Gooi Je Geld Niet Weg Aan Dure Gezichtscrèmes
januari 3, 2019 13076 Views

Gooi Je Geld Niet Weg Aan Dure Gezichtscrèmes

Luister naar dit artikel

Waar kun je gedurende een leven duizenden euro’s aan uitgeven? Gezichtsverzorging! Marketing slogans vliegen ons om de oren en ingrediënten als shea boter, aloe, collageen, kokos,  Q10, retinol, perzik, cacao boter, royal jelly, argan olie worden gehypet om de aantrekkingskracht van de crèmes te vergroten.
Maar wist je dat deze crèmes een ‘shelf time’ moeten hebben van liefst meerdere jaren? En dat daardoor de werking van deze natuurlijke producten compleet verloren gaat? En dat de hoeveelheden die toegevoegd worden vaak zo klein zijn, dat ze hoe dan ook geen zoden aan de dijk zouden zetten?
Vroeger gaf ik handenvol geld uit aan goede crèmes. Clinique en Hannah waren mijn favoriete merken, maar niet goedkoop. Sinds ik me ben gaan verdiepen in voeding en gezondheid, ben ik ook beetje bij beetje mijn gezicht- en huidverzorging onder de loep gaan nemen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Mijn conclusie: je kunt beter het heft in eigen hand nemen, dan al dat geld te spenderen aan producten die voornamelijk worden verkocht door marketing in plaats van door daadwerkelijk doen wat ze beloven:

  • Crèmes zijn zo duur, omdat ze daardoor beter lijken, begeerlijker worden en om de hele marketing er rondom te kunnen betalen.
  • Je word verleid door jonge vrouwen met een gefotoshopte huid die zo glad en rimpelloos is dat we ons toch eigenlijk echt zouden moeten realiseren dat dit resultaat nooit gehaald zal worden.
  • Veel gebruikte grondstoffen zoals aloë vera, cacaoboter, shea boter, vitamine E, vitamine C e.d. zijn helemaal niet duur.
  • Alle crèmes die verkocht worden, moeten lang houdbaar zijn. Hiervoor moeten ze verhit worden en dit proces doet de werking van veel ingrediënten teniet.
  • Als je de ingrediëntenlijst van veel crèmes leest, dan kun je je afvragen wat je eigenlijk allemaal op je huid smeert. Je huid is je grootste orgaan en al deze ingrediënten blijven niet op je huid liggen, maar worden opgenomen door je lijf.
In de afgelopen jaren heb ik zelf veel geëxperimenteerd, gelezen en boeken gekocht over hoe je zelf crèmes kunt maken. Uiteindelijk kwam ik op een heel simpele routine die voor mij erg goed werkt.

Mijn Routine

Wasgel
Ik gebruik 2x per dag (‘s ochtends en ‘s avonds) een simpele biologische wasgel of lotion. Voor de normale huid.

Scrubben
Ik scrub mijn huid wekelijks (meestal 1 à 2 keer) met zuiveringszout. Dit kun je doen door het te mengen met wat biologische wasgel en water of alleen met wat water.

Dagelijks een beetje door je wasgel mengen als je je gezicht wast, werkt ook prima.

Scrubben verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe. Je huid zal er frisser en rustiger uit zien.

Azijn
Heel belangrijk, zorg dat de PH waarde van je huid zuur genoeg blijft, om ontstekingen tegen te gaan. Door een scrub sessie en de baking soda, daalt de PH waarde vaak te veel. Je kunt hiervoor een toner kopen in de winkel, maar veel goedkoper en simpeler: gebruik een combinatie van appel cider azijn en water. Ik doe 1/3 azijn en 2/3 (liefst gefilterd of uit een fles) water in een klein flesje en na het scrubben en/of schoonmaken van mijn gezicht doe ik een beetje in mijn hand en wrijf het over mijn gezicht. Na een scrub kan dat even prikken, maar dat verdwijnt snel. Laat het even opdrogen voordat je een crème gebruikt.

