*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Het eten van margarine kan levensgevaarlijk zijn

Het eten van margarine kan levensgevaarlijk zijn

Onderzoekers hebben bevestigd dat verzadigde vetten geen hartziekten of diabetes veroorzaken. Al die tijd waren bewerkte transvetten de echte boosdoeners, waaronder vetten die voor koekjes, taart en margarine gebruikt worden.

En dan te bedenken dat margarine altijd werd aangeprezen omdat het zo goed zou zijn voor ons hart. Verzadigde vetten – die onder meer in roomboter, vlees en eieren zitten – veroorzaken juist geen hart- en vaatziekten, beroertes of verstoppingen in onze slagaders.

Miljarden verdiend

Dat hebben wetenschappers van de McMaster-universiteit in de Canadese stad Hamilton bevestigd. Ze bestudeerden de gegevens van 12 onderzoeken waar in totaal meer dan 339.000 mensen aan meewerkten.

Ondertussen heeft de voedingsindustrie vele miljarden verdiend aan vetarme producten door de wijdverbreide overtuiging dat verzadigde vetten hartziekten kunnen veroorzaken. Margarine werd zelfs één van de best verkopende producten ter wereld.

Gevaarlijker

Terwijl mensen al die tijd geloofden dat ze met margarine goed voor hun bloedvaten zorgden, deden ze het tegenovergestelde. De transvetten in margarine, koekjes en taart kunnen juist tot hartziekten leiden, waaraan mensen kunnen doodgaan.

Van de transvetten is de soort die de industrie gebruikt bovendien gevaarlijker dan de transvetten die van nature in een aantal dierlijke producten voorkomen. De studie is verschenen in het toonaangevende medische tijdschrift BMJ.

[Medisch Dossier]

Previous Cayennepeper: Eerste Hulp bij hartaanval en beroerte (en ook preventief)
Next Deze tropische vrucht doodt borstkankercellen

You might also like

Algemeen

Diëten met veel fructose kunnen schade aan het immuunsysteem veroorzaken

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Nieuw onderzoek door wetenschappers uit Swansea in samenwerking met wetenschappers van de Universiteit van Bristol en het Francis

Algemeen

Reken af met die vieze geurtjes in je schoenen! Dit is de oplossing

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Misschien ken je het product maïzena wel, maar niet iedereen heeft het in huis. Echter vrij veel supermarkten

Algemeen

Het eeuwenoude geheim voor natuurlijke en pijnloos ontharen

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Houd jij van gladde benen maar heb je een hekel aan scheren omdat je dat zo vaak moet