Hier zijn 10 dingen die elke persoon met bloedgroep O moet weten

Hier zijn 10 dingen die elke persoon met bloedgroep O moet weten

Luister naar dit artikel

Voordat we ingaan op de dingen die u over bloedgroep O moet weten, laten we het kort hebben over menselijk bloed en kijken naar de andere soorten bloed.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Menselijk bloed werd aanvankelijk door Karl Landsteiner ingedeeld in 4 soorten. De Oostenrijkse arts bewees dat het belangrijk was om iemands bloedgroep te kennen voor veiligere transfusies, aangezien bloedmatches cruciaal waren.

Vóór de ontdekking van bloedgroepen in 1901 kregen mensen bloedtransfusies ongeacht de bloedgroep. Deze transfusies waren de oorzaak van vele sterfgevallen als gevolg van de onverenigbaarheden. Later werd ontdekt dat de kenmerken van bloed iemands gezondheid, fortuin en zelfs persoonlijkheid kunnen beïnvloeden.

Laten we eens kijken naar alle dingen die zijn ontdekt over de verschillende soorten bloed en interessante feiten over bloedgroep O.

1: HOE WORDEN DE BLOEDTYPES BEPAALD?

Bloedtypering is een proces waarmee u uw bloedgroep kunt achterhalen. Zoiets wordt gedaan zodat men veilig bloed kan doneren of een veilige transfusie kan krijgen. Het wordt ook gedaan om te zien of u een stof genaamd de Rh-factor op het oppervlak van uw rode bloedcellen heeft.

Uw bloedgroep is gebaseerd op het al dan niet aanwezig zijn van bepaalde eiwitten op uw rode bloedcellen. Deze eiwitten worden antigenen genoemd. Uw bloedgroep (of bloedgroep) hangt af van de typen die uw ouders aan u hebben doorgegeven.

2: DE VERSCHILLENDE SOORTEN BLOED

Bloed wordt meestal gegroepeerd volgens het ABO-bloedtyperingssysteem, waarbij de 4 belangrijkste typen zijn: Type A, Type B, Type AB en Type O. Ze worden bepaald door de afwezigheid of aanwezigheid van A- en B-antigenen in de rode bloedcellen ‘ oppervlak en A- en B-antilichamen aanwezig in het bloedplasma. Het Rh-eiwit kan ook aanwezig of afwezig zijn. In totaal hebben we dus 8 bloedgroepen: A+, A-, B+, B-, O+, O-, AB+ en AB-.

Type O-bloed heeft geen van de antigenen in de RBC’s, maar draagt ​​zowel de A- als B-antilichamen in het bloedplasma. De meest voorkomende bloedgroep is O+. Ongeveer 43% van de Amerikanen heeft dit type bloed.

3: HOE WORDT BLOEDTYPEN TESTEN GEDAAN?

Deze test wordt gedaan om de bloedgroepen te bepalen. Een bloedmonster wordt gemengd met antistoffen tegen bloed van type A en B. Vervolgens wordt het monster gecontroleerd om te zien of de bloedcellen aan elkaar plakken. Als bloedcellen aan elkaar plakken, betekent dit dat het bloed heeft gereageerd met een van de antilichamen.

De tweede stap heet ABO-typen. Het vloeibare deel van uw bloed zonder cellen (serum) wordt gemengd met bloed waarvan bekend is dat het type A en type B is. Mensen met type A-bloed hebben anti-B-antilichamen. Mensen met type B-bloed hebben anti-A-antilichamen. Type O-bloed bevat beide soorten antistoffen.

Rh-typen gebruikt een methode die vergelijkbaar is met ABO-typen. Wanneer er een bloedtypering is uitgevoerd om te zien of u een Rh-factor op het oppervlak van uw rode bloedcellen heeft, zullen de resultaten een van de volgende zijn:

Rh+ (positief), als u dit celoppervlakte-eiwit heeft

Rh- (negatief), als u dit celoppervlakte-eiwit niet heeft

4: TYPE O IS DE UNIVERSELE DONOR

De mensen met Type O-bloed kunnen hun bloed doneren aan alle andere groepen, maar alleen aan de mensen met de Rh+-subgroep. De RBC’s van O- kunnen worden getransfundeerd aan alle mensen in de 8 subgroepen. Dit maakt het een universele bloedgroep die altijd nodig is voor noodtransfusies. Deze bloedgroep wordt in kritieke gevallen getransfundeerd wanneer het leven van de patiënt wordt gered voordat de kruisproeftest is voltooid. De O-bloedgroep is ook de veiligste voor pasgeboren baby’s met een slecht ontwikkeld immuunsysteem.