 

 

Dag en nacht crème
Mijn crème bestaat meestal uit: aloe vera gel (ik gebruik biologische 98% gel van curaloe), kokosolie (cold pressed, te koop bij de biowinkel of online) en/of shea boter, . Soms voeg ik er ook een druppel teatree olie (voor onzuivere huid) aan toe of een beetje granaatappel olie van Weleda.Je kunt de aloe en olie/boter gewoon in je hand mengen door je handen over elkaar te wrijven en het dan op je gezicht inmasseren. In de ochtend gebruik ik minder vet en ‘s avonds vaak meer. Wil je het niet elke keer in je hand door elkaar mengen, dan kan je ook een grotere hoeveelheid maken. Hier is het recept:1 fles aloe vera gel van Curaloe
4 eetlepels cocosolie
2 eetlepels sheaboter
2 theelepels vitamine E
1 theelepel Manuka honingDeze verhoudingen zijn een benadering van de laatste crème die ik gemaakt heb. Ik zal de volgende keer precieze verhoudingen opschrijven en posten. Eigenlijk is geen enkele verhouding fout. Je maakt een crème door een watercomponent (aloe) en een vetcomponent ( shea en cocos) samen te voegen. Wil je een vettere crème dan voeg je meer vet toe enz. De vitamine E en Manuka honing voeg je toe als conserveringsmiddelen. In de gel van Curaloe zit ook al een conserveringmiddel (als ik me niet vergis lavendel).

Mijn routine puntsgewijs

– gezicht wassen met een biologische wasgel (eventueel met bakingsoda om te scrubben)
– afdrogen en dan wat azijn/water toner er op
– in laten trekken
– crème stevig in de huid smeren zodat de doorbloeding lekker op gang komt. Goed voor je bindweefsel

Extra’s

–  1 of 2 keer per week uitgebreid scrubben
– 1  keer per week gezichtsmasker (ik doe het meestal na het scrubben). Je kunt online allerlei natuurlijke recepten vinden. Ik gebruik zelf altijd Manuka honing, een bijzondere honing met veel kwaliteiten. Smeer gewoon een laagje op mijn gezicht en laat het 20 minuten tot een half uur zitten. Natuur klei lijkt me ook een goede optie en laatst had ik de honing vermengd met een stuk zachte avocado.

Voeding en levensstijl
Je kunt zoveel crème smeren als je wilt, maar als je een ongezonde levensstijl hebt dan zul je dat snel zien aan je huid. Onvoldoende slaap, roken, ongezond eten, alcohol e.d. laten allemaal sporen na op je huid. De wetenschap zegt over het algemeen dat er geen verband is tussen voeding en acne, maar de ervaring leert anders. Mijn man bijvoorbeeld dronk tijdens zijn studententijd rustig een liter melk per dag. Hij had in die tijd veel last van puistjes. Nu drinken we al jaren geen melk meer, maar zodra hij voor de ‘lekker’ een glas drinkt, krijgt hij er weer last van. Heb je veel puistjes dan is het zeker de moeite waard om zuivel (vooral melk, karnemelk, zoete zuiveldranken) eens een paar weken te laten staan en kijken of het verschil maakt.

Ik heb zelf het idee dat mijn huid onrustig wordt als ik teveel suiker eet, krijg geen puistjes maar wel last van (talg)bultjes. Mijn huid reageert goed op veel water drinken, weinig alcohol, avocado (vind ik heerlijk en eet vaak wel een 1/2 per dag), weinig suiker en elke dag juicen om genoeg nutriënten binnen te krijgen.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Is kokos zo gezond als wordt beweerd?
Next Stop met het toevoegen van kankerverwekkende chemicaliën aan ons spek, roepen experts tegen de vleesindustrie

You might also like

Algemeen

AH kip ‘meer ruimte’? Nee, juist de kleinste hokjes van allemaal

Luister naar dit artikel Albert Heijn is weer Liegebeest van het jaar. De grootgrutter misleidt klanten door op vers verpakte kip de woorden ‘meer ruimte’ te zetten, terwijl de kippen

Algemeen

Acne bestrijden? Vermijdt deze producten

Luister naar dit artikel Diverse producten zijn er te vinden om van je acne af te komen. Sommige zijn speciaal ontwikkelt om je poriën vrij te maken. Zodat jij minder

Algemeen

De gezondste voedselsoort ter wereld: het kan de cholesterolgehalte en de bloeddruk verlagen en een hartaanval en beroerte voorkomen!

Luister naar dit artikel Als u op zoek bent naar een van de gezondste voedingsmiddelen ter wereld, die u een tal van gezondheidsvoordelen kan bieden, hebben wij voor u het juiste antwoord.