Hennep redt de wereld
maart 12, 2016 7627 Views

Hennep redt de wereld

Luister naar dit artikel

We hebben het nu niet over het gebruik als soft drug, maar als een echte wereldredder. Hennep is namelijk een plant die eeuwenlang bekend staat om haar veelzijdigheid. Twintig jaar geleden schreef Volkskrant al over alle voordelen van de plant. Zowel de vezels, zaad als houtachtige delen kun je gebruiken voor diverse doeleinden. Tegenwoordig wordt hennep steeds vaker als alternatief ingezet voor milieuvervuilende ingredienten of onderdelen. Benieuwd voor welke producten hennep een duurzaam alternatief kan zijn? We zetten er zes op een rij!


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Textiel

Om een kilo katoen te telen is ongeveer 10.000 kilo water nodig. Dat is al gauw 2500 liter per shirt en meer dan 7000 liter per spijkerbroek. Hennep heeft daarentegen veel minder water nodig. Daar komt nog eens bij dat er geen mest en gifstoffen nodig zijn voor hennep. Het zou dus helemaal niet zo gek zijn als we meer hennep-kleding gaan dragen. HoodLamb maakt het al helemaal hip!

Bouwmaterialen

Van hennep kun je ook huizen bouwen, van hennepbeton om precies te zijn. Je huis is dan beter geïsoleerd, waardoor energie en water bespaard worden. In Oude Pekela staat al een prefab-hennephuis, die ook nog eens CO2 negatief is, omdat hennep meer CO2 opneemt dan uitstoot. Naast deze duurzame voordelen brengt hennep als bouwmateriaal mee dat huizen sterker zijn en er minder hout nodig is.

Papier

Hoe mooi zou het zijn als we geen bomen meer hoeven te kappen voor papier? We zijn al goed op weg met het recyclen van papier. Maar ook voor het produceren van nieuw papier, kan hennep een uitkomst bieden. Hennep groeit sneller dan bomen, er is minder oppervlakte nodig voor meer papier en er komt minder zwavel vrij bij de productie. En als klapper op de vuurpeil: Hennep-papier vergeelt niet!

Voeding

Voor de hippe foodies onder ons is hennepolie en hennepzaad niet meer weg te denken uit recepten. Hennep bevat plantaardige eiwitten en aminozuren en wordt daarom ook wel als superfood aangeduid. Wat misschien nog wel interessanter is, is dat je er mensen in hongersnood mee kunt redden. Hennep groeit namelijk goedkoop, snel en kan bijna overal op de wereld geteeld worden. Terwijl we de rest van de plant gebruiken voor bijvoorbeeld biodiesel, kleding en papier, kunnen de zaden ons voeden. Lees op Hemp Food meer over de voordelen als hennep als voedingsmiddel.

Melk

Hennepmelk kan als duurzaam alternatief gezien worden bijvoorbeeld koemelk! Zoals je misschien al weet, zijn koeien niet goed voor het mileu. Ze produceren veel methaangas wat mede zorgt voor het broeikaseffect en hun mest zorgt voor verzuring van de aarde. Ook wordt er, om plaats te maken voor hun voedselproductie, tropisch oerwoud gekapt. Deze drie nadelen voorkom je eigenlijk al door een alternatief te kopen, zoals hennepmelk. Pas op met sojamelk, voor sojabonen wordt soms ook oerwoud gekapt en worden bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Lees meer over sojabonen en sojamelk op de blog van I am a Foodie.

Aarde reinigen

Hennep heeft geen pesticiden nodig, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. Een zelfstandig plantje dat eigenwijs en snel groeit, bijna als een soort onkruid. Daar komt bij dat de aarde  op een natuurlijke wijze herstelt. Het brengt vitale voedingsstoffen in de aarde terug en verwijdert chemicaliën. Je zal met hennep op je grond ook geen last meer hebben van onkruid, en dat op een natuurlijke manier!

Hoe meer gebruik wordt gemaakt van hennep, hoe beter voor het milieu. Planten zetten koolstofdioxide, beter bekend als CO2, immers om naar zuurstof. Wij zijn enthousiast, jij ook?

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Zeewier: je kunt het eten en er auto’s mee bouwen
Next EEN GLAS RODE WIJN STAAT GELIJK AAN EEN UUR SPORTEN

You might also like

Bouwen en Verbouwen

4 geweldige alternatieve manieren om bleek te gebruiken!

Luister naar dit artikel Bleek is niet alleen meer een schoonmaakmiddel voor je toilet en sanitair. Chloor kun je op zoveel alternatieve manieren gebruiken. Het kan namelijk bacteriën doden, maar

Bouwen en Verbouwen

Last van vliegen in huis? Deze handige truc zal het probleem ONMIDDELLIJK oplossen!

Luister naar dit artikel Het lekkere weer komt er weer aan, dat betekent vaak de ramen en deuren openzetten. Maar helaas komen dan ook veel vliegen en andere insecten een

Bouwen en Verbouwen

Deze vrouw sneed een citroen in twee stukken en legt deze in de oven. Handige tip voor elk huishouden!

Luister naar dit artikel We willen allemaal een schoon huis en er niet teveel tijd mee kwijt zijn. Hard werken, kinderen opvoeden, huis huishouden doen.. We zijn er flink veel