*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


HOE DE DARMEN TE BEHANDELEN, ONZE TWEEDE HERSENEN VOOR ANGST  EN DEPRESSIE
april 12, 2018 7730 Views

HOE DE DARMEN TE BEHANDELEN, ONZE TWEEDE HERSENEN VOOR ANGST EN DEPRESSIE

Zorgen voor de darm is de sleutel tot het behoud van een goede emotionele gezondheid.

Talloze onderzoekers hebben al aangetoond dat de kleine microben die in onze darmen leven veel te maken hebben met onze emotionele toestand. Een recent onderzoek door onderzoekers van UCLA heeft bevestigd dat gezonde darmbacteriën worden geassocieerd met de optimale emotionele toestand.

Mensen die hun darmen onderhouden, verbeteren hun kans op ziekten die verband houden met emotionele toestanden, zoals depressie of angst het hoofd te bieden. Vandaag willen we u laten zien hoe u voor uw darmen moet zorgen om depressie, angst en elke vorm van emotionele onbalans te voorkomen.

Intestinale microbiota en repercussies op de hersenfunctie

Een onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit van Californië, bevestigt dat het voedsel dat we eten de samenstelling van onze darmflora sterk kan wijzigen. Mensen die regelmatig vezelrijk voedsel consumeren, naast verse groenten en fruit, hebben een heel andere darmsamenstelling dan mensen die het typische westerse dieet vol vetten en koolhydraten volgen.
Studies bevestigen dat ons dieet niet alleen een sleutelrol speelt in ons metabolisme, maar ook op een bredere manier verband houdt met onze emotionele gezondheid.

Darmen – ons tweede brein
Na het realiseren van de enorme invloed die onze darmgezondheid heeft op onze emotionele gezondheid, hebben tal van gezondheidsexperts en specialisten de darmen onze “tweede hersenen” genoemd.
De zorg voor de darm om depressie, angst en andere vormen van emotionele stress te voorkomen, is tegenwoordig een belangrijk ding dat alle specialisten aanbevelen.

Uit een van de vele studies die over dit onderwerp zijn uitgevoerd, bleek dat jonge volwassenen die regelmatig bewerkte voedingsmiddelen consumeren hogere angstpercentages hebben dan volwassenen die dit type voedsel niet consumeren.
Bovendien hebben verschillende onderzoeken bevestigd dat een goede eetgewoonte duidelijk verband houdt met een gezondere emotionele toestand.

Er zijn veel studies geweest gericht op de relatie tussen darmgezondheid en depressie. Wat met zekerheid bekend is, is dat specialisten serotonine aan hun depressieve patiënt voorschrijven, een stof die in veel voedingsmiddelen voorkomt.

Een aantal mensen zegt dat ze de eerste tekenen van angst en depressie vertoonden nadat ze darmproblemen kregen.
Hier zijn een paar tips over hoe je voor je darmen kunt zorgen om depressie, angst en algehele emotionele klachten te voorkomen.

Hoe te zorgen voor de darm om depressie en angst te voorkomen

Tegenwoordig leven we in een wereld waarin mensen voornamelijk afhankelijk zijn van pure verwerkte producten, vol met vetten, koolhydraten en ontdaan van alle voedingscomponenten. Veel deskundigen zijn het erover eens dat hoge percentages van psychische stoornissen zoals depressie, angst, bipolaire stoornis en andere aandoeningen meestal te wijten zijn aan een slecht voedingspatroon in de westerse wereld.

Hier is wat u kunt doen om voor de darm te zorgen om depressie, angst en andere emotionele stoornissen te voorkomen:

Stop met het consumeren van verwerkt voedsel
Begin meer vers voedsel te consumeren, zoals vers fruit en groenten, zaden, ontbijtgranen, noten, zoete aardappelen, mager en biologisch vlees en sommige biologische zuivelproducten.
Verbruik meer gefermenteerd voedsel en minder gepasteuriseerde voedingsmiddelen.
Gefermenteerde voedingsmiddelen die gunstig zijn voor de darm omvatten sojamelk, miso, kefir, zuurkool, kimchi, kombucha en yoghurt.
Consumeer voedingsmiddelen met een hoog vezelgehalte (fruit, groenten en zetmeel).
Drink veel water

https://www.youtube.com/watch?v=ypqJZA6_YvA

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Leer hoe je heerlijk eigengemaakt brood maakt in een koekepan!
Next Schoonheidstoepassingen voor Knoflook Olie (# 3 zal ervoor zorgen dat je veel selfies gaat maken)

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

5 Verzachtende etherische oliën om op uw heupzenuw te wrijven voor onmiddellijke pijnverlichting

De grootste zenuw in het menselijk lichaam, de sciatische zenuw, strekt zich uit van de wervelkolom, tot aan de enkel en zelfs de voeten. Toch kan het ontstoken raken en

Natuurlijk genezen

Waarom wordt ons dit niet verteld? Een drankje dat 10.000 keer sterker is dan Chemotherapie!

We blijven chemotherapie toepassen, hoewel er geen noodzaak voor is! Deze drank redt levens en dit is bewezen in honderden studies, maar weinig mensen weten dat de drank zo geweldig

Natuurlijk genezen

Wow dit moet je weten! 5 redenen waarom je elke dag paprika zou moeten eten!

Paprika is een simpele groente die we eigenlijk zo vaak zien dat we het niet speciaal meer vinden. We staan er niet bij stil wanneer het op een broodje zit