Hoe gebruik je peterselie en citroen om je nieren te ontgiften

Hoe gebruik je peterselie en citroen om je nieren te ontgiften

Luister naar dit artikel

Naast een goed middel om de nieren te ontgiften is een mengsel van peterselie en citroen hoog in vitaminen en het wordt dan ook ten zeerste aanbevolen voor mensen met bloedarmoede.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Maar weinig planten zijn zo reinigend zijn als peterselie. We gebruiken het in veel recepten om smaak toe te voegen, maar het heeft ook geneeskrachtige eigenschappen die zeer effectief zijn voor veel verschillende kwalen. En in combinatie met citroensap is het een goede behandeling voor het ontgiften van de nieren. In dit artikel zullen we je laten zien hoe.

Daarom moeten we de nieren ontgiften

 

Het reinigen van de nieren is niet iets wat we alleen af en toe eens een keer moeten proberen – het is een gewoonte die we onszelf moeten aanleren in ons dagelijks leven om te genieten van een betere algemene gezondheid. Vergeet niet dat het doel van de nieren is om ons bloed te zuiveren en overtollige afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Wat gebeurt er met ons als ze niet goed functioneren en te veel eiwit of giftig materiaal zich opbouwt? Deze gifstoffen gaan in ons bloed zitten en maken ons ziek, wat zich manifesteert als koliek, nierstenen en andere ziekten. Dit moet worden vermeden. De volgende tips helpen, dus het is belangrijk om ze op te volgen:

 • Drink veel vocht en beperk de consumptie van zuivelproducten.
 • Verminder je inname van bewerkte voedingsmiddelen.
 • Vervang dierlijke eiwitten door plantaardige bronnen.
 • Gebruik minder zout in je maaltijden en vermijd ook snoepjes en alcohol.

Het vergt enige inspanning, maar er is geen twijfel dat je je beter zal voelen…

Hoe weet je wanneer het tijd is om de nieren te ontgiften?

Let op het volgende in het belang van je gezondheid:

 • Hoe ziet je urine eruit – vooral de kleur? Is het koffiekleurig of zoals cola? Dit is een duidelijke aanwijzing dat er een probleem is met de nieren.
 • Hoge niveaus van spanning.
 • Rugpijn, met name lage rugpijn die uitstraalt naar de buik.
 • Overmatige dorst.
 • Een frequente behoefte om te urineren, maar zonder een gevoel van opluchting.
 • Het hebben van gezwollen enkels of wallen rond de ogen.
 • Onverklaarbare vermoeidheid.
 • Vergeet niet dat deze symptomen kunnen worden veroorzaakt door vele andere ziekten of aandoeningen, maar als je er meer dan twee of drie tegelijk ervaart is het waarschijnlijk tijd om contact op nemen met je huisarts.

Hoe kun je peterselie en citroen gebruiken om de nieren te reinigen?

 

1. Peterselie

 • Peterselie is een krachtige antioxidant: het helpt het regenereren van cellen en vergemakkelijkt de nierfunctie.
 • Het is rijk aan mineralen die helpen de nieren sterk te laten blijven en helpen bij het verwijderen van giftige stoffen en vetten uit deze belangrijke organen.
 • Het bevat beta-caroteen, chlorofyl, en vitamine C:ideaal voor de bestrijding van infecties, tumoren, en natuurlijk ook het versterken van het immuunsysteem van het lichaam.
 • Peterselie is een uitstekend diureticum: het helpt het lichaam vloeistoffen op een natuurlijke wijze te elimineren.
 • Het verlaagt hoge bloeddruk en het verbetert ook de gezondheid van de nieren.

2. Citroen

Citroensap is rijk aan vitamine C en B. Beide helpen bij het versterken van de bloedvaten in de nieren, wat belangrijk is in de strijd tegen hoge bloeddruk en natuurlijk bevorderen ze ook de reiniging. Citroenen zijn verbluffend goed.

Citroenen zijn laag in natrium, maar hoog in kalium, wat ideaal is voor de nieren. Inderdaad, veel artsen raden aan zout te vervangen door citroensap. Het is eenvoudig en zeer gezond!

Hoe verkrijg je de voordelen van peterselie en citroen?

Dit is heel eenvoudig – in dit artikel zullen we je een makkelijk recept met peterselie en citroensap laten zien, dat fantastisch is voor je lichaam. Het is een goed idee om dit ten minste twee dagen per week te maken.

Hoe maak je het?

Je hebt hier vijf takjes peterselie voor nodig. Was ze eerst en kook dan een liter water in een pan. Voeg de peterselie toe aan het kokende water om de reinigende eigenschappen van deze plant vrij te geven.

Dit is een klassieke behandeling waar je waarschijnlijk al van gehoord hebt. Natuurlijke geneeskunde is meestal heel effectief dankzij de therapeutische voordelen die planten bieden. Zodra de peterselie een tijdje in het kokende water heeft gezeten, voeg je het sap van een citroen toe en voila! Je bent klaar.

En wanneer moet je het drinken, vraag je je af? Het recept is voor vier bekers, dus begin met een glas in de ochtend op een lege maag. Neem er nog één na de lunch, één in het midden van de middag en één na het avondeten. Het zal je spijsvertering verbeteren en natuurlijk je nieren ontgiften.

Je kunt dit één of twee keer per week doen. Het smaakt misschien een beetje sterk, maar vergeet niet dat dit recept veel vitaminen bevat die je genoeg energie zullen geven en het helpt ook als je lijdt aan bloedarmoede. Dus waarom begin je niet vandaag? Je nieren zullen je dankbaar zijn!

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kurkuma Smoothie – zo lekker, Je zult het niet geloven maar het een van de meest krachtige anti-oxidanten uit de Wereld
Next Heb je je altijd al afgevraagd waarom kant-en-klare producten zo goedkoop zijn? Dit is de reden

You might also like

Natuurlijk genezen

Deze thee helpt enorm goed tegen nierstenen en reinigt de nieren optimaal!

Luister naar dit artikel Gember bewijst keer op keer dat het misschien wel het beste product van deze eeuw is. Dankzij de anti-inflammatoire, antivirale en antibacteriële eigenschappen is het gezond

Natuurlijk genezen

De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen

Luister naar dit artikel De meesten van ons worden wakker met een alarm en brengen de rest van de dag door met het luisteren naar allerlei geluiden, die blijkbaar onze

Natuurlijk genezen

DEZE natuurlijke huismiddelen zijn tegen vroegtijdige grijze haren.

Luister naar dit artikel Zowel mannen en vrouwen maken zich zorgen als er grijze haren verschijnen. Hoewel het een teken is van ouderdom, willen de meeste mensen de vroegtijdige verschijning