5: DE TYPE O INDIVIDUEN KUNNEN ALLEEN HETZELFDE ONTVANGEN!

De mensen die het type O+ bloed dragen, kunnen bloed krijgen van anderen met O+ en O-types. Mensen met de bloedgroep O- kunnen alleen bloed van dezelfde soort krijgen. In noodgevallen kan het worden vervangen door Type O+ bloed.

6: RISICO’S VAN DE BLOEDGROEP O

Wetenschappers hebben vastgesteld dat de biochemie van ons bloed onze gezondheid kan bepalen. Er is gesteld dat mensen met het O-type bloed vatbaarder zijn voor virale en bacteriële infecties in vergelijking met de andere groepen. Ze zijn ook vatbaar voor ernstige ziekten zoals bof, cholera, tuberculose en pest. Studies hebben aangetoond dat individuen van het O-type een 35% hogere incidentie van duodenumzweren hebben in vergelijking met mensen met de andere soorten bloed.

7: DE VOORDELEN VAN HET HEBBEN VAN DIT TYPE

Mensen met type O hebben een lager risico op het ontwikkelen van coronaire hartziekten in vergelijking met anderen. Studies hebben gemeld dat mensen met een niet-O-type een 25% hogere kans hebben om alvleesklierkanker te ontwikkelen dan mensen met type O-bloed. Ze hebben ook een lager risico op het ontwikkelen van cognitieve ziekten en aandoeningen van de bloedsomloop.

8: PERSOONLIJKHEID

Het effect dat bloed heeft op de eigenschappen van mensen is nog steeds discutabel, maar een dergelijke theorie is populair in verschillende landen. De Japanners geloven dat mensen met bloedgroep O genereus, gepassioneerd, sociaal en financieel succesvol zijn en dat de beste romantische match wordt gevonden tussen mensen van type O en type A.

9: ENKELE FEITEN OVER TYPE O-

O-negatieve donoren die CMV-negatief zijn, staan ​​bij het Rode Kruis bekend als Heroes for Babies, omdat dit het veiligste bloed is voor transfusies voor pasgeborenen met een immuundeficiëntie. Slechts 7% van de bevolking heeft O-negatief bloed. Vanwege zijn veelzijdigheid voor transfusies is er veel vraag naar. In noodgevallen is dit het bloedproduct bij uitstek. Slechts één slachtoffer van een auto-ongeluk kan bijvoorbeeld tot 100 eenheden O neg nodig hebben. Het voldoen aan de vraag naar O-negatief bloed is altijd een prioriteit voor het Rode Kruis.

10: NOG MEER FEITEN OVER TYPE O+

Meer dan 80% van de bevolking heeft een positieve bloedgroep en kan O-positief bloed krijgen. Dat is nog een reden waarom er zo veel vraag naar is. O-positieve donoren die CMV-negatief zijn, staan ​​bekend als Heroes for Babies bij het Rode Kruis omdat het het veiligste bloed is voor transfusies voor pasgeborenen met een immuundeficiëntie. Type O-positief bloed is een van de eersten die opraakt tijdens een tekort vanwege de grote vraag.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous GEWELDIG NIEUWS voor een betere emotionele gezondheid, goede slaap en hersenfunctie
Next Kan een molecuul in broccoli de hersenen helpen bij het REPAREREN van schade door eiwitpieken?

You might also like

Algemeen

Pak alsjeblieft je F * king rotzooi op

Luister naar dit artikel Wat is het meest verontrustende landschap dat je ooit hebt gezien? Voor mij was het de berg afval in de buurt van mijn geboortestad. Het is

Algemeen

Canada wordt de eerste G20-natie die handel in haaienvinnen verbiedt

Luister naar dit artikel Dierenrechtenactivisten en milieuactivisten werken hard om dieren te beschermen en voeren voortdurend campagnes om mensen bewust te maken van de wrede praktijken waaraan mensen ze vaak

Algemeen

Gelukkig 2023!

Een nieuw jaar, een nieuw ronde met nieuwe kansen! Wij van Naturotheek wensen u een gezegend 2023 in goede gezondheid Luister naar dit artikel Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks