*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Groene thee en tai chi houden botten sterk en gezond

Groene thee en tai chi houden botten sterk en gezond

Het regelmatig drinken van groene thee en het beoefenen van tai chi houdt botten van postmenopauzale vrouwen sterker en dringt het aantal ontstekingen terug, zo blijkt uit een nieuwe studie.

Voorgaande studies hebben reeds aangetoond dat de consumptie van groene thee beschermt tegen de afbraak van de microstructuur van botten.

Onderzoekers van het Gezondheidswetenschappelijk Centrum van de Technische Universiteit van Texas deden onderzoek naar 171 postmenopauzale vrouwen die last hadden van zwakke botten maar nog niet waren gediagnosticeerd met volwaardige osteoporose.

Volgens de studie die op de website van de Amerikaanse Associatie voor de Ontwikkeling van Wetenschap AAAS is gepubliceerd versterken vier tot zes koppen groene thee per dag en tai chi oefeningen de gezondheid van de botten binnen drie maanden.

Tai chi is een oefening voor lichaam en geest waarbij langzame bewegingen zeer ontspannen vanuit de buik worden uitgevoerd. Door middel van de bewegingen en diepe ademhalingsoefeningen worden kracht en flexibiliteit opgebouwd.

Groene thee heeft een ‘substantieel effect’ op de biologische tekenen van oxidatieve stress, het belangrijkste voorteken van een ontsteking, zo concludeert de studie.

Daarnaast verbeterde ook de emotionele en mentale gezondheid van de mensen die deelnamen aan de tai chi lessen.

De onderzoekers concluderen dat groene thee en tai chi tezamen niet alleen de biologische tekenen van oxidatieve stress beïnvloeden, en daaropvolgend vele ontstekingsziekten helpen voorkomen, maar ook helpen de onderliggende veroorzaker van osteoporose terug te dringen.

“Een gemiddelde consumptie van groene thee heeft een gunstig effect op de botstructuur van de pre-osteoporose groep,” besluit onderzoeker Chwan-Li Shen.

Bron: Presstv.ir

Previous Hoe broccoli beschadigde longen herstelt
Next De gezondheidsbevorderende en beschermde werking van walnoten

You might also like

Natuurlijk genezen

10 zelfhulptips om te stoppen met roken

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Hoe weersta je aan de drang om een sigaretje op te steken? Een paar kleine aanpassingen in je

Natuurlijk genezen

Migraine Verdwijnt Als Sneeuw Voor De Zon Als Je DIT In Je Citroenwater Stopt…

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Je bent moe, ziet vlekken voor de ogen en vervolgens heb je urenlange intensieve hoofdpijn. Minstens 1 op

Natuurlijk genezen

Koorts van jouw kindje in slechts 5 minuten verminderen zonder medicatie doe je ZO!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Als de lichaamstemperatuur van uw kind snel stijgt dan kun je al snel in paniek raken. Veel mensen