Gezondheid begint met een goed ontbijt -Spaanse omelet met spinazie, Chia zaden en Spirulina
juli 2, 2019 3347 Views

Gezondheid begint met een goed ontbijt -Spaanse omelet met spinazie, Chia zaden en Spirulina

Luister naar dit artikel

Het ontbijt is erg belangrijk voor het behoud van uw energie gedurende de dag. Dat is ook waarom het combineren van de voordelen van spinazie, chiazaden en spirulina in een smakelijke, gemakkelijk te bereiden omelet de perfecte manier is om de dag te beginnen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wie wil er immers geen dag vrijaf nemen met dit gemakkelijke, gezonde en uitgebalanceerde ontbijt?

Het belang van het ontbijt

Het ontbijt is niet alleen de eerste maaltijd van de dag; het is ook het belangrijkste. Na niet de hele nacht te hebben gegeten, heeft het lichaam voedingsstoffen nodig om de dag goed te beginnen. Daarom helpt het ontbijt ons om te confronteren met de vele fysieke en mentale obstakels waarmee we dagelijks geconfronteerd worden.

Bovendien, als u enkele uren moet wachten voor uw volgende maaltijd, is het ontbijt nodig om de honger tot dan te stillen. Mensen die een goed ontbijt eten, hebben de neiging om ‘s morgens minder te snacken en hebben meestal minder last van overgewicht.

Dus, bent u klaar om alles te weten te komen over de voordelen van een gezonde en heerlijke spinazie, chia-zaad en spirulina-omelet?

Omelet Ingrediënten: Spinazie

Deze groente is over de hele wereld bekend om zijn verschillende voordelen. Van de vele eigenschappen kan spinazie de symptomen van zweren behandelen, beschermen tegen ziekten zoals de ziekte van Alzheimer, het gezichtsvermogen verbeteren en de bloeddruk regelen.

Spinazie kan ook helpen om botten te versterken en de cardiovasculaire gezondheid te verbeteren, onder andere.

Omelet Ingrediënten: Chia Zaden

Chia-zaden hebben veel voordelen. Ze zijn een bron van omega-3 en omega-6 vetzuren en bevatten ook vitamines en antioxidanten.

De vele voordelen van chia-zaden zijn onder meer:

Afnemende honger, dat is waarom ze het ideale ingrediënt zijn voor gewichtsverlies.
Helpt de bloedsuikerspiegel te reguleren.
Helpt bij het handhaven van de elektrolytenbalans en houdt het lichaam gehydrateerd.

Omelet Ingrediënten: Spirulina

Dit supplement is gemaakt van bepaalde soorten blauwalgen. Het is rijk aan polysacchariden en antioxidanten. Het heeft ook aminozuren zoals alanine en pantotheenzuur die het immuunsysteem versterken.

Bovendien kan spirulina, dankzij de hoge concentratie aan antioxidanten (vitamine E, bèta-caroteen, fycocyanine, enz.), Helpen beschermen tegen sommige van de schadelijke effecten van bepaalde kankerbehandelingen.

Bovendien heeft het nog meer voordelen, zoals het feit dat het een complex koolhydraat is dat helpt bij het reguleren van glucosewaarden. Het helpt ook bij het reguleren van het cholesterolgehalte in het bloed door zijn gamma-linoleenzuur en niacine.

Bovendien helpt spirulina, dankzij de hoge concentratie aan antioxidanten, artritis tegen te gaan, en de mineralen die in spirulina worden gevonden helpen osteoporose te voorkomen.

Spinazie, Chia-zaad en Spirulina-omeletrecept

ingrediënten

130 gram (1 kopje) bloem
2 eetlepels chiazaad
200 gram (7 ounce) spinazie
190 milliliter (4/5 kopje) melk
1 eetlepel spirulina
Olijfolie
50 ml (1/5 kopje) water

bereiding

Was en droog de spinazie eerst goed.
Los dan de chiazaden in het water op.
Zeef vervolgens de bloem en voeg dan alle ingrediënten toe in een kom en roer goed totdat de ingrediënten goed en zonder klontjes zijn gemengd.
Voeg als laatste, in een pan met een beetje olijfolie, het mengsel toe zoals een normale omelet en bak tot het goudbruin is.
Dat is het!

Begin je ochtend goed en geniet van je gezonde en uitgebalanceerde spinazie, chiazaad en spirulinaomelet!

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Weet hoe je darmkanker kunt herkennen door aandacht te schenken aan deze symptomen
Next 10 dingen die je kunt doen om het ontstaan van de ziekte van Alzheimer te helpen voorkomen

You might also like

Hoofdgerechten

Plaats kippenborst en bruine suiker in een potje, enkele uren later? Onweerstaanbaar!

Luister naar dit artikel Op zoek naar een nieuw recept, een heerlijk gerecht voor een feestje, of gewoon een geweldig nieuw kip recept? Dan hoef je niet verder te zoeken.

Hoofdgerechten

Quinoasalade met geitenkaas en partjes ei

Aantal personen: Luister naar dit artikel Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische

Voorgerechten

Healthy snack: Warme Appel met Walnoten, Rozijnen en Kaneel

Luister naar dit artikel Ik laat je een heerlijk gezond tussendoortje zien voor in de herfst en winter, maar gaat er ook prima in op een frisse zomeravond. Steun Naturotheek: