Gerijpte knoflook verbant arteriële plaque en stopt hartaandoeningen, aldus onderzoek
maart 15, 2021 1143 Views

Gerijpte knoflook verbant arteriële plaque en stopt hartaandoeningen, aldus onderzoek

Luister naar dit artikel

Volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is coronaire hartziekte (CAD) het meest voorkomende type hartaandoening en treft het meer dan 18 miljoen Amerikanen. CAD is een aandoening waarbij slagaders die naar het hart leiden, vernauwd raken door met cholesterol beladen plaque (atherosclerose). Een volledige blokkering in een slagader kan de vorming van bloedstolsels veroorzaken, wat kan leiden tot een mogelijk levensbedreigende hartaanval of beroerte.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Oude Egyptische, Griekse, Romeinse en Chinese genezers wendden zich tot knoflook om een ​​verscheidenheid aan kwalen te behandelen. Nu toont onderzoek aan dat extracten van deze scherpe kleine teentjes een rol kunnen spelen in moderne therapieën om hartaandoeningen te bestrijden. In studie na studie maakt gerijpt knoflookextract indruk op onderzoekers met zijn vermogen om atherosclerotische plaque te overwinnen. Laten we eens kijken naar wat bewijsmateriaal.

Is het mogelijk om hartaandoeningen om te keren? Studie maakt gewaagde beweringen over verouderd knoflookextract

Knoflook, botanisch bekend als Allium sativum, krijgt zijn therapeutische kracht door de toevoer van allicine – een enzym dat wordt gevormd wanneer knoflook wordt gehakt, geplet of gekauwd. De krachten van Allicine worden verder ontketend wanneer het wordt afgebroken tot ziektebestrijdende organozwavelverbindingen die bekend staan ​​als L-cysteïnesulfoxiden. (Cysteïne is in feite een ‘bouwsteen’ van glutathion, de meest onmisbare antioxidant van het lichaam).

In een placebogecontroleerde studie die in 2016 in de Journal of Nutrition werd gepubliceerd, onderzochten onderzoekers het effect van knoflookextracten op patiënten met metabool syndroom of MS. Metabool syndroom – een samenhangend cluster van ongezonde aandoeningen waaronder hoge bloeddruk, hoge bloedsuikerspiegel, abnormaal cholesterol en zwaarlijvigheid – creëert een soort “perfecte storm” voor de ontwikkeling van hartaandoeningen.

De opmerkelijke resultaten toonden aan dat knoflook niet alleen het cholesterol en de bloeddruk verlaagde, maar ook de plaque in de kransslagaders verminderde. En het blonk uit in het oplossen van een bepaald type afzetting dat bekend staat als ‘zachte plaque’. Sommige deskundigen zijn van mening dat deze zachtere, meer wasachtige plaque meer kans heeft om te scheuren – en een levensbedreigende bloedstolsel te veroorzaken – dan de dichtere variant.

Het is veelbetekenend dat de onderzoekers de resultaten zo overtuigend vonden dat ze het woord ‘R’ (omgekeerd) gebruikten om de effecten te beschrijven. “Gerijpt knoflookextract kan de progressie van atherosclerose helpen vertragen en de vroege stadia van hartaandoeningen omkeren”, verklaarde het team ondubbelzinnig.

De wetenschappers voegden eraan toe dat “veilig, zeer verdraagzaam” gerijpt knoflookextract kan worden gebruikt als een op zichzelf staande therapie of als aanvulling op de standaard medische behandeling.

Oud knoflookextract biedt hulp bij hoge bloeddruk, overtreft het voorgeschreven medicijn

Hoge bloeddruk, die voorkomt bij ongeveer 25 procent van de volwassen bevolking in ontwikkelde landen, vormt een bijzonder risico voor de gezondheid van het hart. Hoge bloeddruk, ook wel hypertensie genoemd, maakt bloedvaten vatbaarder voor scheuren en vatbaarder voor de ophoping van cholesterol dat de slagader verstopt.

Nogmaals, knoflook kan hulp bieden.

In een recensie uit 2019 van studies gepubliceerd in Experimental and Therapeutic Medicine, meldden de auteurs dat verouderd knoflookextract een gunstig effect had op de bloeddruk, met een daling van 7 tot 16 mmHg in de systolische en 5 tot 9 mmHg in de diastolische. In één onderzoek merkten onderzoekers op dat suppletie met knoflook zelfs beter presteerde dan atenolol, een populair farmaceutisch bloeddrukmedicijn.

Naast een verlaging van de bloeddruk veroorzaakte knoflookextract een milde tot matige verlaging van het totale cholesterol en verminderde de arteriële stijfheid en de “plakkerigheid” van bloedplaatjes – wat betekent dat het bloed de neiging heeft zich te vormen tot stolsels. De onderzoekers wezen erop dat bloeddrukverlaging, samen met andere interventies, het risico op een hartaanval, hartfalen en beroerte met maar liefst 40 procent vermindert.

