Hoe groene investeerders de media betalen om ‘klimaatverandering’ te promoten

Hoe groene investeerders de media betalen om ‘klimaatverandering’ te promoten

Luister naar dit artikel

The Associated Press onthulde vorig jaar dat het $ 8 miljoen had gescoord om beweringen over de opwarming van de aarde te promoten. De AP beschreef dit enorme belangenconflict onpartijdig als een illustratie van “hoe filantropie snel een belangrijke nieuwe financieringsbron voor journalistiek is geworden”.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


“Dit verreikende initiatief zal de manier veranderen waarop we het klimaatverhaal verslaan”, beweerde de uitvoerend redacteur. Dat is ongetwijfeld waar. En een ongelooflijk schadelijke bekentenis.

De filantropische quid-pro-quo zag vijf organisaties het toegewijde team van de AP van “meer dan twee dozijn journalisten” financieren om “klimaatkwesties” te verslaan die de nieuwsdienst vervolgens in kranten in het hele land zou plaatsen om Amerikanen bang te maken om ‘groene’ belastingen te steunen en subsidies.

The Associated Press nam niet de moeite om aan zijn lezers of de kranten die zijn verhalen publiceren uit te leggen waarom deze organisaties ertoe werden aangezet miljoenen naar haar te gooien, behalve pure welwillendheid.

Het verklaarde ook niet waarom ze er vooral in geïnteresseerd zouden zijn Amerikanen ervan te overtuigen dat de klimaathemel aan het instorten is en dat onze economie moet worden ontmanteld en ‘vergroend’: energieprijzen verhogen en miljoenen werkloos maken. Het toonbeeld van de journalistiek nam niet eens de moeite om aan zijn lezers uit te leggen wat een van de vijf, Quadrivium, een Latijns woord te boven ging.

Quadrivium is het huisdierenproject van James Murdoch en zijn vrouw, het ‘zwarte schaap’ van Clan Murdoch, die het familiebedrijf verlieten “vanwege meningsverschillen over bepaalde redactionele inhoud gepubliceerd door de nieuwsuitzendingen van het bedrijf”. Quadrivium probeert “een meerderheid van het publiek” te bereiken om “dringende actie” te genereren over de tweeledige goedkeuring van een Amerikaanse klimaatstrategie.

De voorgestelde sjabloon is het “koolstofkortingsplan” dat Amerikanen zou belasten via hun koolstofgebruik en vervolgens zou beloven een deel van het geld aan hen terug te betalen. Het plan is afkomstig van de Climate Leadership Council, waarvan Kathryn Murdoch, de vrouw van James, deel uitmaakt van het bestuur.

Tot de partners van CLC behoren grote banken, JP Morgan, Santander en Goldman Sachs, energiebedrijven, BP, Shell en Conoco, die geloven dat het voorstel goed voor hen zal zijn.

De AP heeft op nuttige wijze het koolstofbelastingplan van de CLC gepromoot in bladerdeegstukken als “Koolstofbelastingplan dat tweeledige steun verdient”. De redactie beschreef de CLC als een “groep eerbiedwaardige Republikeinen” en beweert dat het belasten van Amerikanen ten voordele van speciale belangen “een typisch conservatief plan” zou zijn. Dat was een vreemd nieuw respect van de AP, die meedogenloos heeft geprobeerd Republikeinen en conservatieven met nazi’s te associëren.

Tot de “eerbiedwaardige Republikeinen” die momenteel in het bestuur van CLC zitten, behoren niet alleen Kathryn Murdoch, maar ook een voormalige Goldman Sachs-manager die zich richt op klimaatfinanciering, een bestuurslid van de Brown Advisory Sustainable Investing Advisory Board en een van de oprichters van “Qiming Venture Partners: een van China’s belangrijkste VC-bedrijven” die een vroege investeerder in TikTok was.

Zo ziet ESG eruit onder de Gen Z-activisten die worden betaald om op straat te schreeuwen, terwijl de AP wordt betaald om respectvoller te schreeuwen in verhalen die in lokale kranten zijn geplant.

Serieuze journalistiek zou vragen stellen of in ieder geval iets hiervan terloops vermelden. De AP fungeert in plaats daarvan als een spreekbuis zonder zelfs maar genoeg aanhoudend zelfrespect om daar iets van te onthullen.

James Murdoch heeft veel geld gestoken in groene projecten. Zijn stichting sloot zich aan bij een consortium van investeerders die zich opstapelden in BlackRock’s klimaatfonds van $ 250 miljoen. Hij zit ook in de raad van bestuur van Tesla en is een potentiële kandidaat om Musk op te volgen, en het bedrijfsmodel van het EV-autobedrijf hangt af van een door de overheid gesubsidieerde klimaatpaniek.

Lupa Systems, het durfkapitaalfonds van Murdoch, heeft ook enkele investeringen in milieu-startups. De AP had dit misschien tegen zijn lezers moeten zeggen voordat het een artikel publiceerde waarin het zichzelf feliciteerde met het aannemen van geld om Murdochs standpunten te promoten. Maar het is niet alleen Murdoch.

De Rockefeller Foundation, een andere van de Big 5 die AP’s klimaatpropaganda financiert, stak $ 500 miljoen in groene energie in het buitenland. De William and Flora Hewlett Foundation, een andere klimaatsuikervader van de AP, heeft tal van klimaatinitiatieven, waaronder het Climate Finance Fund. De Stichting weigert te investeren in bedrijven die naar gas of olie boren.

