Eten als wondermiddel ? Denk na !
juni 9, 2016 5427 Views

Eten als wondermiddel ? Denk na !

Luister naar dit artikel

Geregeld bevatten websites van culinaire aard opmerkelijke berichten over voeding. Bepaalde voeding “geneest” diabetes, kanker en andere ongemakken van lichamelijke aard. Toch is het meeste overdreven en bezijden de waarheid.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Ik ben een scepticus, maar hou van lekker eten en let op wat ik eet. Ik wil gezond bezig zijn want ook ik heb last van bepaalde kwalen. Medicijnen slikken in welke vorm dan ook blijft noodzakelijk, we kennen de pilletjes allemaal wel, een aspirine tegen hoofdpijn , de “rennie” tegen brandend maagzuur en natuurlijk het grootste wondermiddel van deze eeuw, de paracetamol ook wel “Molletje” genoemd. Als medebeheerder van deze site kan ik dus niet achter alle artikelen staan, en zal die artikelen dan ook niet promoten, maar wat ik wel doe is even nagaan of er iets over de aangeboden producten beschikbaar is. Vaak is de titel van zo’n artikel al een reden om het niet te lezen. Bij voorbaat schiet ik het af vanwege de titel.

Er Gaat Het Nodige In Limonade Siroop, of zoiets van. Ze at een citroen uit het vuistje, en wat er toen gebeurde ? Waanzinnig ! 

Zomaar 2 voorbeelden waar ikzelf niets mee heb. Beginnend met allerlei hoofdletters te pas en te onpas is taalverkrachting en benadrukken dat er geklikt moet worden. Waarom eigenlijk ? Dit soort noemt men Clickbait of klik-aas. Commerciële berichten die meer weg hebben van een info-advertising. De webmaster wil namelijk ook iets verdienen , want hobbyen kan altijd nog. Servers draaien nu eenmaal niet gratis en geld is best wel belangrijk. Toch houden we ons hier in. Veel nuttige informatie is hier terug te vinden.

Maar U bent gewaarschuwd om onderscheid te maken tussen gezond en commercie, natuurlijk zijn er eigenschappen van groenten en kruiden die gezondheid bevorderend werken. Maagpijn of brandend maagzuur ? Het volgende middeltje werkt nagenoeg altijd. Kook een aardappel gaar, vang het kookvocht op en drink dit. Succes verzekerd ! Maar als men het dagelijks moet doen dan is er iets serieus mis ! Dus als het langer aanhoudt dan 2 weken toch maar even naar de huisarts, verder onderzoek is noodzakelijk. Dokter nooit te lang door met huis-middeltjes !

Ook vragen van lezers van de site en natuurlijk facebook worden beantwoord. Zo kwam ik laatst een vraag tegen die deed vermoeden dat dranken wel heel toverachtig werken. De vraag was: “Wat moet ik drinken om af te vallen ?” Ik kan natuurlijk interessant doen en zeggen dat water met citroensap heel goed werkt, maar zeker niet in alle gevallen. Leeftijd speelt een rol, maar ook ander factoren zoals aanleg, gewoonten regelmatigheid en geslacht. Rekening houdend met factoren van ziekte op stofwisseling kan ik geen eenduidig antwoord geven. Mijnheer en mevrouw gemiddeld bestaan niet ! Individuen wel, en wie is dan de aangewezen persoon die dit kan beoordelen ? Juist , de diëtiste ! Mijn advies in deze: Als iets te mooi klinkt om waar te zijn dan is dat ook zo !

Tezamen genomen dat ouder worden leid tot een veranderende stofwisseling en ook een andere vorm van het menselijke lichaam, blijft dan over de goede raad:

  • Overdaad schaadt
  • Wondermiddelen bestaan niet
  • Sporten is dodelijk

Kortom, accepteer dat pondje meer, die dikke ( bierbuik). Geniet van het leven en waarom zou je weer 20 willen zijn ? Strak in het vel, en van de honger geen ontlasting hebben ? Een partner ? Een bikini aankunnen of een legging ? Met veranderende vormen, de man gaat lijken op een appeltje, de vrouw op een peertje. Helaas is dat een feit, uitzonderingen daargelaten. Sportief hoeft geen slankheid tot gevolg te hebben, vetmassa wordt omgezet in spiermassa. en spieren zijn zwaarder dan vet !

Denk goed na wat je in de mond stopt, eet regelmatig kleine beetjes, snoep niet teveel en let op de zout en suiker consumptie. Beweeg niet overmatig, maar normaal. Pak eens de fiets ipv de auto. Beter nog een eindje lopen, doe normaal dan blijf je gezond. Het allerbelangrijkste: Wees tevreden over jezelf en laat de commercie maar l*llen. Niet iedereen lijkt op miss Universe, de meeste mensen lijken meer op Susan Boyle ! Het is maar waarbij je jezelf prettig voelt.

Natuurlijk zijn er “superfoods” maar ook oma’s middeltjes tegen van alles en nog wat. Toch wijs ik U erop dat er wel degelijk middelen bestaan waarbij normale ziekten draaglijk gehouden worden en genezend werken. Een voorbeeld is Cannabis-olie. Maar ook Ascorbinezuur heeft eigenschappen die de weerstand verhogen.

Ook bloemetjes en planten die groeien in andere landen worden gebruikt in de farmaceutische industrie, te denken aan de papaver, Het zaad roostert men en bestrooit men broodjes mee, het beruchte “maanzaad”. De andere toepassing is dat men van de zaadjes opium maakt , daaruit weer heroine ! Wat dan weer verboden wordt want dat is een hard drug. Gek genoeg is geroosterd papaverzaad vrij verkrijgbaar en kan men dit zelfs gebruiken als levensmiddel en als meel (Polen).

Dus laat U niets wijsmaken, verdiep U eens in botanica en geniet van wat de natuur U bied aan “vergeten” Groenten. Ze staan zelfs in Uw tuin !

Eet smakelijk en gevarieerd !

Culinada

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Watervruchten, overvloed en spotgoedkoop
Next Hou muggen weg uit je huis door potjes met dit mengsel door je huis te verspreiden!

You might also like

Algemeen

Hij wikkelt een rubberen band om zijn appel, de reden? Deze tips zijn geweldig!

Luister naar dit artikel An apple a day keeps the docter away! Dit engelse spreekwoord kent bijna iedereen en het klopt ook, appels zijn supergezond voor je! Met enorm veel

Algemeen

Chloor in zwembaden transformeert zonnebrandcrème in giftige kanker veroorzakende Chemicaliën direct op uw huid!

Luister naar dit artikel Als je denkt dat je iets goeds doet door zonnebrand crème op jezelf en je kinderen te smeren voordat je het zwembad raakt, wil je misschien

Natuurlijk genezen

Dit is waarom je elke dag één keer onder de douche zou moeten plassen!

Luister naar dit artikel De kans is groot dat je wel eens al meer water hebt laten lopen dan er uit je douchekraan kwam – en eigenlijk is dat helemaal