Erger dan junkfood? Studies tonen aan dat gekweekte zalm een van de meest giftige voedingsmiddelen op aarde is
maart 7, 2022 1062 Views

Erger dan junkfood? Studies tonen aan dat gekweekte zalm een van de meest giftige voedingsmiddelen op aarde is


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Als je aan clean eating denkt, denk je meteen aan zalm. Het is het uithangbord van hersenvriendelijke, hart-gezonde gerechten, geadverteerd in kookprogramma’s en in medische tijdschriften als een wondermiddel voor de kwalen van de moderne tijd. En toch is niet alle zalm gelijk gemaakt.

Gekweekte zalm heeft een oneerlijk voordeel gekregen als het gaat om zijn reputatie, simpelweg door verwant te zijn aan zijn wilde voorouder. Nieuwe studies tonen echter aan dat dat voordeel niet alleen onverdiend is, maar dat het ons ook kan aanzetten tot het maken van vreselijke gezondheidskeuzes. Want het blijkt dat gekweekte zalm erger is dan junkfood.

Zalmkwekerijen: veel gezondheidsproblemen voor mens en vis

Zoals mooi samengevat door The Defender, hebben geaggregeerde studies behoorlijk verschrikkelijk nieuws te delen over gekweekte zalm. Deze omvatten de volgende feiten:

  • Viskwekerijen vervuilen de oceaan met giftige chemicaliën zoals polychloorbifenyl (PCB), dat verband houdt met hogere incidenties van kanker, immunosuppressie, neurotoxiciteit en reproductieve problemen
  • Gekweekte zalm bevat toxineniveaus die tot vijf keer zo hoog zijn als die van wilde vis
  • Gekweekte vis verspreidt ziekten naar wilde vispopulaties en bedreigt ecosystemen en onze toekomstige voedselvoorraad
  • Toxines in visvoer en lokale milieuverontreinigende stoffen op viskwekerijen concentreren zich in de zalm en worden doorgegeven aan mensen

Dit is waarom gekweekte zalm GEEN gezondheidsvoedsel is

Uit de studie bleek dat gekweekte zalm een ​​van de meest giftige voedingsmiddelen ter wereld is. Dus in plaats van het gezondheidsvoedsel dat het zou moeten zijn, heeft het meer gemeen met junkfood.

Waarom? Omdat vissen korrels krijgen die meer gemeen hebben met laagwaardige brokjes voor huisdieren dan met hun natuurlijke voedselbron. De nabijheid van elkaar betekent ook dat vissen ziektes krijgen en sneller parasieten aantrekken, dus ze moeten worden “beschermd” met antibiotica en pesticiden.

Veel boerderijen liggen in natuurlijk vervuild water, zoals de mondingen van vuile rivieren. Waar deze leeglopen, ontvangen de oceanen enorme hoeveelheden afval, menselijk afval en algenbloei. Bovendien wordt gekweekte zalm vaak gezien als zijn superieure neef, wilde zalm. Dit gebeurt in restaurants, waarbij de consument wordt bedrogen en beroepsvissers waardevolle inkomsten worden ontnomen.

Dus als je je familie geen McDonald’s zou voeren, zou het een goed idee zijn om nee te zeggen tegen gekweekte zalm. Het is niet hoe we ons geld als gewetensvolle consumenten zouden moeten besteden.

Wilde zalm biedt tal van gezondheidsvoordelen

Laten we echter niet het kind met het badwater weggooien. Hoewel de gekweekte variëteit onmiddellijk op uw zwarte lijst moet staan, is wilde zalm nog steeds uitstekend voor uw gezondheid. Het bevat grote hoeveelheden Omega-3-vetzuren, die goed zijn voor de hersenen en helpen je lichaam in balans te houden met de minder goede Omega-6-variant. Het is ook een goede bron van eiwitten, B-vitamines en belangrijke micronutriënten zoals kalium, selenium en astaxanthine.

Het enige dat u hoeft te doen? Het is eigenlijk vrij simpel: koop de wilde variant. Het is beter voor je lichaam, voor onze voedselsystemen, voor vissers en voor de wereld, dus maak vandaag nog de overstap.

Bronnen: ChildrensHealthDefense.org, Gatewaytosouthamerica-newsblog.com, Healthline.com

Previous Vitamine D2 en D3: wat is het verschil en welke moet u nemen?
Next Meer dan alleen "mooi" - 3 goede redenen om NU peterselie aan je dieet toe te voegen

You might also like

Algemeen

Wel gezond leven en toch te dik?

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

DIT is waarom huidspecialisten niet willen dat je een peel-off gezichtsmasker gebruikt!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Algemeen

12 Beauty toepassingen met vaseline, dit heb ik nooit geweten!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar