*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gedroogd fruit – Past dit fruit in een gezond eetpatroon?
mei 1, 2016 4224 Views

Gedroogd fruit – Past dit fruit in een gezond eetpatroon?

Gedroogd fruit, is dat even gezond als fruit uit het vuistje, en past het dus in ieder gezond eetpatroon? Ook als je verantwoord meer opgeslagen lichaamsvet wilt verbranden, en gemakkelijker gewicht wilt verkiezen?

Fruit is van nature rijk aan alle mogelijke gezonde voedingsstoffen, waaronder vooral vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels.

Maar hoe is het op dit gesteld met gedroogd fruit?

Voedingsvezels stimuleren immers niet alleen je spijsvertering. Ze verlengen tegelijk je verzadigingsgevoel, waardoor je automatisch minder eet, meer vet verbrandt en sneller afvalt.

Wat is gedroogd fruit en wat doet het met onze gezondheid en lichaamsgewicht?

Gedroogd fruit is uiteraard afkomstig van vers fruit. Voor gedroogd fruit wordt het vocht uit het fruit getrokken, door dit te laten verdampen. Gedroogd fruit krijgt daardoor een kleiner volume, en wordt donkerder van kleur.

Veel belangrijker is ongetwijfeld dat, samen met al het vocht, ook alle vitamine C uit het fruit verdwijnt.

Verrassend genoeg is dat alleen met deze vitamine het geval. Alle andere vitaminen en mineralen die je in gedroogd fruit aantreft, nemen toe.

De meeste gedroogde vruchten barsten daardoor van de voedingsvezels.

Dat is vooral het geval vijgen, pruimen en gedroogde abrikozen.

Hoe meer voedingsvezels, hoe beter voor onze spijsvertering. Bij onze vetverbranding staat onze spijsvertering centraal. Een goed functionerend spijsverteringsstelsel, zorgt op zijn beurt voor een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang.

Dit laatste zorgt er op zijn beurt voor dat ons lichaam tijdig wordt gezuiverd van alle mogelijke giftige afvalstoffen.

Deze zijn vooral het resultaat van onze ongezonde voeding, van de vele processen die in ons lichaam constant plaatsvinden, en van de milieuverontreiniging.

Vezels verkleinen tevens je risico op levensbedreigende hart- en vaatziekten, en aderverkalking.

Omdat zo goed als alle vocht uit het fruit is verdwenen, is het erg belangrijk om bij het eten van gedroogd fruit voldoende water te drinken.

Gezondheid en gemakkelijker afvallen is een zaak van minder vet en dus meer vet verbranden

Meer vet verbranden en gemakkelijker afvallen doe je met een gezond eetpatroon en en voldoende beweging. Zo een gezond eetpatroon is zeker het Vet Verliezen 1.0 Programma.

Het Vet Verliezen 1.0 programma van Mark Van Oosterwijck is geen wondermiddel.

Zonder inspanningen lukt het je met zijn programma ook niet om meer vet te verbranden.

Met de nodige discipline en motivatie is het wel een uitstekende manier om op een verantwoorde en dus een gezonde manier om meer vet te verbranden.

Geraak je, ondanks gezond eten en voldoende beweging niet van je laatste vet verlost, en ben je voldoende gemotiveerd om meer spieren te kweken en je laatste vet te verliezen?

Weet je zeker dat je dit langer dan twee weken kunt volhouden? Dan is het Vet Verliezen 1.0 programma wellicht iets voor jou!

Een uitgebreide en onafhankelijke review over Het Vet Verliezen 1.0 programma, lees je HIER

De belangrijkste voordelen van gedroogd fruit op een rijtje:

 • Vitaminen en mineralen: in gedroogd fruit vind je meer vitaminen en mineralen. Alleen vitamine C is hierop een uitzondering
 • Rijk aan voedingsvezels:
 • Zorgt voor een goede spijsvertering: en tegelijk voor een gezonde darmflora en vlotte stoelgang
 • Zuivert je lichaam
 • Verkleint je risico op Hart- en vaatziekten
 • Cholesterolgehalte: dankzij de aanwezigheid van sterke antioxidanten, zorgt gedroogd fruit voor een gunstig cholesterolgehalte. Dat is zowel belangrijk voor je gezondheid als je lichaamsgewicht. Ze verhogen de goede HDL cholesterol en verlagen de slechte LDL cholesterol in je bloed.

