigende en schimmelwerende eigenschappen, het zal irritaties verlichten en de huid zacht maken.

Er zijn bepaalde verwijzingen dat de hoeveelheid Epsom-zout als volgt moet correleren met uw lichaamsgewicht:

Kinderen tot 27 kg: ½ kopje tot een bad met standaardafmetingen
Individuen tussen 60-100 lbs (27 kg – 45 kg): 1 kop
Individuen tussen 100-150 lbs (45 kg – 68 kg): 1½ kopjes
Individuen meer dan 150 lbs (68 kg): 2 kopjes

Aan de andere kant, helpt Epsom-zoutvoet bij de behandeling van een zwak immuunsysteem, ontsteking, voetschimmel, likdoorns en eelt, hamerteen, fasciitis plantaris, teennagel schimmel, verstuikingen, jicht, spierpijn en kneuzingen, pijnlijke bunions, platte voeten of tarsaltunnelsyndroom.

Het enige wat u hoeft te doen is een grote emmer met heet water vullen, ½ kopje Epsom-zout toevoegen en de voeten 10 minuten laten weken. Herhaal dit drie keer per week.

Bovendien biedt Epsom-zout talloze andere gezondheidsvoordelen, omdat het op natuurlijke wijze tanden witter maakt, de huid exfolieert, het haarvolume verbetert en een droge hoofdhuid behandelt. Het behandelt ook constipatie omdat het laxerende effecten heeft.

Dit veelzijdige zout kan ook op verschillende manieren in het huishouden en in de tuin worden gebruikt:

Meng het met babyolie om het als handwas te gebruiken
U kunt het gebruiken om de badkamer tegels schoon te maken
Strooi het dicht bij de ingangspunten om naaktslakken te voorkomen
U kunt het gebruiken om de opbouw van wasmiddelen op wasmachines te reinigen
Gebruik Epsom-zout op uw gazon en in uw tuin om op natuurlijke wijze plantenplagen kwijt te raken en op afstand te houden
Voeg Epsom-zouten toe aan je kamerplanten om ze te bemesten
Magnesiumsulfaatkristallen leveren vitale voedingsstoffen die het verlies van groene kleur in planten voorkomen
U kunt Epsom-zout in de meeste apotheken en gezondheidswinkels vinden en het op verschillende manieren gebruiken om uw gezondheid te verbeteren.

Bronnen:

www.healthandhealthyliving.com
www.healthyandnaturalworld.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen
Next Bomen communiceren in een taal die we kunnen leren, beweert ecoloog

You might also like

Natuurlijk genezen

Wow wist jij dat een watermeloen zoveel gezondheidsvoordelen heeft?

Luister naar dit artikel Vooral in de zomer wordt de watermeloen heel veel gegeten. Het is lekker verfrissend en er zijn tal van combinaties mogelijk zoals in een smoothie of

Natuurlijk genezen

MEDICINALE EN CURATISCHE TOEPASSINGEN VAN WATERKERS

Luister naar dit artikel Waterkers is een soort waterplant die oorspronkelijk in Europa en Azië voorkomt. Het is ook een van de oudste bladgroenten die door mensen wordt geconsumeerd en

Natuurlijk genezen

Longkanker: stoppen met roken regenereer Beschermende longcellen – Nieuw onderzoek

Luister naar dit artikel We weten dat stoppen met roken een uitstekende manier is om uw risico op het ontwikkelen van longkanker te verminderen. Maar tot nu toe wisten experts