*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Het eten van appels en ander voedsel dat rijk is aan flavonoïden verlaagt het risico op kanker en hartaandoeningen, constateren onderzoekers
juni 7, 2020 886 Views

Het eten van appels en ander voedsel dat rijk is aan flavonoïden verlaagt het risico op kanker en hartaandoeningen, constateren onderzoekers

Appels zijn voedzaam fruit. Een oud gezegde suggereert zelfs dat het eten van een appel per dag de dokter weghoudt.

Het lijkt erop dat dit cliché tenslotte wetenschappelijk bewezen is.

In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, hebben wetenschappers gekeken naar de gezondheidsvoordelen van een flavonoïde-rijk dieet. Hun bevindingen toonden aan dat het eten van voedsel dat rijk is aan deze heilzame verbindingen, de deelnemers hielp beschermen tegen hartaandoeningen en kanker.

Het onderzoek naar de voordelen van flavonoïden is uitgevoerd door onderzoekers van de Edith Cowan University (ECU) in Australië, met hulp van wetenschappers uit Denemarken, Frankrijk en Noord-Ierland.

Wat zijn flavonoïden?

Flavonoïden zijn van nature voorkomende verbindingen die worden aangetroffen in plantaardig voedsel en dranken. Deze verbindingen zijn nodig om de cellulaire activiteit te reguleren en het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen die oxidatieve stress veroorzaken.

Kortom, flavonoïden helpen het lichaam efficiënter te functioneren. Tegelijkertijd beschermen deze verbindingen je tegen verschillende gifstoffen en stressfactoren.

Bovendien zijn flavonoïden krachtige antioxidanten. Antioxidanten helpen cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Antioxidanten worden soms ‘vrije-radicalenvangers’ genoemd.

Dieetgewoonten en levensstijlkeuzes beïnvloeden het ziekterisico

Voor de studie analyseerden ECU-wetenschappers gegevens van het Deense dieet-, kanker- en gezondheidscohort, dat de voeding van 53.048 Denen in een periode van 23 jaar evalueerde.

De ECU-onderzoekers ontdekten dat Denen die regelmatig matige tot grote hoeveelheden flanovoid-rijk voedsel consumeerden, een lager risico hadden om te overlijden aan kanker of hartaandoeningen.

Dr. Nicola Bondonno, de hoofdonderzoeker van de studie, legde uit dat hoewel de consumptie van flavonoïde-rijk voedsel geassocieerd was met een lager risico op overlijden, het beschermende effect van flavonoïden het sterkst leek te zijn bij deelnemers met een hoog risico op chronische ziekten als gevolg van roken en matig alcoholgebruik.

Bondonno merkte op dat dit niet betekent dat het eten van flavonoïde-rijk voedsel alleen voldoende is om kanker en hartaandoeningen te voorkomen. Mensen moeten ook stoppen met roken en drinken om hun algehele gezondheid te verbeteren.

Hoewel het maken van positieve veranderingen in levensstijl vaak een uitdaging is, is het verhogen van uw inname van flavonoïde-rijk voedsel een manier om gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

De gezondheidsvoordelen van flavonoïden

Volgens de studie van Bondonno en haar team hadden vrijwilligers die dagelijks ten minste 500 mg totale flavonoïden consumeerden het laagste risico op sterfgevallen door kanker of hartaandoeningen. Om dezelfde voordelen te krijgen, raden de onderzoekers aan om een ​​grote verscheidenheid aan flavonoïden te eten van plantaardig voedsel en dranken. Deze omvatten superfoods zoals:

100 g bosbessen
100 g broccoli
Een kopje thee
Een appel
Een sinaasappel
Door deze superfoods in uw dieet op te nemen, krijgt u in totaal meer dan 500 mg flavonoïden.

Je kunt ook je inname van antioxidanten stimuleren door de volgende voedingsmiddelen te consumeren:

Vitamine A – Zuivel, eieren en lever
Vitamine C – Fruit en groenten zoals bessen, sinaasappels en paprika’s
Vitamine E – noten, zaden en groene bladgroenten
Bondonno voegde eraan toe dat hoewel de bevindingen wijzen op een verband tussen de consumptie van flavonoïden en een lager risico op overlijden, de exacte aard van het beschermende effect veelzijdig kan zijn.

Gewoonten zoals roken en drinken houden verband met verhoogde ontstekingen en schade aan de bloedvaten. Deze gebeurtenissen kunnen het risico op het ontwikkelen van veel gezondheidsproblemen vergroten.

Aan de andere kant hebben onderzoeken aangetoond dat flavonoïden ontstekingsremmende eigenschappen hebben die de bloedvatfunctie kunnen helpen verbeteren. Dit kan de reden zijn waarom de consumptie van flavonoïden verband houdt met een lager risico op overlijden door hartaandoeningen en kanker.

Stop met gewoontes zoals roken en verminder uw alcoholgebruik om uw algehele gezondheid te verbeteren. Volg een uitgebalanceerd dieet en eet meer flavonoïde-rijk voedsel zoals appels en thee om uw risico op kanker en hartaandoeningen op natuurlijke wijze te verlagen.

Bronnen:

Previous Onder-onderzochte planten uit de mirtefamilie blijken antibacteriële activiteit te hebben
Next Bouw een vuurplaats in een middagje!

You might also like

Natuurlijk genezen

8 eenvoudige en effectieve Huismiddeltjes voor droge en gebarsten hielen…

Onze voeten hebben geen olie-klieren en hebben dus als het koude seizoen komt, heel wat te verduren. Het overkomt ons allemaal op een bepaald punt – lelijke droge en gebarsten hielen die ons uiterlijk

Natuurlijk genezen

Guave bladeren zijn geweldig en helpen tegen haaruitval!

Haarverlies is een veelvoorkomend probleem voor veel mannen en vrouwen, het is moeilijk te behandelen, veel behandelingen die je zal proberen zullen niet werken. Wij hebben een geweldig natuurmiddel ontdekt

Natuurlijk genezen

7 voordelen van baking soda

Baking soda is een van de meest voorkomende producten in een huishouden. Je ziet het vaak in je huis liggen zonder dat je op de hoogte bent van alle fantastische