Kies voor een gezond eetpatroon

In een gezond eetpatroon om je algemene gezondheid te stimuleren en verantwoord af te vallen, kies je voor voeding puur natuur. Daar hoort dus geen bewerkte voeding in thuis.

Puur natuurlijke voeding, dat je tegelijk meer opgeslagen eten lichaamsvet doet verliezen, is ongetwijfeld het Vet Verliezen 1.0 Programma , is zéker

Werkt Paleo eten écht? Een volledige en onafhankelijke review van Paleo eten, vind je HIER

Nadelen gedroogd fruit

Daartegenover staan tal van nadelen. Zo is de concentratie aan fruitsuikers zoals glucose en fructose in gedroogd fruit vele malen hoger dan in vers fruit.

Gedroogd fruit is veel rijker aan calorieën dan vers fruit.

Wees dus zeker voorzichtig met het eten van gedroogd fruit, je eet er immers vlug teveel van. Zeker als je iets aan je overgewicht wilt doen.

Als je dus toch gedroogd fruit wilt blijven eten, kies je zeker niet voor gekonfijt fruit. Dat bevat nog meer suiker en calorieën.

Als je gedroogd fruit eet, geef dan de voorkeur aan:

 • Rozijnen: zijn een belangrijke bron van vitaminen van het B- complex, van ijzer, magnesium, kalium, en van sterke antioxidanten. Ze helpen tegen osteoporose en hebben een sterke ontstekingsremmende werking
 • Dadels: zijn een rijke bron van vitamine B6, B5, koper, ijzer, kalium, mangaan en magnesium. Dadels zijn rijk aan tannine en dat heeft een ontstekingsremmende werking
 • Pruimen: deze zorgen er voor dat ijzer beter wordt opgenomen in je bloed. Pruimen zijn rijk aan vitamine A, B, en K, en aan mineralen zoals koper en kalium
 • Gedroogde abrikozen: bevatten veel ijzer en zijn ook een goede bron van magnesium, fosfor, silicium, calcium, kalium, lycopeen (een krachtige antioxidant). Gedroogde abrikozen helpen tegen hoge bloeddruk en bloedarmoede
 • Vijgen zijn een rijke bron van kalium, magnesium, ijzer en calcium.

Gedroogd fruit rijk aan toegevoegde suikers

Gedroogd fruit is rijk aan toegevoegde suikers. Als je wilt afvallen, moet je de consumptie ervan zoveel mogelijk beperken. Teveel gedroogd fruit eten zorgt voor een onstabiele bloedsuikerspiegelmet hoge pieken en diepe dalen.

Als reactie zal je lichaam extra insuline aanmaken.

Hoe meer insuline in je bloed, hoe minder opgeslagen lichaamsvet je zal verbranden, en hoe moeilijker je dus zal afvallen. Blijft deze toestand aanhouden, dan zal je vetverbranding uiteindelijk geblokkeerd worden, waardoor afvallen onmogelijk wordt. Als je dan toch af en toe gedroogd fruit wilt eten, kies dan steeds voor bio- fruit en droog je fruit zelf.

Bron

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Nieuwe zonnepanelen halen energie uit regenwater
Next Deze leren schoenen zijn gemaakt van thee

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Ze dronk elke ochtend Water Met honing en citroen voor een jaar. Hier is wat er daarna is gebeurd

Ze dronk water met honing en citroen, elke ochtend, voor een jaar. Crystal Davis vertelt de geschiedenis van haar ongelooflijke verhaal van transformatie. Een jaar geleden had ik zwaar te

Natuurlijk genezen

7 redenen om dit kruid samen met zijn vruchten en bladeren te eten

Moringa is de beste plant die je ooit zult gebruiken om je gezondheid te verbeteren en langer te leven. Deze plant geeft je voldoende energie en kalmeert je rugpijn. Het

Natuurlijk genezen

Deze siroop zal hoest stoppen: Gember Tijm Hoestsiroop

Tijm is een van de meest krachtige kruidenremedies, omdat het werkt als een sterk ontsmettingsmiddel dat verkoudheid voorkomt en keelpijn en orale infecties verlicht. Je kunt het zowel extern als