Gooi je koffiedik niet weg voordat je deze 15 handige manieren ziet wat je er allemaal mee kunt!

Gooi je koffiedik niet weg voordat je deze 15 handige manieren ziet wat je er allemaal mee kunt!

Luister naar dit artikel

Voor vele van ons is koffie het gene wat ons uit bed krijgt. De gedachten aan vers gemalen, en een glas of 2 helpt ons weer om de wereld aan te kunnen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar na het ochtendritueel, gooi je waarschijnlijk het koffiedik in de vuilnisbak toch? Na het lezen van dit artikel zul je alles zien wat je met dit koffiedik kunt, en zul je wel 2 keer nadenken voordat je dat weggooit.

Tegenwoordig zijn we steeds meer gefocust op recyclen en hergebruiken, binnen onze samenleving. Deze tips zullen echt de moeite waard zijn.

Naast de vele voordelen die het met zich meebrengt voor de duurzaamheid van de omgeving, zijn er nog tal van slimme manieren om koffiedik goed te kunnen gebruiken.

1. Het maken van een luxe zout scrub.

Het maken van dingen vanuit het niets voelt altijd goed, en deze luxueuze zout scrub zorgt ervoor dat je lichaam zacht en glad uitziet, maar ook erg lekker gaat ruiken.

Meng 3 kopjes grof zout met 2 kopjes gedroogd koffiedik, en 2 kopjes olie, en je bent klaar om het te gebruiken. Je kunt elke soort olie hiervoor gebruiken.

2. Voorkom gladde en ijzige oppervlakten.

Het lopen op ijzige trottoirs en opritten, rond deze tijd van het jaar kan erg gevaarlijk zijn. Waarom zou je hier tegen niet wat koffiedik strooien op de oprit? Net als zand, zal koffiedik ervoor zorgen dat je schoenen meer grip zullen hebben. Verder zorgt het zuur in de koffie ervoor dat het ijs sneller zal gaan smelten.

3. Maak je eigen geur ballen.

Alles wat je nodig hebt om je eigen geur ballen te maken zijn een panty of kousen, en wat koffiedik. Doe wat koffiedik in een panty/kousen, en bind dit stevig vast. Nu is het klaar voor gebruik en kun je het in huis hangen of zelfs in de auto.

4. Voorkom slakken.

Slakken houden ervan om je tuin binnen te dringen, en vooral in de zomer. Om dit te verhelpen kun je koffiedik in je tuin strooien. De zuurgraad van het koffiedik zal ervoor zorgen dat de slakken op een veilige afstand blijven.

5. Verdubbel je oogst.

Sommige planten gedijen op koffiedik, vooral omdat de koffiedik ervoor zorgt dat bepaalde insecten afgeweerd worden. Als je wortels of radijsjes plant, meng dan de zaadjes met koffiedik en plant ze vervolgens. Insecten zullen hierdoor uit de buurt blijven, en je zult instaat zijn om twee keer zoveel gezonde groenten te oogsten.

6. Trekt wormen aan.

De meeste van ons zitten niet te wachten op wormen. Maar wormen zijn erg goed voor je tuin. Wormen houden erg veel van koffiedik, en zal daardoor helpen met het beluchten van je tuin.

7. Maak je eigen speldenkussen.

Om een speldenkussen te maken, pak wat overgebleven stof, vul het met koffiedik, en naai het dicht. Nu ben je klaar om je naalden erin te steken. Een groot voordeel hiervan is dat het koffiedik ervoor zal zorgen dat je naalden niet gaan roesten.

8. Versterk je compost.

Compost kan zijn werk beter verrichten op het moment dat het veel stikstof bevat. Gelukkig is er nu simpele een manier om extra stikstof toe te voegen aan je compost. Voeg gewoon wat koffiedik toe aan je compost, en je zult het resultaat snel merken.

9. Verwijder hardnekkige vlekken.

Als je moeite hebt met het verwijderen van hardnekkige vlekken uit potten en pannen, probeer dan een doek met koffiedik over de vlekken heen te wrijven voordat je ze gaat schrobben. Maar doe dit niet bij Teflon of andere gevoelige materialen.

10. Het tegen gaan van een knoflook geur van je handen.

Een groot nadeel van koken, en dan met name het snijden van knoflook en vis, is dat je handen gaan stinken. Smeer je handen in met koffiedik, en was ze daarna en je zult merken dat de geur verdwenen is.

11. Mals vlees.

Voeg een eetlepel koffiedik toe aan je marinade, voordat je gaat koken. Je vlees zal hierdoor heel erg mals worden en een rokerige smaak krijgen.

12. Houd de kat van de buren weg.

Plast de kat van de buren ook altijd in je tuin? Verspreid dan wat koffiedik en sinaasappelschillen in je tuin, en zorg ervoor dat die kat dat niet meer doet.

13. Het stoppen met het gebruik van pruimtabak.

Wil je stoppen met het gebruik van pruimtabak, maar wil je niet het gevoel opgeven dat er iets onder je lip zit? Plaats dan wat koffiedik onder je lip om dat lege gevoel op te vullen.

14. Zorg voor een vintage look van je meubelen.

Wil je meubels een vintage look geven? Smeer dan je meubels in met koffiedik en spoel het af. Je zult zien dat je meubels een nieuwe look hebben gekregen.

15. Het verwijderen van donkere wallen onder je ogen.

Smeer je wallen onder je ogen in met koffiedik, en ze zullen verdwijnen. In de video hieronder word laten zien hoe je dat doet.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Met deze 4 ingrediënten maak jij een elixer dat al het slijm uit je longen verwijder en je immuunsysteem versterkt!
Next Doe dit voordat je tanden gaat poetsen, en bespaar geld op de tandarts!

You might also like

Bouwen en Verbouwen

7 manieren om van mieren af te komen. Deze heb je waarschijnlijk nog niet geprobeerd

Luister naar dit artikel Mieren zijn nuttige beestjes, ze brengen geen ziektes over en ze zijn niet gevaarlijk. Ze worden echter gedreven door het zoeken naar voedsel, dus als mieren

Bouwen en Verbouwen

Producenten en consumenten bouwen samen nieuwe voedselmethodes

Luister naar dit artikel Initiatieven op basis van ‘korte ketens’ tussen boeren en consumenten winnen langzaam maar zeker terrein in Nederland, een land met een sterk geïndustrialiseerd voedselsysteem. Steun Naturotheek:

Bouwen en Verbouwen

9 meest effectieve manieren om onkruid op natuurlijke wijze te doden

Luister naar dit artikel Als je urenlang hebt geknipt, getrimd en geplant om ervoor te zorgen dat je tuin er mooi en ontspannend uitziet, is het zien van onkruid dat