Meer goed nieuws: knoflook beïnvloedt de verhouding tussen gezonde en ongezonde vetten, ondersteunt vriendelijke bacteriën in de darmen
Als het gaat om het verminderen van risicofactoren voor hartaandoeningen, blijkt dat knoflookextracten waardevolle ‘stukjes’ van de in elkaar grijpende puzzel kunnen opleveren.

Zoals onderzoekers hebben geleerd, fungeert vetweefsel van personen met overgewicht bijna als een afzonderlijk orgaan van het lichaam, dat de mate van ontsteking kan beïnvloeden en de progressie van atherosclerose kan stimuleren. Maar niet alle vetten zijn gelijk gemaakt. “Bruin” vet is gekoppeld aan een lager risico op hartaandoeningen (en bevordert de ontwikkeling van atherosclerose niet), terwijl “wit” vet veel problematischer is.

In een recente studie gepubliceerd in het International Journal of Cardiology, ontdekten onderzoekers dat 250 mg verouderd knoflookextract per dag verbeterde bruin-naar-wit vetweefselverhouding opleverde – absoluut goed nieuws voor degenen die vechten tegen obesitas en hartaandoeningen.

Een ander ‘pluspunt’ voor knoflook is dat het een prebiotisch voedsel is, wat inhoudt dat het de gemeenschap van bacteriën in de darmen voedt. Op deze manier verbetert knoflook de rijkdom en diversiteit van het darmmicrobioom, wat verband houdt met anti-zwaarlijvigheidseffecten, de gezondheid van het immuunsysteem – zelfs de stemming en cognitie.

In één onderzoek verhoogde drie maanden knoflooksuppletie het aantal nuttige Lactobacillus-bacteriën in de darmen.

Haal meer knoflook in je leven

Knoflook – of het nu rauw, gebakken of geroosterd is – is zo’n geliefd onderdeel van veel keukens dat het moeilijk is om je bepaalde gerechten voor te stellen zonder. Garnalen, scampi’s, lookbrood, pizza en pasta zijn natuurlijk allemaal voedingsmiddelen die worden verrijkt door knoflook te gebruiken. Maar gezondere manieren om knoflook te gebruiken zijn onder meer: ​​hummus, puree van zoete aardappelen, of “geïntensiveerde” marinades en dressings.

Sommige knoflookliefhebbers adviseren om op muntblaadjes te knabbelen, op kruidnagel te zuigen of op venkelzaadjes te kauwen na een maaltijd om de aanstootgevende knoflookadem te verminderen. Anderen zweren bij verdunde appelciderazijn. Of u kunt het probleem omzeilen door verouderd knoflookextract te gebruiken, een geurvrij alternatief. (Een ander voordeel van verouderd knoflookextract is dat het de kans op gastro-intestinale klachten vermindert die gepaard kunnen gaan met knoflooksuppletie).

Natuurlijke gezondheidsdeskundigen adviseren doorgaans 300 mg tot 1000 mg verouderd knoflookextract per dag, maar raadpleeg eerst uw integratieve arts voordat u het supplement aanbrengt.

Onderzoek blijft aantonen dat verouderd knoflookextract de gezondheid van het hart ten goede kan komen. Als je bedenkt dat knoflook ook de werking van het immuunsysteem stimuleert, het risico op infectie vermindert en helpt om zware metalen uit het lichaam te verwijderen, is het duidelijk dat het eenvoudige teentje knoflook een ereplaats verdient in je gezondheidsregime.

Bronnen:

SpandidosPublications.com
CDC.gov
Healthline.com
NIH.gov
NIH.gov

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Paddenstoelen heroverwegen: waarom dit SUPER-voedsel geweldig is voor je gezondheid en de echte "duurzaamheid" is van deze planeet
Next Begin met het consumeren van citrusvruchten en sta versteld van de resultaten, vooral als u tandvleesaandoeningen heeft

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe urinezuurkristallen in gewrichten te verwijderen voor jicht en gewrichtspijn

Luister naar dit artikel Jicht is een vorm van artritis die is ontwikkeld als gevolg van overtollig urinezuur in de bloedbaan. De symptomen worden veroorzaakt door de vorming van urinezuurkristallen

Natuurlijk genezen

Volledige regeneratie van botten, pezen, gewrichten en totale pijnverlichting binnen een week!

Luister naar dit artikel Medische deskundigen wijzen erop dat een verkeerde houding een grote impact heeft op de incidentie van pijn in de rug, benen en gewrichten. Steun Naturotheek: Alleen

Natuurlijk genezen

10 bewezen gezondheidsvoordelen van magnesium

Luister naar dit artikel Magnesium staat op de vierde plek van de meest voorkomende mineralen in het lichaam. Het speelt een aantal belangrijke rollen in jouw lichaam en hersenen. Het