Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor pijnverlichting – bekijk uw beste opties
maart 14, 2020 1387 Views

Essentiële oliën kunnen worden gebruikt voor pijnverlichting – bekijk uw beste opties

Luister naar dit artikel

Etherische oliën zitten boordevol krachtige bioactieve eigenschappen die werken tegen infectie, ontsteking en zelfs ziekten zoals diabetes, volgens een recente recensie gepubliceerd in het Journal of Chemical and Pharmaceutical Research. In hun paper werpen onderzoekers Tanu Bansal en Kaur Harpreet van de Lovely Professional University in India licht op het therapeutische gebruik van essentiële oliën voor de preventie en behandeling van verschillende aandoeningen, waaronder chronische pijn, diabetes, epilepsie en kanker.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën zijn natuurlijke oliën gewonnen uit planten, zoals lavendel, rozemarijn, pepermunt en eucalyptus. Elke etherische olie staat bekend om zijn sterke, aparte geur – of ‘essentie’ – verkregen door distillatie (via stoom of water) of koudpersen (via een hydraulische pers). Vanwege hun uitgesproken geur worden etherische oliën voornamelijk gebruikt in aromatherapie om stress te verlichten, zenuwen te kalmeren, de stemming te verbeteren en vermoeidheid te verminderen. Er zijn meer dan 90 essentiële oliën beschikbaar, elk met zijn eigen unieke geur en gezondheidsvoordelen. Enkele van de meest voorkomende essentiële oliën zijn pepermunt, kamille, jasmijn en lavendel.

Maar het belang en het gebruik van etherische oliën gaan verder dan aromatherapie. De onderzoekers onderzochten het gebruik van etherische oliën als natuurlijke antivirale, antibacteriële, antioxiderende, antidiabetische en anticarcinogene middelen. Zo heeft etherische olie van alsem boom (Artemisia arborescens) potentiële antivirale eigenschappen die het immuunsysteem versterken tegen ziekten zoals herpes type 1 (HSV-1) en herpes type 2 (HSV-2). Ondertussen werken essentiële oliën van tijm en oregano als krachtige antibacteriële middelen tegen bacteriestammen zoals Escherichia coli (E. coli) en Salmonella choleraesuis. Essentiële oliën van planten zoals basilicum, nootmuskaat en oregano kunnen daarentegen helpen bij het bestrijden van ziekteverwekkende vrije radicalen en het verminderen van ontstekingen vanwege hun antioxiderende eigenschappen. Bovendien kan de orale toediening van een combinatie van essentiële oliën zoals komijn, venkel, mirte en kaneel ook de bloedsuikerspiegel verlagen en de insulineproductie bij diabetici reguleren. Sommige essentiële oliën die de citrusverbinding D-limoneen bevatten, kunnen een rol spelen bij het voorkomen van kanker.

Etherische oliën voor pijnverlichting

Een recent artikel in NaturalHealth365 suggereert dat etherische oliën vanwege hun ontstekingsremmende eigenschappen kunnen worden gebruikt als natuurlijke behandelingen voor chronische pijnverlichting. Chronische pijn is een aanhoudende aandoening die ongeveer 50 miljoen Amerikanen treft, volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Het wordt gekenmerkt als een dof, pijnlijk gevoel dat tot 12 weken aanhoudt. Chronische pijn kan in elk deel van het lichaam voorkomen. Enkele veel voorkomende soorten chronische pijn zijn migraine, gewrichtspijn en lage rugpijn. Veel artsen schrijven synthetische medicijnen voor voor de behandeling van chronische pijn, maar deze veroorzaken vaak bijwerkingen, zoals obstipatie, misselijkheid en huiduitslag.

Als u chronische gewrichts- of lichaamspijn heeft, kunt u de volgende essentiële oliën proberen voor natuurlijke verlichting zonder het risico op bijwerkingen:

Lavendel – De olie van de Lavandula angustifolia-plant heeft pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen. Als zodanig kan etherische olie van lavendel worden gebruikt om pijn te behandelen en zwelling te verminderen. Essentiële olie van lavendel kan ook worden gebruikt om menstruatiekrampen te verlichten, angst te behandelen en ontspanning te bevorderen.
Rozemarijn – Essentiële olie van rozemarijn wordt meestal gebruikt om mentale stress en vermoeidheid te verlichten, maar het kan ook helpen de pijn te verminderen, ontstekingen te verzachten en het immuunsysteem te stimuleren vanwege de antioxiderende eigenschappen.
Pepermunt – Pepermunt bevat actieve pijnstillende verbindingen, zoals menthol en limoneen, die pijnlijke spieren helpen ontspannen. Essentiële olie van pepermunt kan ook worden gebruikt om spijsverteringsproblemen, zonnebrand, insectenbeten en huiduitslag te verlichten.
Eucalyptus – Eucalyptus etherische olie is een populair ingrediënt in lippenbalsems, massageoliën en mondhygiëneproducten vanwege het vermogen om een ​​verkoelend gevoel te geven. Eucalyptus staat ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, die ook pijnlijke spieren kunnen ontspannen en zwelling kunnen verminderen.

Sommige in de handel verkrijgbare etherische oliën kunnen worden verdund met alcohol en andere chemische componenten die hun potentie beïnvloeden, dus zorg ervoor dat u op zoek gaat naar 100 procent pure, natuurlijke etherische oliën.

Bronnen:

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Geef je spijsvertering een snelle boost door gekiemde noten te eten
Next Deze medicinale (on)kruiden die groeien in uw achtertuin (video)

You might also like

Natuurlijk genezen

4 Voedzame voedingsmiddelen die kunnen helpen de bloeddruk te verlagen

Luister naar dit artikel Veel westerlingen met hypertensie hebben de neiging om voorgeschreven medicijnen te nemen om hun bloeddruk te verlagen, maar veel van deze geneesmiddelen hebben ongewenste bijwerkingen. Afgezien

Natuurlijk genezen

Dit gebeurt er met je lichaam als je elke dag een handje blauwe bessen eet!

Luister naar dit artikel Blauwe bessen zijn heerlijk en hartstikke gezond! Ze zitten vol met anti-oxidanten, vitaminen en mineralen. Maar er zijn veel meer redenen waarom je blauwe bessen zou

Natuurlijk genezen

Dit recept gaat als een gek rond in de wereld! Genees je knieën en herbouwt botten en gewrichten onmiddellijk

Luister naar dit artikel Gewrichtspijn en botproblemen worden gebruikelijk naarmate we ouder worden. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun