Hoe u uw eigen stadsmoestuin kunt laten groeien
juni 5, 2021 1513 Views

Hoe u uw eigen stadsmoestuin kunt laten groeien

Luister naar dit artikel

Kiezen voor het aanleggen van je eigen stadsmoestuin is een enorme stap op weg naar zelfredzaamheid. Met de huidige gebeurtenissen zoals ze zijn, onderbrekingen in het aanbod, stijgende prijzen en zo, is elke hap die je voor jezelf en je gezin kunt bieden een stap in de goede richting. In dit artikel bespreek ik de basisoverwegingen bij het starten van je stadstuin.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Zoals Daisy zegt: “Het is tijd om een ​​producent te worden in plaats van een consument.”

Verordeningen van stadstuinieren

Ach, de bureaucratie! Veel gemeenten, waaronder de mijne, hebben verordeningen voor moestuinen. Wie dit van tevoren leert, is wijs, want het internet staat vol met horrorverhalen van burgers die de lokale overheid op hun pas vinden. Daarom telt een gewaarschuwd mens voor twee. Mijn stad heeft bijvoorbeeld verordeningen die tegenslagen dekken, wat de afstand is die mijn tuin moet zijn van trottoirs, eigendomslijnen en mijn huis.

Er zijn ook regels voor composthopen. Hoewel ik regenwater mag opvangen, mogen mijn tonnen vanaf de straat niet zichtbaar zijn. Als u een appartements- of flatbewoner bent, kan het management of de vereniging ook regels hebben. Wat zijn de wetten met betrekking tot tuinen in uw situatie?

Plaatsing en verlichting van de stadsmoestuin

Nu je de lokale wetten hebt onderzocht en legaal kunt gaan, waar ben je van plan om je tuin te plaatsen?

Als u een huiseigenaar bent, kunt u de tuin in uw tuin plaatsen. Bij voorkeur je achtertuin om nieuwsgierige blikken tot een minimum te beperken. Ik woon aan de overkant van een middelbare school. Kinderen denken vaak niet ver vooruit. Iemand kan je tuin zien en besluiten iets te pakken dat er lekker uitziet zonder rekening te houden met de moeite die je in die groente hebt gestoken of de plannen die je ervoor had. Dus de achtertuin heeft de voorkeur. En kan ook helpen voorkomen dat de stadsinspecteurs u lastig vallen. Bonus!

Het sterkste en beste licht voor het kweken van groenten is meestal zuid en oost. Idealiter zou uw tuin zo gesitueerd moeten zijn dat u hiervan kunt profiteren. Licht bepaalt veel van wat je kunt laten groeien. Tomaten hebben bijvoorbeeld minimaal 6-8 uur direct zonlicht per dag nodig. Als je tuin dat niet snapt, overweeg dan een andere plek of een ander menu. Er zijn veel schaduwplanten, met name spinazie en andere groenten.

Laten we het water voor je stadstuin niet vergeten
Waar is je waterbron?

Ik kan weinig dingen bedenken die erger zijn dan elke dag emmers slepen, dus het zou beter zijn om je tuin binnen het bereik van een buitenkraan te hebben. Aansluiten op een soaker-slang en weglopen is trouwens veel beter dan daar staan. Een typische moestuin heeft ongeveer 1″ water per week nodig, meer tijdens het heetste deel van de zomer.

Als u een appartements- of flatbewoner bent, is veel van hetzelfde van toepassing. Je zult een beetje moeten schalen als je geen ruimte in de tuin kunt krijgen. Een containertuin is misschien uw beste optie. Maak je geen zorgen! Bijna alles kan in containers worden gekweekt. Ik heb er alles in geproduceerd, van groenten tot pompoen en aardappelen.

Je zult willen nadenken over hoeveel gewicht je balkon kan dragen als je van plan bent om te groeien. Het management heeft misschien zelfs een regel over dat soort dingen, waardoor je geen andere keuze hebt dan binnen te kweken of een ruimte te huren. Het kan een zeer waardevolle investering zijn.

Wat moet ik in mijn stadstuin verbouwen?

Mijn lokale stadslandbouwinitiatieven hebben een gezegde: kweek wat je eet en eet wat je kweekt.

Als je niet zeker weet wat dat precies is, raad ik je aan een week te besteden aan het opschrijven van alles op je bord dat kan worden gekweekt. Eet je graag salades? Schrijf de ingrediënten op en voeg de groenten op je lijst toe. Van daaruit kunt u items beperken tot wat er in uw tuin kan worden gekweekt.

Het zal helpen om uw USDA-groeizone te kennen. Leer uw vorst- en vriesdatums. Dan weet je hoe lang je groeiseizoen is, wat je zal helpen beslissen wat je kunt planten. Sommige planten hebben meer tijd nodig om te rijpen dan andere, dus de lengte van je groeiseizoen is van belang.

Waar haal ik de planten vandaan?

Voor beginnende tuiniers raad ik altijd aan ze te kopen.

Uw stad heeft waarschijnlijk ten minste één tuincentrum of boerenmarkt. Die plaatsen zullen variëteiten hebben die goed groeien in uw omgeving. En die plaatsen zullen de planten hebben uitgehard, zodat u dat niet hoeft te doen.

