*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Goed bezig! Deze daktuin van het ziekenhuis levert jaarlijks 7000 pond organische groenten voor patiënten

Goed bezig! Deze daktuin van het ziekenhuis levert jaarlijks 7000 pond organische groenten voor patiënten

Hoog boven het Boston Medical Center is er een biologische moestuin die patiënten, personeel en de armen voedt.

Boston Medical Center (BMC) is een academisch medisch centrum zonder winstoogmerk met 567 bedden in Boston, Massachusetts. Het is het grootste vangnetziekenhuis en niveau I traumacentrum in New England, en het belangrijkste academisch ziekenhuis van de Boston University School of Medicine.

De Boston Medical Center Rooftop Farm is de eerste boerderij in een ziekenhuis in Boston, en het is drie verdiepingen hoger gelegen op het onderste dak van de energiecentrale van BMC, met een totale dakoppervlakte van 7.000 vierkante voet, heeft de dakboerderij 2,658 vierkante voet van groeiende ruimte.

Het wordt onderhouden door meer dan honderd vrijwilligers en begon als het geesteskind van Dave Maffeo, senior directeur van ondersteunende diensten en Robert Biggio, senior vice-president van voorzieningen en ondersteunende diensten, met de steun van BMC’s Office of Development.

In een poging een dak- en groeisysteem te vinden dat aan de behoeften van BMC voldoet, werkte Dave samen met Lindsay Allen, die momenteel manager is van de BMC Rooftop Farm, en John Stoddard van Higher Ground Farm.

De boerderij is ontworpen en geïnstalleerd door Recover Green Roofs, gevestigd in Somerville, en Higher Ground Farm beheert de teelt.

Het bevat verschillende kruiden, bonen, paprika’s, boerenkool, boerenkool, bok-choy, tomaten, wortelen, komkommers, aubergine en pompoen. Al deze gewassen worden op organische grond geteeld in gerecyclede melkkratten en worden bestoven door twee bijenkorven op locatie die ook honing leveren.

Een bord adverteert het dagelijkse aanbod van BMC op een bord buiten de ingang van de cafetaria.

De boerderij biedt ook habitat voor bijen in een anders onbewoonbare stedelijke omgeving.

Bovendien isoleert het het gebouw, verlaagt het de koel- en verwarmingskosten en absorbeert het regenwater dat anders zou bijdragen aan de afvoer van rioolwater in de straten van de stad daaronder.

Het belangrijkste voordeel is echter het voedzame voedsel voor degenen die het het meest nodig hebben, tussen de 5000 en 7000 pond per jaar.

Maffeo zegt dat de reden hiervoor is dat voedsel medicijn is.

Lindsay Allen, de boerderijmanager, beheert een composteringssysteem om de grond bemest te houden en verspreidt verschillende gewassen om ongedierte af te weren en nuttige insecten aan te trekken. Ze zegt dat ze de tuin zoveel mogelijk als een ecosysteem ziet.

Als een ‘vangnet’ ziekenhuis bedient BMC vooral ouderen met een laag inkomen. Het biedt gratis voedsel aan gezinnen met lage inkomens, evenals lessen in tuinieren, koken en voeding.

Kate Sommerfeld, president van sociale gezondheidsdeterminanten bij ProMedica, legt uit dat tussen 40% en 60% van de individuele gezondheid wordt bepaald door niet-klinische factoren, waaronder het voedsel dat tijdens de periode werd geconsumeerd.

Daarom moet de gezondheidszorg nadenken over kwesties die van invloed zijn op en de gezondheid bevorderen, zoals toegang tot voedsel en huisvesting. Ze voegt eraan toe dat het absoluut noodzakelijk is dat het voedsel dat wordt verstrekt in instellingen voor gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, van hoge voedingswaarde moet zijn.

Maffeo voegt eraan toe dat, aangezien de meeste stedelijke omgevingen voedselwoestijnen zijn, het moeilijk is om lokaal geteeld voedsel te vinden. Toch gelooft hij dat dit iets is wat zij hun patiënten en de gemeenschap verschuldigd zijn.

Dit ziekenhuis moet worden geprezen als gevolg van de uitvoering van het tuinprogramma op het dak, want het heeft zeker belangrijke sociale kwesties aangepakt, zoals het gebrek aan kwaliteitsvoedsel voor patiënten in de zorg, gebrek aan werkgelegenheid voor gemarginaliseerde groepen in de samenleving, slecht onderhouden riolering in stedelijke gebieden en de effecten van verstedelijking op de ecosystemen van soorten zoals bijen.

Bronnen:

returntonow.net
www.greenroofs.com
www.disclose.tv

Previous Voorkom natuurlijk verkoudheid en griep met deze 10 immuunboosttips
Next Hoe maak je een gember kompres in enkele minuten - De sterkste natuurlijke pijnstiller ter wereld!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

5 natuurlijke methoden om mieren voorgoed te elimineren

Zomer betekent mieren. Deze kleine beestjes zijn meer dan alleen vervelend. Hun beten resulteren in rode huidbulten. Soms veroorzaken ze ernstige allergieën. Ze kunnen jeuk veroorzaken en kunnen zelfs zwelling

Bouwen en Verbouwen

14 verrassende toepassingen van pindakaas

Pindakaas is een veelzijdig en heerlijk ingrediënt, dus het is gemakkelijk in te zien waarom zoveel mensen het in hun voorraadkasten bewaren. Als ingrediënt is het veelzijdig en heerlijk. Je

Bouwen en Verbouwen

8 natuurlijke manieren om onkruid te verwijderen

Ontdoe je tuin van ongewenst onkruid dat je andere planten kan wurgen. Hier zijn enkele manieren om het te doen zonder agressieve chemicaliën. U kunt uw planten, uw kinderen en