*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Goed bezig! Deze man kloont oude groei-sequoia’s en plant ze op veilige plekken (video)

Goed bezig! Deze man kloont oude groei-sequoia’s en plant ze op veilige plekken (video)

“In een wereld van meer dan zeven miljard mensen is ieder van ons een druppel in de emmer. Maar met voldoende druppels kunnen we elke emmer vullen. ”- David Suzuki

Het is tegenwoordig een van de belangrijkste problemen van de mensheid, omdat het de toekomst van de aarde bedreigt door miljarden levens in gevaar te brengen, de biodiversiteit van onze planeet en talloze soorten, en de gezondheid van de economie.

Het goede nieuws is dat we het kunnen vertragen als we het niet volledig kunnen bestrijden en dat we allemaal actie moeten ondernemen, omdat ons leven ervan afhangt.

David Milarch wil de kustsequoia’s van Californië redden, ‘s werelds oudste en grootste levende bomen, omdat hij gelooft dat de snelgroeiende reuzen onze beste manier zijn om klimaatverandering te bestrijden.

Sequoia sempervirens is de hoogste boom op aarde en bereikt vaak hoogten van meer dan 320 voet de lucht in. De stammen van deze bomen zijn meer dan 27 voet breed en kunnen meer dan 2.000 jaar leven.

Redwoods groeien jaarlijks met een snelheid van 10 voet, en als een gemiddeld lid van deze bomen ongeveer 1000 ton weegt, kunnen ze veel koolstof uit de atmosfeer halen.

Tot de 19e eeuw, waren redwoods verspreid over een bereik van ongeveer 2 miljoen hectare langs de kust van Californië. Maar dankzij de goudkoorts en de houtkap die het tegenwoordig veroorzaakte, blijft slechts 5% van het oorspronkelijke bos over een kuststrook van 450 mijl.

Hun toekomst is onzeker vanwege de klimaatverandering, dus deze boomkweker uit Michigan besloot een helpende hand te bieden.

In 1991 stierf David letterlijk aan nierfalen, voordat hem nieuw leven werd ingeblazen en weer tot leven kwam. Zijn bijna-dood ervaring gaf hem een ​​nieuwe droom om na te streven – om de genetica van de kustsequoia’s te oogsten en hen te helpen bij de migratie.

“Ik voel enorm verdriet dat 95 procent van hen is vermoord en we wisten niet eens wat ze doen om ons vermogen als mens om op deze planeet te leven te verankeren. We hebben ze vermoord.

Dat is het slechte nieuws. Het is mijn taak als ik daar door het bos loop om naar die bomen te schreeuwen, die bomen vast te houden en te zeggen dat ik hier ben om alles in mijn macht op aarde te doen om alle mensen en alle hulp te brengen door dit terug te zetten. Om elke boom terug te hakken die werd omgehakt en gedood. En ik ga het doen. ”

Hij kloont en herplant de bomen op plaatsen waar ze ooit bloeiden, om hun kans op levensduur te vergroten.

De meeste van de grootste sequoia’s zijn al gekapt of verbrand, maar Milarch ontdekte dat veel van dergelijke bomen secundaire stammen hadden die basale spruiten worden genoemd en die uit hetzelfde wortelstelsel groeien. Daarom waren de basale spruiten genetisch identiek en leverden ze levensvatbaar genetisch materiaal.

Milarch voegt hormonen toe om de stekken te verdelen en te vermenigvuldigen, en met de hulp van zijn zoon neemt hij takken van deze waardevolle bomen en plant een gloednieuw bos.

Hij plant de bomen in de kustplaats Port Orford, Oregon, via een programma met de naam “begeleide migratie”, zodat ze klimaat-dicht bij hun oorspronkelijke plek kunnen zijn.

Zijn organisatie Archangel Ancient Tree Archive is nu in negen landen actief en wil bomen en herbebossingsgebieden behouden met wat ze ‘nieuwe oude groei’ noemen.

De groep gelooft dat als de bomen groeien zoals ze plannen, “elk volgroeid sequoiahout maar liefst 250 ton koolstofdioxide uit de lucht kan halen.”

Volgens hun website is hun missie:

Verspreid de belangrijkste oude groeibomen ter wereld voordat ze weg zijn.
Herbebos de aarde met de nakomelingen van deze bomen om de talloze nuttige ecosysteemdiensten te bieden die essentieel zijn voor alle levensvormen om te gedijen. Bomen zijn uitstekend in het opnemen van koolstofdioxide, het vrijgeven van zuurstof en het verschaffen van nuttige aerosolen en medicijnen. Ze zijn in wezen een oplossing voor het broeikaseffect.
Archiveer de genetica van oude bomen in levende bibliotheken over de hele wereld voor de toekomst.
Volgens Moving the Giants neemt deze man “deel aan een wereldwijde inspanning om een ​​van de meest indrukwekkende prestaties van de natuur te gebruiken om een ​​positieve koers voor de mensheid opnieuw uit te stippelen.”

Bekijk de korte film voor meer informatie over het werk van Milarch:

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Bomen communiceren in een taal die we kunnen leren, beweert ecoloog
Next Verwijder lever gifstoffen snel door gember en kurkuma te mengen met kokosmelk

About author

You might also like

Algemeen

Waarom je misschien beter lelijke appels kunt kopen

Het is een duivels dilemma: je staat in de supermarkt en je moet een paar appels kiezen. Maar welke in godsnaam? Je ogen schieten van de ene appel naar de

Algemeen

Zo Wordt Je Kleding Stralend Schoon En Fris Als Een Bloemenweide. Zonder Chemicaliën, GOEDKOOP En Eenvoudig!

Het wassen van kleding is niet altijd even leuk en de zoektocht naar een geschikt wasmiddel is soms moeilijker dan je denkt. Gelukkig hebben wij een truc gevonden waarmee je

Algemeen

Ze smeert altijd pure olijfolie rondom haar ogen om DEZE reden!

Olijfolie, je kunt het gebruiken om mee te bakken of al dressing door de sla, maar je kan er ook hele andere dingen mee doen. Vooral voor vrouwen is dit