*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Dit zijn de grootste en vreemdste symptomen van vitaminetekort!
juli 28, 2017 7537 Views

Dit zijn de grootste en vreemdste symptomen van vitaminetekort!

Jouw lichaam geeft vaker signalen af die tekenen dat je meer aandacht aan jouw gezondheid moet geven. Luisteren naar je eigen lichaam is een kunst die je moet leren en ook moet leren herkennen. Je kunt namelijk vaak op tijd ingrijpen voordat er iets ergers gebeurt. Wij hebben een aantal symptomen op een rij gezet …

Wat gebeurt er precies bij een vitaminetekort?
Volgens de artsen leidt een onvoldoende dagelijkse opname van vitamines niet onmiddellijk tot het ontstaan van bepaalde ziektes, maar het baant als het ware de weg naar het vatbaarder worden voor kwalen en aandoeningen. Je lichaam krijgt het moeilijker een aantal functies uit te voeren, omdat vitamines fungeren als katalysatoren voor alle processen die plaatsvinden in het lichaam. Als er te weinig vitamines in het lichaam aanwezig zijn, dan laat je lichaam je dit soms op een heel rare manier weten. Belangrijk is de symptomen niet over het hoofd te zien, zodat je snel kan reageren.

Dit zijn de vijf meest ongewone symptomen van een vitaminetekort:

Scheurtjes in de mondhoeken
Heb jij scheurtjes in jouw mondhoeken? Dan is dit zeker een teken dat je een tekort hebt aan vitamine B. Vooral een gebrek aan riboflavine (B2), niacine (B3) en B12 en eveneens ijzer en zink. Vaak hebben vegetariërs hier last van, vul dus jouw dieet aan met mosselen, oesters, eieren, gedroogde tomaten, pinda’s of vis in het algemeen. Het is bovendien een goed idee dit dieet aan te vullen met voldoende doses vitamine C, omdat dit de opname van ijzer bevordert. Eet daarom ook voldoende broccoli, kool, bloemkool, rode paprika en citrusvruchten.

Rode vlekken op de huid en haaruitval
Een gebrek aan zink zorgt voor rode vlekken op de huid en haaruitval. Daarnaast kan dit ook zorgen voor een langzamere heling van wondjes, een drogere huid dan normaal, huiduitslag, kneuzingen etc. Neem dan vitamine B7 (biotien) en neem vitamine A, D, E en K als extra’s. Als voeding kun je in dit geval kiezen voor biergist, noten, pompoenpitten, volle granen, gepasteuriseerde melk, zalm, avocado, bloemkool, champignons, frambozen en bananen.

Rood-witte acne-achtige bobbeltjes op de wangen, armen en dijen
Deze bobbeltjes kan je opmerken als je dieet niet genoeg essentiële vetzuren en vitamine A en D bevat. Het verschil met acne kan je opmerken aan de hardheid van de bobbeltjes. Ze zijn hard en vrij pijnlijk als je probeert ze te verwijderen.
Je kan deze vervelende bobbeltjes te lijf gaan door minder verzadigde vetten en transvetten te eten en het gebruik van gezonde vetten te verhogen. Eet meer zalm, lijnzaad, chiazaden en noten zoals amandelen en walnoten. Vitamine A vind je in wortelen, zoete aardappel en rode paprika en leveren voldoende beta-caroteen, waardoor je huid opnieuw in optimale conditie raakt.

Tintelingen en een verlammend gevoel in handen en voeten
Heb je vaak last van tintelingen en een verlammend gevoel in de handen en voeten, dan is dit te wijten aan een tekort van vitamine B en dan voornamelijk B6, B11 (foliumzuur) en B12. Deze vitamines oefenen een rechtstreekse invloed uit op de perifeer gelegen zenuwen en de zenuwen van de huid. Deze vervelende symptomen kunnen ook samengaan met depressie, angsten, bloedarmoede en hormonale storingen. Vul hiervoor je wekelijkse dieet aan met asperges, spinazie, bonen, eieren, oesters, inktvis en mosselen.

Krampen, pijnscheuten in de voeten, kuiten en de achterkant van de benen

Een te lage opname van kalium, calcium en magnesium kunnen deze vervelende symptomen veroorzaken. Ze kunnen elk afzonderlijk hiervoor verantwoordelijk zijn of alle drie samen. Startte je onlangs een strak trainingsprogramma, dan is het ook mogelijk dat je door overmatig zweten te veel van deze mineralen en vitamine B verliest. Ga door met je training, maar let er op dat je wekelijks voldoende bananen, hazelnoten, amandelen, pompoen, kersen, appels, broccoli, grapefruit, boerenkool, paardebloem en spinazie eet.

Deel dit met je familie en vrienden.

Previous Last van roos? Met DIT middeltje ben je er zo weer van!
Next Maden in je kliko? Gatver, zo kom je er snel vanaf!

You might also like

Natuurlijk genezen

Hoe vitamine C oraal in te nemen. Het kan helpen beschermen tegen virussen

Ik heb mij tot de volgende bevoegde personen gewend om de verklaringen in dit artikel af te leggen. Ze hebben ook gewezen op tal van studies die ik hieronder zal

Natuurlijk genezen

Natuurlijk antibioticum vernietigt Alle Blaas en Nier infecties na paar behandelingen!

Een infectie van de blaas of urinewegen kan zeer onaangenaam, pijnlijk, en hardnekkig zijn. De twee meest voorkomende symptomen van deze infecties omvatten een frequente aandrang tot urineren, en brandende

Natuurlijk genezen

Britse man stopt met chemo en verslaat kanker met cannabis

De Amerikaanse regering heeft eindelijk de anti-kanker eigenschappen van cannabis erkend. Op dit punt is het vrij moeilijk om het bewijsmateriaal, waaronder talloze getuigenissen van mensen die hun kanker genazen