Honing ‘zou wel eens beter kunnen zijn dan antibiotica’ voor het genezen van hoest en verkoudheid

Honing ‘zou wel eens beter kunnen zijn dan antibiotica’ voor het genezen van hoest en verkoudheid

Luister naar dit artikel

Wetenschappers uit Oxford hebben bevestigd dat ongeraffineerde honing op dezelfde manier werkt als antibiotica, maar zonder de slechte bijwerkingen.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Een groep wetenschappers van de Universiteit van Oxford heeft onderzoek gedaan om de echte kracht van ongeraffineerde honing te bepalen. Kunnen we honing gebruiken in plaats van conventionele antibiotica? Volgens de laatste bevindingen is honing net zo effectief als antibiotica als het gaat om de behandeling van hoest en verkoudheid.

Onderzoekers beoordeelden onderzoeken en vergeleken de voordelen die honing biedt. Ze maten de kracht ervan tegen hoestonderdrukkers, antihistaminica en pijnstillers.

De resultaten toonden aan dat honing geen bijwerkingen heeft, eraan toevoegend dat het efficiënter is bij de behandeling van symptomen van verkoudheid dan andere medicijnen.

Honing verlichtte hoest met 44%. De nectar der goden was 36% effectiever in het verminderen van de hoestfrequentie dan andere medicijnen. Wetenschappers ontdekten dat honing de herstelperiode van een bovensteluchtweginfectie verkort. Onderzoekers uit Oxford beoordeelden 14 onderzoeken met 1.761 deelnemers.

“Honing ging gepaard met een significant grotere vermindering van de gecombineerde symptoomscore, hoestfrequentie en hoesternst”, aldus het artikel in het British Medical Journal.

Het is tijd om antibiotica achterwege te laten en natuurlijke alternatieven te gebruiken om onze hoest en verkoudheid te verlichten.

“Aangezien de meerderheid van de URTI’s viraal is, is het voorschrijven van antibiotica zowel ondoeltreffend als ongepast. Gezien het feit dat een gebrek aan alternatieve therapieën en de wens om de relatie tussen patiënt en arts te behouden twee belangrijke oorzaken zijn van het overmatig voorschrijven van antibiotica door huisartsen, is onze bevinding dat honing effectief kan zijn belangrijk. Honing is een redelijk alternatief.”

Honing verkort de duur van de symptomen tot twee dagen. Laten we niet vergeten dat honing een complexe substantie is en dat er zoveel verschillende soorten zijn. Elk type biedt onderscheidende effecten.

“Honing is een veelgebruikt lekenmiddel dat goed bekend is bij patiënten. Het is ook goedkoop, gemakkelijk toegankelijk en heeft beperkte schade.”

Honing is veilig voor gebruik, maar je moet het vermijden als je allergische reacties hebt. Baby’s jonger dan 1 jaar mogen het niet consumeren.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe groene investeerders de media betalen om 'klimaatverandering' te promoten
Next TOP 8 groene thee remedies

You might also like

Natuurlijk genezen

Deze Japanse methode maakt je lichaam volledig vrij van gifstoffen. Dit kan IEDEREEN maken!

Luister naar dit artikel Volgens een eeuwenoude Aziatische methode zijn de voeten verbonden tot alle organen in het lichaam. Ze worden ook wel omschreven als ons tweede hart. Steun Naturotheek:

Natuurlijk genezen

9 Tips om je tanden op een natuurlijk manier witter te maken.

Luister naar dit artikel Ben je al heel lang niet naar de tandarts geweest? Rook je of drink je vaak koffie of andere donker gekleurde dranken? Dan is de kans

Natuurlijk genezen

Om DEZE reden slaapt hij vaak met een ui in zijn sok…

Luister naar dit artikel Het klinkt misschien super raar om een ui in je sok te stoppen vlak voor het slapen. Waarschijnlijk was je hier ook niet snel zelf opgekomen.