*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Eten om depressie te verslaan: voedingsmiddelen die uw darmgezondheid verbeteren, verbeteren ook uw geestelijke gezondheid
mei 13, 2019 2932 Views

Eten om depressie te verslaan: voedingsmiddelen die uw darmgezondheid verbeteren, verbeteren ook uw geestelijke gezondheid

Omdat de percentages van depressie wereldwijd lijken te stijgen, heeft de wetenschap naar antwoorden gezocht die verder gaan dan alleen het voorschrijven van meer op medicijnen gebaseerde ‘stemmingsverbeteraars’. En het enige waar eerlijke zoekers naar waarheid naar terug blijven komen als een oplossing is een juist dieet, waarvan onderzoekers van de Universiteit van Manchester in het Verenigd Koninkrijk hebben bevestigd dat het een cruciale rol speelt in de geestelijke gezondheid.

Gezonde voeding en levensstijlkeuzes gecombineerd, een artikel dat onlangs door onderzoekers van de school is gepubliceerd, heeft aangetoond dat het op zijn minst synergetische voordelen biedt voor het verlichten van sommige van de symptomen die samenhangen met depressie. In het beste geval kan een complete dieet- en levensstijlrevisie in feite een “remedie” voor depressie opleveren, afhankelijk van de ernst en oorzaak.

Geschetst in een samenvatting van de Daily Mail (U.K.) van deze studie zijn enkele van de meest veelbelovende kanshebbers, waaronder de toevoeging van meer vitamine D-rijk voedsel en levensstijl gewoonten in iemands dagelijkse regime.

Vitamine D is uitstekend voor de gezondheid van de hersenen

In het wild gevangen vette vis en met gras gevoederde zuivelproducten behoren tot de voedingsmiddelen die van nature het dichtst zijn in vitamine D – hoewel de beste optie lijkt om meer tijd buiten in de zon door te brengen, zonder zonnebrandproducten toe te passen, die de ultraviolette stralen die nodig zijn van de zon , en blokkeren de productie van het vitamine D-prohormoon.

Evenwichtige bloedsuikerspiegel zorgt ook voor een evenwicht in de gezondheid van de hersenen

Het evenwichtig houden van je bloedsuikerspiegels is ook van cruciaal belang, wat betekent dat je minder “goedkope koolhydraatrijke” voedingsmiddelen en voedingsmiddelen vol geraffineerde suikers eet. Vezelrijke voedingsmiddelen zijn een beter alternatief, evenals voedingsmiddelen die van nature rijk zijn aan eiwitten en gezonde vetten.

Vergeet uw magnesium niet

Magnesiumrijk voedsel is naar verluidt een andere nuttige stemmingsverbeteraar, omdat ze het lichaam helpen ontspannen en de stemming in balans brengen. Magnesiumgebrek is in verband gebracht met gevoelens van vermoeidheid, angst en stress, die allemaal een persoon naar beneden kunnen halen en hem of haar slecht in het leven kunnen laten staan.

Gras-gevoed vlees kan helpen bij het bevorderen van een gezond brein

Gras-gevoede vleesproducten, en met name die in de categorie “rood vlees”, zijn van nature rijk aan ijzer en andere voedingsstoffen die het lichaam helpen om meer rode bloedcellen te produceren, die helpen om het lichaam optimaal zuurstofrijk te houden. Een tekort aan rood vlees, evenals gefermenteerde bonen, gekiemde noten en groene bladgroenten kunnen de zuurstof van het lichaam en dus de stemming verminderen.

Omega-3 vetzuren, de “hersenen” voedingsstof, zijn een absolute must

Terugkerende tot in het wild gevangen vette vis, deze krachtige “superfood” bevat ook omega-3 vetzuren, waarvan specifiek is aangetoond dat ze helpen de functie van de hersenen te verbeteren door de vloeibaarheid van hersencelmembranen te vergroten. Omgekeerd is aangetoond dat lage niveaus van omega-3-vetzuren in onderzoeken bijdragen tot gevoelens van depressie, vandaar dat veel natuurgenezers aan hun depressieve patiënten omega-3-suppletie zullen aanbevelen.

Essentieel aminozuur-tryptofaan verhoogt de serotoninespiegel in de hersenen, waardoor u zich “goed voelt”

Voedingsmiddelen die het essentiële aminozuur tryptofaan bevatten – je kunt dit herkennen als de “slaperige” voedingsstof die in Thanksgiving kalkoen te vinden is – kan nuttig zijn bij het aanpakken van depressiesymptomen omdat tryptofaan de hersenen helpt om meer van het “feelgood” hormoon serotonine te produceren. Dergelijke voedingsmiddelen omvatten niet alleen kalkoen maar zaden, bananen en haver, evenals vol-spectrum eiwitten zoals wei.

“Een gezond dieet handhaven door elke dag drie uitgebalanceerde maaltijden te eten, zorgt ervoor dat je alle belangrijke voedingsstoffen krijgt die het lichaam helpen goed te functioneren”, aldus Rob Hobson, hoofd van Nutrition bij Healthspan, en Dr. Aria, een klinisch en gedragspsycholoog, en schrijver voor de Daily Mail.

Bronnen:

DailyMail.co.uk

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Natuurlijke en effectieve remedies voor astma
Next Heeft u voordat u naar pijnmedicatie grijpt al eens nagedacht over acupunctuur?

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Dit japanse trucje zorgt ervoor dat nekpijn en stijfheid van de nek in 10 seconden verdwenen is!

Pijn in de nek kan in vele opzichten de kwaliteit van het leven aantasten. Het zorgt ervoor dat zelfs de simpelste activiteiten bijna onmogelijk worden gemaakt. Ik zou dit werkelijk

Natuurlijk genezen

Waarom tarwe, koolhydraten en suiker enorme impact op brein hebben, volgens de neuroloog

In dit artikel vertelt een neuroloog waarom tarwe, koolhydraten en suiker zo’n negatieve impact op ons brein hebben. Deze voeding leidt volgens hem tot ontstekingen, een verminderde cognitie en uiteindelijk tot dementie

Natuurlijk genezen

Pas deze eenvoudige remedie toe om af te rekenen met mee-eters!

We willen allemaal een schone huid, vrij van puistjes maar parasieten zoals de bekende “blackheads” blijven met enige regelmaat de kop opsteken. Blackheads zijn kleine puistjes zonder huid en veranderen