Heb jij ook zoveel stress? Leer je zelf te ontspannen met deze geweldige tips!

Heb jij ook zoveel stress? Leer je zelf te ontspannen met deze geweldige tips!


*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen!
Luister naar dit artikel

Tips tegen stress helpen je ontspannen en beter omgaan met spanningen. Zowel op je werk als thuis. Want, zeg nou zelf van dat gehol, gevlieg, je druk maken zonder gas terug te nemen en uiteindelijk uitgeput en opgebrand thuiszitten wordt niemand vrolijk.

Gelukkig zijn er wat eenvoudige en makkelijke trucjes om snel je stress te verminderen en je weer lekkerder in je vel te voelen. Teveel stress kan namelijk zorgen voor allerhande klachten, zoals een hoge bloeddruk, hyperventilatie en een burn-out. Belangrijk dus om goed te ontspannen! Wat helpt stress verminderen.

Probeer de boel even te relativeren
Het is altijd verhelderend om te ontdekken dat je gestreste bui er eigenlijk helemaal niet toe doet. Relativeer je drukte en voel dat je direct iets meer afstand kunt nemen. Het is belangrijk dat alles in deze drukke tijden goed loopt, maar als dat niet gebeurt is het waarschijnlijk geen ramp.

Ontspan jezelf lichamelijk
Als je het erg druk hebt kan het lastig zijn om je geestelijk te ontspannen. Daarom behaal je waarschijnlijk meer resultaat met een lichamelijke ontspanning. Ga niet mediteren maar laat jezelf in een lekker warm bad zakken. Of wat dacht je van een lekkere massage, een avondje naar de sauna of een lekkere scrubbeurt onder de douche?

Adem een paar keer diep in en uit, en laat je lichaam lekker ontspannen. Laat alle spanning los en voel hoe je je langzaam ontspant, ondanks alle stress die je misschien in je hoofd hebt. Zorg dat de drukte geen vat krijgt op je lichaam!

Lees wat vaker een boek
Ook lezen is een van de vele tips tegen stress. Het kalmeert je zenuwen snel. Want, 6 minuten lezen is al voldoende om meer te ontspannen. Dit ontdekte neuropsycholoog David Lewis (universiteit van Sussex) in 2009. Door te lezen verminder je je hoeveelheid stress met maar liefst 68% blijkt uit het onderzoek van de Brit.

Naar muziek luisteren
Rustige muziek beluisteren is eveneens een prima medicijn tegen stress, volgens onderzoek. Zo leidt muziek je gedachten af. Daardoor ontspan je, daalt je bloeddruk en adem je rustiger. Daarnaast vermindert naar muziek luisteren de productie van stresshormonen en zorgt er tegelijkertijd voor dat je hersenen endorfines aanmaken. Een hormoonstofje dat je een fijn gevoel geeft. Ontspannende muziek die vaak wordt genoemd in dit verband is het muziekstuk ‘Air’ van J.S. Bach. Of luister online naar Calm.com. Die muziek is heerlijk om tot rust te komen.

Opladen
Zorg, naast werk en/of gezin voor genoeg leuke dingen in het leven. Ga met een vriend of vriendin uit eten, neem de tijd voor een bad of lees een goed boek. Kortom, ga ontspannen. Op die manier laad je je weer op, en brengt stress je minder uit balans.

Laat los
Verander alleen datgene wat zich laat veranderen, en accepteer de rest. Vraag je bovendien af of het wel jouw problemen zijn. Vooral vrouwen hebben de neiging om de verantwoordelijkheid voor problemen teveel naar zich toe te trekken. Durf problemen dus te laten waar ze horen

Haal adem door je buik
Een van de beste tips tegen stress is de buikademhaling. Het helpt je namelijk snel minder gespannen te zijn. Want, door via je buik te ademen krijgt je lichaam niet alleen meer zuurstof, maar je geeft je hersenen ook een seintje dat er niet aan de hand is. Je hoeft niet te vechten of te vluchten. Je mag ontspannen. Focus jezelf op je ademhaling. Adem 5 tellen in via je buik en adem vervolgens in 5 tellen rustig uit. Herhaal dit gedurende pakweg 3 minuten en je voelt je veel rustiger.

Ontspan even al je spieren
Gespannen spieren zorgen ervoor dat je niet meer lekker werkt. Pijn in je hoofd, verkrampte nek- en schouderspieren tot een onrustig gevoel. Door even een kwartiertje te nemen om al de verschillende spiergroepen in je lijf te ontspannen zorg je dat je lichamelijk en geestelijk relaxt. Zoek een plek waar je even rustig kunt liggen. Sluit je ogen en span vervolgens 1 voor 1 de verschillende spieren in je lichaam aan, en laat het vervolgens los. Van je voeten, onder- en bovenbenen, billen tot je buik, rug, schouders en armen tot je lippen en voorhoofd. Meteen doen! Ervaar hoe rustgevend het is.

Hopelijk helpen deze tips jou om gemakkelijker te ontspannen. Vergeet dit bericht niet te delen en zeker niet als je nog iemand kent die wel is eens goed mag ontspannen.

 

Previous Dit zijn de beste manieren om van je misselijkheid af te komen!
Next Een niet schoongemaakt waterflesje is net zo smerig als je wc-bril

You might also like

Natuurlijk genezen

Huid verjonging – Gezonde recepten voor een strakke huid

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

huismiddeltjes tegen keelpijn

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar

Natuurlijk genezen

Iets te lang blijven bakken in de zon maar geen zonnebrand bij de hand? Dit veelgebruikte product kan direct verlichting bieden!

*Vind je het belangrijk wat wij doen? gooi dan een euro (of ander bedrag) in de fooienpot! Alleen met jouw steun kunnen we blijven doen wat we doen! Luister naar