Hoe leverfalen te herkennen en wat te doen om het te behandelen
juni 28, 2019 4567 Views

Hoe leverfalen te herkennen en wat te doen om het te behandelen

Luister naar dit artikel

Leverfalen is een ernstige, levensbedreigende aandoening die optreedt wanneer grote delen van de lever zodanig zijn beschadigd dat ze niet goed kunnen functioneren. WebMD legt uit dat leverfalen het vaakst geleidelijk gebeurt gedurende vele jaren (chronisch leverfalen), maar er is een zeldzamere vorm van de aandoening die acuut leverfalen wordt genoemd en dat zich snel voordoet – soms binnen 48 uur.
Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) doodt chronische leverziekte meer dan 36.000 mensen per jaar in de Verenigde Staten, en een artikel in het Gastroenterology and Hepatology Journal zegt dat 2000 tot 2300 mensen elk jaar acuut leverfalen ontwikkelen. Hoewel de aandoeningen in essentie dezelfde reactie in de lever veroorzaken, kan chronisch en acuut leverfalen verschillende directe oorzaken hebben.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Chronisch leverfalen

Chronisch leverfalen ontwikkelt zich gedurende een lange tijdsperiode en volgens WebMD omvatten de oorzaken:

– Hepatitis B – Hepatitis C
– Alcoholgebruik over een lange periode
– Cirrose van de lever
– Hemochromatose (een aandoening waarbij het lichaam teveel ijzer opneemt en opslaat)
– ondervoeding

Acuut leverfalen

Acuut leverfalen gebeurt snel, soms over een periode van slechts enkele dagen. Volgens WebMD en de Mayo Clinic zijn de oorzaken van acuut leverfalen:

– Overdosis met paracetamol
-virussen, inclusief hepatitis A, B en C (vooral bij kinderen)
– Reacties op bepaald recept en kruidenmedicijnen
– Inslikken van giftige wilde paddestoelen of andere toxines
– Ziekten in de aderen in de lever, zoals Budd-Chiari-syndroom , die blokkades veroorzaken die leiden tot acuut leverfalen
– Zeldzame metabole ziekten, zoals de ziekte van Wilson en acute leververvetting tijdens de zwangerschap
– Kanker

Symptomen van leverfalen

WebMD zegt dat leverfalen vaak moeilijk te diagnosticeren is omdat de symptomen kunnen worden gekoppeld aan vele andere aandoeningen, dus het is belangrijk om de vroege symptomen te begrijpen:

– Misselijkheid
– Verlies van eetlust
– Vermoeidheid
– Diarree

Maar naarmate het falen van de lever voortschrijdt, worden deze symptomen ernstiger en is medische aandacht vereist. De symptomen waar u op moet letten zijn:

– Geelzucht
– Bleek zien
– Gezwollen buik
– Desoriëntatie of verwarring
– Slaperigheid
– Coma

Behandeling

Volgens WebMD is de eerste behandeling voor chronische behandeling van leverfalen meestal om te zien welk deel en hoeveel van de lever kan worden bespaard. Maar als er maar heel weinig functioneert, is een levertransplantatie vereist. Levertransplantaties worden tamelijk vaak uitgevoerd en zijn meestal succesvol.

Voor iemand met acuut leverfalen is het een beetje anders. De Mayo Clinic legt uit dat iemand die een overdosis acetaminophen heeft gekregen of vergiftigd is met gifstoffen – zoals paddestoelen – vaak behandeld kan worden met medicijnen die leverfalen tegengaan. Maar als die niet werken, of als het acute leverfalen niet kan worden teruggedraaid, is een levertransplantatie vereist.

 Het voorkomen

Het voorkomen van chronisch en acuut leverfalen is anders, omdat de oorzaken voor elk verschillend zijn. Als het gaat om het voorkomen van chronisch leverfalen, is het belangrijk om het risico op het ontwikkelen van cirrose of hepatitis te beperken. WebMD zegt dat je dit kunt doen door:

– Ontvang een hepatitisvaccin of een immunoglobuline-injectie om hepatitis A of B te voorkomen.
– Eet een goed voedingspatroon van alle voedingsgroepen.
– Drink alcohol met mate.
– Vermijd alcohol als u paracetamol neemt (Tylenol) .
– Gebruik de juiste hygiëne en vermijd lichaamsvloeistoffen van anderen.
– Krijg geen tatoeage of een piercing in het lichaam tenzij de omstandigheden hygiënisch zijn en alle apparatuur aseptisch.
– Gebruik bescherming (condooms) bij seks.
– Deel geen naalden als u illegale intraveneuze drugs gebruikt.

Als het gaat om het voorkomen van acuut leverfalen, zegt de Mayo Clinic dat het belangrijk is om:

– Volg de instructies over medicijnen om overdosering te voorkomen.
– Vertel uw arts over al uw geneesmiddelen, omdat zelfs vrij verkrijgbare medicijnen en kruidenmedicijnen kunnen interfereren met geneesmiddelen op recept die u neemt.
– Drink alcohol met mate
– Gebruik geen medicijnen(onnodig). En als u dat wel doet, deel dan geen naalden.
– Zorg dat u gevaccineerd bent voor hepatitis A en B.
– Vermijd contact met lichaamsvloeistoffen van andere personen.
– Eet geen wilde paddestoelen.
– Wees voorzichtig bij het gebruik van spuitbussen. Zorg dat de kamer geventileerd is of draag een masker.
– Zorg dat u geen gifstoffen op uw huid krijgt.
– Zorg voor een gezond gewicht. Obesitas kan een aandoening veroorzaken die niet-alcoholische leververvetting wordt genoemd, waaronder leververvetting, hepatitis en cirrose.

 

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Worstel je met rusteloze slaap? Hier is waarom je sesamolie naast je bed zou moeten bewaren
Next De gevaren van te veel urinezuur in je lichaam en wat te doen

You might also like

Natuurlijk genezen

Curcumine boost je brein

Luister naar dit artikel Vroeger geloofde men, dat louter in het kinderbrein de neuronen zich konden splitsen en vermeerderen. Moderne wetenschap heeft echter aangetoond dat dit niet het geval is!

Natuurlijk genezen

Mensen met vettige huid opgelet! Zo laat je je poriën krimpen met 1 ingrediënt!

Luister naar dit artikel Mensen met vettige huid hebben grote en zichtbare poriën dan mensen met een droge huid. Wij hadden hier zelf ook last van en dat was echt

Natuurlijk genezen

Begin met het consumeren van citrusvruchten en sta versteld van de resultaten, vooral als u tandvleesaandoeningen heeft

Luister naar dit artikel Citrusvruchten staan ​​bekend als een van de beste bronnen van essentiële gezondheidsbevorderende stoffen. Sinaasappelen, grapefruits, limoenen en citroenen zitten allemaal vol met vitamine C en bevatten