*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


HOE DE DARMEN TE BEHANDELEN, ONZE TWEEDE HERSENEN VOOR ANGST  EN DEPRESSIE
april 12, 2018 7613 Views

HOE DE DARMEN TE BEHANDELEN, ONZE TWEEDE HERSENEN VOOR ANGST EN DEPRESSIE

Zorgen voor de darm is de sleutel tot het behoud van een goede emotionele gezondheid.

Talloze onderzoekers hebben al aangetoond dat de kleine microben die in onze darmen leven veel te maken hebben met onze emotionele toestand. Een recent onderzoek door onderzoekers van UCLA heeft bevestigd dat gezonde darmbacteriën worden geassocieerd met de optimale emotionele toestand.

Mensen die hun darmen onderhouden, verbeteren hun kans op ziekten die verband houden met emotionele toestanden, zoals depressie of angst het hoofd te bieden. Vandaag willen we u laten zien hoe u voor uw darmen moet zorgen om depressie, angst en elke vorm van emotionele onbalans te voorkomen.

Intestinale microbiota en repercussies op de hersenfunctie

Een onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Californië, bevestigt dat het voedsel dat we eten de samenstelling van onze darmflora sterk kan wijzigen. Mensen die regelmatig vezelrijk voedsel consumeren, naast verse groenten en fruit, hebben een heel andere darmsamenstelling dan mensen die het typische westerse dieet vol vetten en koolhydraten volgen.
Studies bevestigen dat ons dieet niet alleen een sleutelrol speelt in ons metabolisme, maar ook op een bredere manier verband houdt met onze emotionele gezondheid.

Darmen – ons tweede brein
Na het realiseren van de enorme invloed die onze darmgezondheid heeft op onze emotionele gezondheid, hebben tal van gezondheidsexperts en specialisten de darmen onze “tweede hersenen” genoemd.
De zorg voor de darm om depressie, angst en andere vormen van emotionele stress te voorkomen, is tegenwoordig een belangrijk ding dat alle specialisten aanbevelen.

Uit een van de vele studies die over dit onderwerp zijn uitgevoerd, bleek dat jonge volwassenen die regelmatig bewerkte voedingsmiddelen consumeren hogere angstpercentages hebben dan volwassenen die dit type voedsel niet consumeren.
Bovendien hebben verschillende onderzoeken bevestigd dat een goede eetgewoonte duidelijk verband houdt met een gezondere emotionele toestand.

Er zijn veel studies geweest gericht op de relatie tussen darmgezondheid en depressie. Wat met zekerheid bekend is, is dat specialisten serotonine aan hun depressieve patiënt voorschrijven, een stof die in veel voedingsmiddelen voorkomt.

Een aantal mensen zegt dat ze de eerste tekenen van angst en depressie vertoonden nadat ze darmproblemen kregen.
Hier zijn een paar tips over hoe je voor je darmen kunt zorgen om depressie, angst en algehele emotionele klachten te voorkomen.

Hoe te zorgen voor de darm om depressie en angst te voorkomen

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin mensen voornamelijk afhankelijk zijn van pure verwerkte producten, vol met vetten, koolhydraten en ontdaan van alle voedingscomponenten. Veel deskundigen zijn het erover eens dat hoge percentages van psychische stoornissen zoals depressie, angst, bipolaire stoornis en andere aandoeningen meestal te wijten zijn aan een slecht voedingspatroon in de westerse wereld.

Hier is wat u kunt doen om voor de darm te zorgen om depressie, angst en andere emotionele stoornissen te voorkomen:

Stop met het consumeren van verwerkt voedsel
Begin meer vers voedsel te consumeren, zoals vers fruit en groenten, zaden, ontbijtgranen, noten, zoete aardappelen, mager en biologisch vlees en sommige biologische zuivelproducten.
Verbruik meer gefermenteerd voedsel en minder gepasteuriseerde voedingsmiddelen.
Gefermenteerde voedingsmiddelen die gunstig zijn voor de darm omvatten sojamelk, miso, kefir, zuurkool, kimchi, kombucha en yoghurt.
Consumeer voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte (fruit, groenten en zetmeel).
Drink veel water

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Leer hoe je heerlijk eigengemaakt brood maakt in een koekepan!
Next Schoonheidstoepassingen voor Knoflook Olie (# 3 zal ervoor zorgen dat je veel selfies gaat maken)

About author

You might also like