Het starten van zaden is niet moeilijk, maar het vergt wel enige kennis en inspanning. Voor beginners raad ik aan om je op de tuin te concentreren. Bereid jezelf voor op succes door klein te beginnen. Te veel aannemen is een recept voor rampspoed en ontmoediging. Begin dus klein en focus op de tuin zelf. Je zult in de loop van de tijd groeien in kennis. (Zoals Joanna schrijft, is tuinieren een vaardigheid die je met vallen en opstaan ​​leert.)

Als je besluit om met zaden te beginnen, heeft Seeds for Generations alles wat je nodig hebt!

Plant ik mijn stadstuin in de grond, verhoogde bedden of containers?

Typische moestuinen worden gekweekt in de grond, verhoogde bedden of containers, of een combinatie hiervan. Je keuze hangt af van verschillende factoren: bodemtype, huis versus appartement of flat, en hoeveel je ervan geniet om te wieden.

Mijn grond heeft bijvoorbeeld veel klei, wat voor de meeste groenten niet het beste groeimedium is. Ik woon in een huis en bukken is niet mijn favoriete bezigheid vanwege rugklachten. Daarom heb ik meestal verhoogde bedden en containers. Ik heb een van mijn grotere containers verhoogd, dus ik hoef helemaal niet te bukken. Voor de rest zijn kniebeschermers een enorme hulp. Wat is de beste combinatie voor jouw situatie?

Welke gereedschappen heb ik nodig voor stadstuinieren?

Voor mijn stadstuin passen de meeste van mijn alledaagse gereedschappen in een standaard stoffen tas. Deze tas bevat natuurlijk mijn geliefde kniebeschermers, samen met mijn tondeuse, twee troffels (een gemarkeerd met afmetingen), een kleine maatbeker (voor meststof voor zijdressing), henneptouw, handschoenen met Kevlar-coating en een Zwitsers zakmes.

Laten we mijn bidon niet vergeten! Tuinieren is zweterig werk.

Andere gereedschappen die in mijn schuur staan, zijn een schop, een brede vork, een hark en een kruiwagen. Niets bijzonders. Allemaal heel handig. Velen kunnen goedkoop worden gekocht bij werf- of landgoedverkoop. Als je iets nieuws moet kopen, is het een investering. Ik heb een aantal van mijn gereedschappen al tien jaar en ik ben aan het tellen.

Klaar om aan je stadstuin te beginnen?

Dus nu heb je de basisprincipes voor het plannen van je eerste tuin: waar je hem moet plaatsen, wat je moet planten, waar je planten kunt krijgen, je essentiële toolset, en je weet dat je lokale wetten moet onderzoeken voordat je iets doet. Ik zal op al deze onderwerpen en meer in toekomstige artikelen ingaan, maar je hebt wat je nodig hebt om te beginnen.

Tot Slot…:

Het mag duidelijk zijn de alternatieve media de “gebeten hond” is omdat daar de informatie wordt gepubliceerd die niet de opgelegde verhaallijn volgt die de overheid wil dat we zien, lezen en horen. Deze media outlets lopen niet aan de leiband van vadertje staat en vormen daarom een bedreiging voor de status quo. Daarom doen overheden samen met de Big Tech corporaties er alles aan om deze het zwijgen op te leggen. Google werkt gedwee mee om deze outlets, ja ook die van ons te begraven in de zoek resultaten of domweg eruit te verwijderen, Facebook verwijderd op grote schaal hun content, verband ze van het platform of knijpt gewoon hun bereik af tot een niveau dat het vrijwel niet meer op het netvlies komt van gebruikers van het platform. Twitter voert een soortgelijk beleid met bans, schaduwbans en YouTube volgt dat voorbeeld in het extreme en houdt ten tijde van dit schrijven heuse zuiveringen van hun platform.

Indien u net als wij het belangrijk vindt om te strijden tegen censuur, onderdrukking en met name de onderdrukking van de alternatieve media in Nederland help ons dan met een donatie Geef dan gul!

Klik hier om te doneren

Bronnen: The Organic Prepper

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hier zijn de meest effectieve natuurlijke remedies voor een vergrote prostaat
Next Greenpeace-rapport benadrukt de mate waarin Europese landen afval in Turkije storten

You might also like

Bouwen en Verbouwen

Gebruik jij al azijn voor de tuin? Ik was overtuigd toen ik dit las, super handig!

Luister naar dit artikel Of je nou groene vingers en een grote tuin hebt, of dat je gewoon een beginner bent die net een paar planten heeft gepot, met deze

Bouwen en Verbouwen

5 handige manieren om scheerschuim te gebruiken voor alledaagse problemen..

Luister naar dit artikel Soms zijn er van die huishoudelijke producten in huis waar flink wat extra toepassingen voor te verzinnen zijn. Zo ook met scheerschuim, welke echt niet alleen

Bouwen en Verbouwen

Hoe alle fruitvliegen en muggen zonder gif te elimineren

Luister naar dit artikel Misschien heb je wat verse producten die je hebt geoogst of gekocht van de markt en heb je wat kleine fruitvliegjes opgemerkt die rond je keuken