Het Howard Hughes Medical Institute, door de excentrieke magnaat opgezet als tax shelter, werd na zijn dood snel gekaapt. Delaware, waar het werd opgericht, stelde een bestuur aan dat Hughes Aircraft aan GM verkocht. Maar de oorspronkelijke nadruk van HMMI op medisch onderzoek is recentelijk afgenomen tot ontwaken. Vorig jaar kondigde HMMI een investering van $ 2 miljard aan om de “diversiteit” in de wetenschap te vergroten. HMI lijkt een grote investeerder te zijn in Kreido Biofuels,

En tot slot is er de vijfde van de vijf grote klimaatfinanciers van de AP: de Walton Family Foundation.

De stichting Erfgenamen Walmart telt vier bestuursleden. Lukas Walton, de kleinzoon van Sam Walton, is ook voorzitter van de commissie Milieuprogramma. Lukas’ Builders Version-organisatie van $ 4 miljard besteedt 90% van haar investeringen aan ESG. S2G Ventures, haar kapitaalfonds, verklaart dat het haar missie is “investeren in een humane en gezonde planeet”. Het heeft een uitgebreide portefeuille van ‘groene’ bedrijven, waaronder Bluestar Energy Capital, een investeringsmaatschappij voor groene energie, Common Energy, een zonne-energiebedrijf, Electric Hydrogen en Carbon America dat zich richt op koolstofafvang.

Die investeringen lijken het waarschijnlijk beter te doen als meneer en mevrouw America, of in ieder geval de CEO’s en financiers die de media serieus nemen, blijven lezen over de dreiging van ‘klimaatverandering’.

De AP neemt geld aan van organisaties die veel gebruik maken van groene investeringen om de behoefte aan groene investeringen te promoten. En het maakt de financiële belangen niet bekend die zijn financiers hebben bij het bevorderen van de hysterie van de opwarming van de aarde.

Het komt het dichtst in de buurt van het aanpakken van het inherente belangenconflict wanneer Brian Carovillano, AP’s vice-president voor subsidies, toegeeft dat “dit een wederzijds voordelige regeling is.”

Het voordeel van de AP ligt voor de hand. Wat is het voordeel voor de donoren?

In plaats van die vraag te beantwoorden, merkt het AP-verhaal simpelweg op dat Brian Carovillano moest wennen aan het idee dat financiers niet alleen vrijgevig waren; ze hadden hun eigen doelen te bereiken.”

De AP herhaalt Carovillano’s volharding dat het geld “vrijblijvend” komt; de financiers hebben geen invloed op de verhalen die gepubliceerd worden”. Behalve dat het hele punt van de subsidie is dat de dienst verhalen produceert over het onderwerp waarin de financiers geïnteresseerd zijn. Aangezien de AP niet op het punt staat te melden dat er sinds de jaren zestig meer ijsberen zijn dan ooit tevoren blijf de datum veranderen waarop iedereen om de paar jaar sterft, de inhoud is voorspelbaar. De AP wil graag profiteren van herhalingsaankopen van deze enorme stichtingen, dus het zal het soort verhalen produceren dat meer geld zal opleveren.

Dat is de manier om de “wederzijds voordelige regeling” in stand te houden die erop gericht is de Associated Press te helpen de rekeningen te betalen en tegelijkertijd zijn genereuze donoren te helpen hun “doelen” te bereiken.

In de afgelopen jaren hebben democraten en de media zich gericht op conservatieve groeperingen zoals het Heartland Institute, die beweren dat ze fungeren als “dekmantel” voor oliemaatschappijen. De AP promootte documenten die waren gestolen van het Heartland Institute over zijn financiers en heeft jarenlang hitstukken op Heartland uitgevoerd zonder te onthullen dat de telegraafdienst een betaalde shill is voor groene speciale belangen.

De regeling van de AP werpt licht op de financiële agenda van de media bij het promoten van groene programma’s die de levens en middelen van bestaan van honderden miljoenen Amerikanen zouden vernietigen. Hoewel de media zijn vooroordelen heeft, zijn deze niet geheel organisch. Het vermogen van speciale belangengroepen om de media bij de bron te vangen door zich te richten op telegraafdiensten zoals de AP laat zien hoe wat we lezen over het milieu wordt gemanipuleerd door netwerken van speciale belangen waarmee miljarden op het spel staan.

De volgende keer dat u een AP-verhaal over “klimaatverandering” ziet, weet u wie ervoor betaalt.

Democraten hebben een onderzoek naar Heartland en de oliemaatschappijen voorgesteld. Het is misschien tijd voor een onderzoek naar de AP en de financiële belangen die haar propaganda voor de opwarming van de aarde financieren.

Bronnen: FrontPageMag.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Kurkuma Gember thee om gewrichtspijn te verlichten en de bloeddruk te verlagen (Makkelijk te maken)
Next Honing 'zou wel eens beter kunnen zijn dan antibiotica' voor het genezen van hoest en verkoudheid

You might also like

Algemeen

Natuurlijke tips om gezichtsvlekken te verminderen of verwijderen

Luister naar dit artikel Heb je last van pigmentvlekken in het gezicht en zou je daar heel graag vanaf raken? Geen nood, er bestaan tal van natuurlijke huisremedies om die

Algemeen

Cardioloog: modern graan bevat verslavend opiaat

Luister naar dit artikel Modern graan is een ‘perfect, chronisch gif’, zo stelt cardioloog William Davis, die een boek schreef over ’s werelds meest populaire graan. Steun Naturotheek: Alleen via

Algemeen

Dit zijn de 6 allergrootste voordelen van een veganistisch leven!

Luister naar dit artikel Het is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar veganistisch leven is erg gezond voor jezelf en het behouden van deze planeet. Maar het is best heftig