*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Gooi Je Geld Niet Weg Aan Dure Gezichtscrèmes
januari 3, 2019 11830 Views

Gooi Je Geld Niet Weg Aan Dure Gezichtscrèmes

Waar kun je gedurende een leven duizenden euro’s aan uitgeven? Gezichtsverzorging! Marketing slogans vliegen ons om de oren en ingrediënten als shea boter, aloe, collageen, kokos,  Q10, retinol, perzik, cacao boter, royal jelly, argan olie worden gehypet om de aantrekkingskracht van de crèmes te vergroten.
Maar wist je dat deze crèmes een ‘shelf time’ moeten hebben van liefst meerdere jaren? En dat daardoor de werking van deze natuurlijke producten compleet verloren gaat? En dat de hoeveelheden die toegevoegd worden vaak zo klein zijn, dat ze hoe dan ook geen zoden aan de dijk zouden zetten?
Vroeger gaf ik handenvol geld uit aan goede crèmes. Clinique en Hannah waren mijn favoriete merken, maar niet goedkoop. Sinds ik me ben gaan verdiepen in voeding en gezondheid, ben ik ook beetje bij beetje mijn gezicht- en huidverzorging onder de loep gaan nemen.

Mijn conclusie: je kunt beter het heft in eigen hand nemen, dan al dat geld te spenderen aan producten die voornamelijk worden verkocht door marketing in plaats van door daadwerkelijk doen wat ze beloven:

  • Crèmes zijn zo duur, omdat ze daardoor beter lijken, begeerlijker worden en om de hele marketing er rondom te kunnen betalen.
  • Je word verleid door jonge vrouwen met een gefotoshopte huid die zo glad en rimpelloos is dat we ons toch eigenlijk echt zouden moeten realiseren dat dit resultaat nooit gehaald zal worden.
  • Veel gebruikte grondstoffen zoals aloë vera, cacaoboter, shea boter, vitamine E, vitamine C e.d. zijn helemaal niet duur.
  • Alle crèmes die verkocht worden, moeten lang houdbaar zijn. Hiervoor moeten ze verhit worden en dit proces doet de werking van veel ingrediënten teniet.
  • Als je de ingrediëntenlijst van veel crèmes leest, dan kun je je afvragen wat je eigenlijk allemaal op je huid smeert. Je huid is je grootste orgaan en al deze ingrediënten blijven niet op je huid liggen, maar worden opgenomen door je lijf.
In de afgelopen jaren heb ik zelf veel geëxperimenteerd, gelezen en boeken gekocht over hoe je zelf crèmes kunt maken. Uiteindelijk kwam ik op een heel simpele routine die voor mij erg goed werkt.

Mijn Routine

Wasgel
Ik gebruik 2x per dag (‘s ochtends en ‘s avonds) een simpele biologische wasgel of lotion. Voor de normale huid.

Scrubben
Ik scrub mijn huid wekelijks (meestal 1 à 2 keer) met zuiveringszout. Dit kun je doen door het te mengen met wat biologische wasgel en water of alleen met wat water.

Dagelijks een beetje door je wasgel mengen als je je gezicht wast, werkt ook prima.

Scrubben verwijdert dode huidcellen en stimuleert de aanmaak van nieuwe. Je huid zal er frisser en rustiger uit zien.

Azijn
Heel belangrijk, zorg dat de PH waarde van je huid zuur genoeg blijft, om ontstekingen tegen te gaan. Door een scrub sessie en de baking soda, daalt de PH waarde vaak te veel. Je kunt hiervoor een toner kopen in de winkel, maar veel goedkoper en simpeler: gebruik een combinatie van appel cider azijn en water. Ik doe 1/3 azijn en 2/3 (liefst gefilterd of uit een fles) water in een klein flesje en na het scrubben en/of schoonmaken van mijn gezicht doe ik een beetje in mijn hand en wrijf het over mijn gezicht. Na een scrub kan dat even prikken, maar dat verdwijnt snel. Laat het even opdrogen voordat je een crème gebruikt.

