Goed bezig! Deze daktuin van het ziekenhuis levert jaarlijks 7000 pond organische groenten voor patiënten

Goed bezig! Deze daktuin van het ziekenhuis levert jaarlijks 7000 pond organische groenten voor patiënten

Luister naar dit artikel

Hoog boven het Boston Medical Center is er een biologische moestuin die patiënten, personeel en de armen voedt.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Boston Medical Center (BMC) is een academisch medisch centrum zonder winstoogmerk met 567 bedden in Boston, Massachusetts. Het is het grootste vangnetziekenhuis en niveau I traumacentrum in New England, en het belangrijkste academisch ziekenhuis van de Boston University School of Medicine.

De Boston Medical Center Rooftop Farm is de eerste boerderij in een ziekenhuis in Boston, en het is drie verdiepingen hoger gelegen op het onderste dak van de energiecentrale van BMC, met een totale dakoppervlakte van 7.000 vierkante voet, heeft de dakboerderij 2,658 vierkante voet van groeiende ruimte.

Het wordt onderhouden door meer dan honderd vrijwilligers en begon als het geesteskind van Dave Maffeo, senior directeur van ondersteunende diensten en Robert Biggio, senior vice-president van voorzieningen en ondersteunende diensten, met de steun van BMC’s Office of Development.

In een poging een dak- en groeisysteem te vinden dat aan de behoeften van BMC voldoet, werkte Dave samen met Lindsay Allen, die momenteel manager is van de BMC Rooftop Farm, en John Stoddard van Higher Ground Farm.

De boerderij is ontworpen en geïnstalleerd door Recover Green Roofs, gevestigd in Somerville, en Higher Ground Farm beheert de teelt.

Het bevat verschillende kruiden, bonen, paprika’s, boerenkool, boerenkool, bok-choy, tomaten, wortelen, komkommers, aubergine en pompoen. Al deze gewassen worden op organische grond geteeld in gerecyclede melkkratten en worden bestoven door twee bijenkorven op locatie die ook honing leveren.

Een bord adverteert het dagelijkse aanbod van BMC op een bord buiten de ingang van de cafetaria.

De boerderij biedt ook habitat voor bijen in een anders onbewoonbare stedelijke omgeving.

Bovendien isoleert het het gebouw, verlaagt het de koel- en verwarmingskosten en absorbeert het regenwater dat anders zou bijdragen aan de afvoer van rioolwater in de straten van de stad daaronder.

Het belangrijkste voordeel is echter het voedzame voedsel voor degenen die het het meest nodig hebben, tussen de 5000 en 7000 pond per jaar.

Maffeo zegt dat de reden hiervoor is dat voedsel medicijn is.

Lindsay Allen, de boerderijmanager, beheert een composteringssysteem om de grond bemest te houden en verspreidt verschillende gewassen om ongedierte af te weren en nuttige insecten aan te trekken. Ze zegt dat ze de tuin zoveel mogelijk als een ecosysteem ziet.

Als een ‘vangnet’ ziekenhuis bedient BMC vooral ouderen met een laag inkomen. Het biedt gratis voedsel aan gezinnen met lage inkomens, evenals lessen in tuinieren, koken en voeding.

Kate Sommerfeld, president van sociale gezondheidsdeterminanten bij ProMedica, legt uit dat tussen 40% en 60% van de individuele gezondheid wordt bepaald door niet-klinische factoren, waaronder het voedsel dat tijdens de periode werd geconsumeerd.

Daarom moet de gezondheidszorg nadenken over kwesties die van invloed zijn op en de gezondheid bevorderen, zoals toegang tot voedsel en huisvesting. Ze voegt eraan toe dat het absoluut noodzakelijk is dat het voedsel dat wordt verstrekt in instellingen voor gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, van hoge voedingswaarde moet zijn.

Maffeo voegt eraan toe dat, aangezien de meeste stedelijke omgevingen voedselwoestijnen zijn, het moeilijk is om lokaal geteeld voedsel te vinden. Toch gelooft hij dat dit iets is wat zij hun patiënten en de gemeenschap verschuldigd zijn.

Dit ziekenhuis moet worden geprezen als gevolg van de uitvoering van het tuinprogramma op het dak, want het heeft zeker belangrijke sociale kwesties aangepakt, zoals het gebrek aan kwaliteitsvoedsel voor patiënten in de zorg, gebrek aan werkgelegenheid voor gemarginaliseerde groepen in de samenleving, slecht onderhouden riolering in stedelijke gebieden en de effecten van verstedelijking op de ecosystemen van soorten zoals bijen.

Bronnen:

returntonow.net
www.greenroofs.com
www.disclose.tv

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Voorkom natuurlijk verkoudheid en griep met deze 10 immuunboosttips
Next Hoe maak je een gember kompres in enkele minuten - De sterkste natuurlijke pijnstiller ter wereld!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Ze legt een potje met een soort vloeistof in de tuin en jaagt daar alle slakken mee weg!

Luister naar dit artikel Iedereen heeft het maar over de mieren, de vliegen en natuurlijk de muggen. Maar weet je wat stiekem ook een groot probleem is? Slakken! Slakken zitten

Bouwen en Verbouwen

Spray dit eenvoudige mengsel en je zult nooit meer mieren in je huis zien!

Luister naar dit artikel Mieren zijn behoorlijk eigenwijs, en ze blijven kruipen in onze huizen, vooral op warme dagen. Je kunt deze zien in de eetkamer, in de badkamer en

Bouwen en Verbouwen

Last van fruitvliegjes? Deze 3 tips zullen ze laten verdwijnen in een mum van tijd!

Luister naar dit artikel Fruitvliegjes houden we het liefst op grote afstand, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen