*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor pijnverlichting – bekijk uw beste opties
maart 14, 2020 1025 Views

Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor pijnverlichting – bekijk uw beste opties

Etherische oliën zitten boordevol krachtige bioactieve eigenschappen die werken tegen infectie, ontsteking en zelfs ziekten zoals diabetes, volgens een recente recensie gepubliceerd in het Journal of Chemical and Pharmaceutical Research. In hun paper werpen onderzoekers Tanu Bansal en Kaur Harpreet van de Lovely Professional University in India licht op het therapeutische gebruik van essentiële oliën voor de preventie en behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder chronische pijn, diabetes, epilepsie en kanker.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn natuurlijke oliën gewonnen uit planten, zoals lavendel, rozemarijn, pepermunt en eucalyptus. Elke etherische olie staat bekend om zijn sterke, aparte geur – of ‘essentie’ – verkregen door distillatie (via stoom of water) of koudpersen (via een hydraulische pers). Vanwege hun uitgesproken geur worden etherische oliën voornamelijk gebruikt in aromatherapie om stress te verlichten, zenuwen te kalmeren, de stemming te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. Er zijn meer dan 90 essentiële oliën beschikbaar, elk met zijn eigen unieke geur en gezondheidsvoordelen. Enkele van de meest voorkomende essentiële oliën zijn pepermunt, kamille, jasmijn en lavendel.

Maar het belang en het gebruik van etherische oliën gaan verder dan aromatherapie. De onderzoekers onderzochten het gebruik van etherische oliën als natuurlijke antivirale, antibacteriële, antioxiderende, antidiabetische en anticarcinogene middelen. Zo heeft etherische olie van alsem boom (Artemisia arborescens) potentiële antivirale eigenschappen die het immuunsysteem versterken tegen ziekten zoals herpes type 1 (HSV-1) en herpes type 2 (HSV-2). Ondertussen werken essentiële oliën van tijm en oregano als krachtige antibacteriële middelen tegen bacteriestammen zoals Escherichia coli (E. coli) en Salmonella choleraesuis. Essentiële oliën van planten zoals basilicum, nootmuskaat en oregano kunnen daarentegen helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkende vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen vanwege hun antioxiderende eigenschappen. Bovendien kan de orale toediening van een combinatie van essentiële oliën zoals komijn, venkel, mirte en kaneel ook de bloedsuikerspiegel verlagen en de insulineproductie bij diabetici reguleren. Sommige essentiële oliën die de citrusverbinding D-limoneen bevatten, kunnen een rol spelen bij het voorkomen van kanker.

Etherische oliën voor pijnverlichting

Een recent artikel in NaturalHealth365 suggereert dat etherische oliën vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen kunnen worden gebruikt als natuurlijke behandelingen voor chronische pijnverlichting. Chronische pijn is een aanhoudende aandoening die ongeveer 50 miljoen Amerikanen treft, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Het wordt gekenmerkt als een dof, pijnlijk gevoel dat tot 12 weken aanhoudt. Chronische pijn kan in elk deel van het lichaam voorkomen. Enkele veel voorkomende soorten chronische pijn zijn migraine, gewrichtspijn en lage rugpijn. Veel artsen schrijven synthetische medicijnen voor voor de behandeling van chronische pijn, maar deze veroorzaken vaak bijwerkingen, zoals obstipatie, misselijkheid en huiduitslag.

Als u chronische gewrichts- of lichaamspijn heeft, kunt u de volgende essentiële oliën proberen voor natuurlijke verlichting zonder het risico op bijwerkingen:

Lavendel – De olie van de Lavandula angustifolia-plant heeft pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Als zodanig kan etherische olie van lavendel worden gebruikt om pijn te behandelen en zwelling te verminderen. Essentiële olie van lavendel kan ook worden gebruikt om menstruatiekrampen te verlichten, angst te behandelen en ontspanning te bevorderen.
Rozemarijn – Essentiële olie van rozemarijn wordt meestal gebruikt om mentale stress en vermoeidheid te verlichten, maar het kan ook helpen de pijn te verminderen, ontstekingen te verzachten en het immuunsysteem te stimuleren vanwege de antioxiderende eigenschappen.
Pepermunt – Pepermunt bevat actieve pijnstillende verbindingen, zoals menthol en limoneen, die pijnlijke spieren helpen ontspannen. Essentiële olie van pepermunt kan ook worden gebruikt om spijsverteringsproblemen, zonnebrand, insectenbeten en huiduitslag te verlichten.
Eucalyptus – Eucalyptus etherische olie is een populair ingrediënt in lippenbalsems, massageoliën en mondhygiëneproducten vanwege het vermogen om een ​​verkoelend gevoel te geven. Eucalyptus staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, die ook pijnlijke spieren kunnen ontspannen en zwelling kunnen verminderen.

Sommige in de handel verkrijgbare etherische oliën kunnen worden verdund met alcohol en andere chemische componenten die hun potentie beïnvloeden, dus zorg ervoor dat u op zoek gaat naar 100 procent pure, natuurlijke etherische oliën.

Bronnen:

Previous Geef je spijsvertering een snelle boost door gekiemde noten te eten
Next Deze medicinale (on)kruiden die groeien in uw achtertuin (video)

You might also like

Natuurlijk genezen

Alleen 1 kopje van Dit kan uw darmen reinigen in slechts 30 minuten

Het verteringsproces is uiterst complex en het spijsverteringskanaal is een gecompliceerd mechanisme. Als de spijsvertering wordt belemmerd, lijdt de algehele gezondheid, en kan het lichaam niet de benodigde essentiële voedingsstoffen binnen krijgen.

Natuurlijk genezen

Kijken en delen! Vrouw Combineert kokosolie en Cannabis Olie en verslaat kanker!

Een dame werd gediagnosticeerd met ver gevorderde terminale longkanker en hoewel de artsen zeiden dat het ongeneeslijk is, deed haar dochter inspanningen om cannabis olie te verkrijgen voor genezing nadat

Natuurlijk genezen

Gebruik geen gember als u in een van DEZE medische omstandigheden verkeert!

Je bent zeker al op de hoogte van de vele geneeskrachtige eigenschappen van gember, en de gunstige effecten van het gebruik ervan in tal van behandelingen. Het heeft uitstekende effecten