Hoe onderscheid te maken tussen het Coronavirus en griep
maart 7, 2020 1716 Views

Hoe onderscheid te maken tussen het Coronavirus en griep

Luister naar dit artikel

Aangezien het coronavirus, nu bekend als COVID-19, zich over de hele wereld blijft verspreiden, verspreidt angst in sommige ongelukkige gevallen zich ook.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Mensen hebben gelijk als ze zich zorgen maken en voorzorgsmaatregelen nemen om zichzelf en het publiek te beschermen. Dat gezegd hebbende, voordat je in paniek raakt omdat jij of iemand die je kent ziek is, moet je jezelf informeren over de verschillen tussen COVID-19 en griep.

De overeenkomsten tussen de griep en COVID-19

Het moeilijke deel van het onderscheid tussen dit nieuwe coronavirus en de griep is dat ze zich op een vergelijkbare manier presenteren. (1, 2, 4)

Beide ziekten:
Kan in sommige gevallen koorts, hoesten, pijn in het lichaam, vermoeidheid en zelfs braken en diarree veroorzaken.
Kan variëren van mild tot ernstig.
Kan dodelijk zijn.
Kan longontsteking veroorzaken. (1, 2, 4, 5)

Ze worden ook op dezelfde manier van persoon tot persoon overgedragen:

Door druppeltjes in de lucht van niezen, hoesten en praten.
Kan worden verspreid voordat symptomen duidelijk zijn. (1, 2, 4, 5)

Net als de griep kan COVID-19 niet worden behandeld met antibiotica, omdat het geen bacteriële infectie is. Over het algemeen is de manier om zowel griep als coronavirus te behandelen door de symptomen met rust en veel vloeistoffen te beheersen. (1, 2, 4, 5)

Preventie voor beide ziekten is ook hetzelfde: door goede hygiëne te gebruiken, weg te blijven van zieke mensen en thuis te blijven als u persoonlijk ziek bent. Activiteiten zoals handen wassen en hoesten in je elleboog helpen jezelf en anderen te beschermen tegen de verspreiding van ziekten. (1, 2, 4, 5)

De verschillen tussen de griep en COVID-19

Het grootste verschil tussen deze twee ziekten is dat de griep eigenlijk een groep virale infecties is die wordt veroorzaakt door een verscheidenheid aan verschillende soorten en stammen van griepvirussen. COVID-19 wordt veroorzaakt door één virus en slechts één virus: het nieuwe coronavirus 2019. (2)

Andere verschillen tussen de griep en dit coronavirus zijn:

COVID-19 kan in de lucht zijn, wat betekent dat de druppeltjes die achterblijven van hoesten, niezen en praten in de lucht kunnen blijven en mensen kunnen infecteren, zelfs nadat de besmette persoon de kamer heeft verlaten. (2)
De antivirale medicijnen die momenteel worden gebruikt om de griepsymptomen te verminderen en te verkorten, zijn niet effectief gebleken tegen COVID-19. Dit is iets waar artsen en wetenschappers momenteel aan werken. (2)
Er is geen vaccin voor COVID-19 zoals voor griep. Het proces is momenteel aan de gang om er een te maken, maar het kan vele maanden duren voordat we er een hebben die effectief is. (2, 3)

De ernst van de griep versus COVID-19

Vanaf 5 maart 2020 zijn wereldwijd 97.873 gevallen van COVID-19 en 3.347 sterfgevallen gemeld. 182 gevallen zijn gemeld in Nederland, waarvan 1 met de dood tot gevolg.

De griep daarentegen wordt geschat op ongeveer 1 miljard gevallen wereldwijd met 9,3 tot 45 miljoen gevallen in Amerika. De griep veroorzaakt wereldwijd 291.000 tot 646.000 doden per jaar, waarvan 12.000 tot 61.000 in de VS (2)

Een van de grootste problemen met het coronavirus is momenteel dat het niet erg goed wordt begrepen. Dus hoewel de werkelijke infectie- en sterftecijfers van het virus lager zijn dan die van de griep, hebben we geen manier om het te bestrijden of te behandelen. Dankzij de potentiële luchtkwaliteit kan het zich zeer snel wereldwijd verspreiden, en omdat we nog geen goede manieren hebben om het te detecteren, kan het erg moeilijk zijn om in quarantaine te plaatsen en te controleren.

Wat u kunt doen om te helpen

Hoewel de meesten van ons geen artsen en wetenschappers zijn en daarom niet kunnen helpen een magisch tegengif te creëren dat de bevolking zal genezen, kunnen we kleine dingen doen die ons kunnen beschermen en de verspreiding van de ziekte kunnen helpen verminderen.

Om de verspreiding van zowel de griep als COVID-19 te helpen verminderen:

Was je handen regelmatig.
Gebruik handdesinfecterend middel.
Raak uw mond, neus en ogen niet aan.
Draag een masker als u ziek bent.
Breng geen tijd door met zieke mensen.
Blijf thuis / quarantaine als je ziek bent.

Bezoek uw arts als u symptomen van een van beide ziekten vertoont om juiste medische hulp en advies te krijgen.
Vermijd onnodig reizen, vooral naar plaatsen met een hoog risico.

Dus onthoud, alleen omdat u of iemand die u kent ziek is, betekent niet dat ze een coronavirus hebben. Maak geen onderscheid, maak slimme keuzes voor uw gezondheid en ga naar uw arts als u zich zorgen maakt om uzelf of een geliefde.

Bronnen:

https://www.nbcsandiego.com/videos/distinguishing-between-coronavirus-and-flu/2261939/

https://www.hopkinsmedicine.org/health/conditions-and-diseases/coronavirus/coronavirus-disease-2019-vs-the-flu

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/03/yes-worse-than-flu-busting-coronavirus-myths-covid-19

https://www.livescience.com/new-coronavirus-compare-with-flu.htmlhttps://www.ynhhs.org/patient-care/urgent-care/flu-or-coronavirus

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Goed bezig: Ethiopië beweert 350 miljoen bomen te hebben geplant in slechts 12 uur
Next Geef je spijsvertering een snelle boost door gekiemde noten te eten

You might also like

Algemeen

Vezels uit granen dragen bij aan lang en gezond leven

Luister naar dit artikel Door vezelrijk voedsel te eten wordt het risico om op vroege leeftijd te sterven aan verscheidene aandoeningen drastisch gereduceerd. Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of

Algemeen

Is Kokosolie is eigenlijk net zo ongezond als rundsvet en boter?

Luister naar dit artikel In het recente verleden hebben veel gezondheidsexperts kokosolie aangeprezen als een gezond alternatief voor andere soorten vetten. Maar ondanks een reeks onderzoeken die de gezondheidsvoordelen van

Algemeen

Vaak voor de zekerheid nog even plassen? Om DEZE reden kan je dat beter niet doen!

Luister naar dit artikel Je hebt vast wel eens gehad dat je een lange autorit voor de boeg had en toen toch nog even ‘voor de zekerheid’ naar de wc