 

 

Dag en nacht crème
Mijn crème bestaat meestal uit: aloe vera gel (ik gebruik biologische 98% gel van curaloe), kokosolie (cold pressed, te koop bij de biowinkel of online) en/of shea boter, . Soms voeg ik er ook een druppel teatree olie (voor onzuivere huid) aan toe of een beetje granaatappel olie van Weleda.Je kunt de aloe en olie/boter gewoon in je hand mengen door je handen over elkaar te wrijven en het dan op je gezicht inmasseren. In de ochtend gebruik ik minder vet en ‘s avonds vaak meer. Wil je het niet elke keer in je hand door elkaar mengen, dan kan je ook een grotere hoeveelheid maken. Hier is het recept:1 fles aloe vera gel van Curaloe
4 eetlepels cocosolie
2 eetlepels sheaboter
2 theelepels vitamine E
1 theelepel Manuka honingDeze verhoudingen zijn een benadering van de laatste crème die ik gemaakt heb. Ik zal de volgende keer precieze verhoudingen opschrijven en posten. Eigenlijk is geen enkele verhouding fout. Je maakt een crème door een watercomponent (aloe) en een vetcomponent ( shea en cocos) samen te voegen. Wil je een vettere crème dan voeg je meer vet toe enz. De vitamine E en Manuka honing voeg je toe als conserveringsmiddelen. In de gel van Curaloe zit ook al een conserveringmiddel (als ik me niet vergis lavendel).

Mijn routine puntsgewijs

– gezicht wassen met een biologische wasgel (eventueel met bakingsoda om te scrubben)
– afdrogen en dan wat azijn/water toner er op
– in laten trekken
– crème stevig in de huid smeren zodat de doorbloeding lekker op gang komt. Goed voor je bindweefsel

Extra’s

–  1 of 2 keer per week uitgebreid scrubben
– 1  keer per week gezichtsmasker (ik doe het meestal na het scrubben). Je kunt online allerlei natuurlijke recepten vinden. Ik gebruik zelf altijd Manuka honing, een bijzondere honing met veel kwaliteiten. Smeer gewoon een laagje op mijn gezicht en laat het 20 minuten tot een half uur zitten. Natuur klei lijkt me ook een goede optie en laatst had ik de honing vermengd met een stuk zachte avocado.

Voeding en levensstijl
Je kunt zoveel crème smeren als je wilt, maar als je een ongezonde levensstijl hebt dan zul je dat snel zien aan je huid. Onvoldoende slaap, roken, ongezond eten, alcohol e.d. laten allemaal sporen na op je huid. De wetenschap zegt over het algemeen dat er geen verband is tussen voeding en acne, maar de ervaring leert anders. Mijn man bijvoorbeeld dronk tijdens zijn studententijd rustig een liter melk per dag. Hij had in die tijd veel last van puistjes. Nu drinken we al jaren geen melk meer, maar zodra hij voor de ‘lekker’ een glas drinkt, krijgt hij er weer last van. Heb je veel puistjes dan is het zeker de moeite waard om zuivel (vooral melk, karnemelk, zoete zuiveldranken) eens een paar weken te laten staan en kijken of het verschil maakt.

Ik heb zelf het idee dat mijn huid onrustig wordt als ik teveel suiker eet, krijg geen puistjes maar wel last van (talg)bultjes. Mijn huid reageert goed op veel water drinken, weinig alcohol, avocado (vind ik heerlijk en eet vaak wel een 1/2 per dag), weinig suiker en elke dag juicen om genoeg nutriënten binnen te krijgen.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Is kokos zo gezond als wordt beweerd?
Next Stop met het toevoegen van kankerverwekkende chemicaliën aan ons spek, roepen experts tegen de vleesindustrie

About author

You might also like

Algemeen

Het is bewezen dat mensen die vaak pittig eten langer leven…

Doe jij bij elke gerecht altijd enorm veel sambal en ben je gek op pepers? Terwijl iedereens mond volledig in de fik staat, kan het voor jou niet pittig genoeg

Algemeen

Het effect van een blikje Red Bull op je lichaam…

Het kan zo lekker zijn hè: even een blikje Red Bull naar binnen gieten tijdens je middagdip op kantoor. Niks mis mee af en toe. Alleen sommige mensen zijn ronduit

Algemeen

hoe gezond is het om je emoties te uiten

Vrijwel iedereen weet wel dat het onderdrukken van emoties niet gezond is. Maar is het eruit gooien van je emoties daarmee een goede zaak? In ‘therapie-land’ zie je nog wel eens dat