Honing ‘zou wel eens beter kunnen zijn dan antibiotica’ voor het genezen van hoest en verkoudheid

Honing ‘zou wel eens beter kunnen zijn dan antibiotica’ voor het genezen van hoest en verkoudheid

Luister naar dit artikel

Wetenschappers uit Oxford hebben bevestigd dat ongeraffineerde honing op dezelfde manier werkt als antibiotica, maar zonder de slechte bijwerkingen.

Een groep wetenschappers van de Universiteit van Oxford heeft onderzoek gedaan om de echte kracht van ongeraffineerde honing te bepalen. Kunnen we honing gebruiken in plaats van conventionele antibiotica? Volgens de laatste bevindingen is honing net zo effectief als antibiotica als het gaat om de behandeling van hoest en verkoudheid.

Onderzoekers beoordeelden onderzoeken en vergeleken de voordelen die honing biedt. Ze maten de kracht ervan tegen hoestonderdrukkers, antihistaminica en pijnstillers.

De resultaten toonden aan dat honing geen bijwerkingen heeft, eraan toevoegend dat het efficiënter is bij de behandeling van symptomen van verkoudheid dan andere medicijnen.

Honing verlichtte hoest met 44%. De nectar der goden was 36% effectiever in het verminderen van de hoestfrequentie dan andere medicijnen. Wetenschappers ontdekten dat honing de herstelperiode van een bovensteluchtweginfectie verkort. Onderzoekers uit Oxford beoordeelden 14 onderzoeken met 1.761 deelnemers.

“Honing ging gepaard met een significant grotere vermindering van de gecombineerde symptoomscore, hoestfrequentie en hoesternst”, aldus het artikel in het British Medical Journal.

Het is tijd om antibiotica achterwege te laten en natuurlijke alternatieven te gebruiken om onze hoest en verkoudheid te verlichten.

“Aangezien de meerderheid van de URTI’s viraal is, is het voorschrijven van antibiotica zowel ondoeltreffend als ongepast. Gezien het feit dat een gebrek aan alternatieve therapieën en de wens om de relatie tussen patiënt en arts te behouden twee belangrijke oorzaken zijn van het overmatig voorschrijven van antibiotica door huisartsen, is onze bevinding dat honing effectief kan zijn belangrijk. Honing is een redelijk alternatief.”

Honing verkort de duur van de symptomen tot twee dagen. Laten we niet vergeten dat honing een complexe substantie is en dat er zoveel verschillende soorten zijn. Elk type biedt onderscheidende effecten.

“Honing is een veelgebruikt lekenmiddel dat goed bekend is bij patiënten. Het is ook goedkoop, gemakkelijk toegankelijk en heeft beperkte schade.”

Honing is veilig voor gebruik, maar je moet het vermijden als je allergische reacties hebt. Baby’s jonger dan 1 jaar mogen het niet consumeren.

 

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Hoe groene investeerders de media betalen om 'klimaatverandering' te promoten
Next TOP 8 groene thee remedies

You might also like

Natuurlijk genezen

Een natuurlijk middel tegen aambeien

Luister naar dit artikel Aambeien zijn een veel voorkomend probleem voor veel volwassenen. 1 op de 7 volwassenen krijgt ermee te maken. Voldoende beweging voorkomt de ontwikkeling van aambeien maar

Natuurlijk genezen

Rauwe spinazie gekoppeld aan 5 belangrijke gezondheidsvoordelen

Luister naar dit artikel Rauwe spinazie is een van de beste natuurlijke bronnen van luteïne, en deze natuurlijk voorkomende carotenoïde is jarenlang onderzocht op zijn vermogen om het gezichtsvermogen te

Natuurlijk genezen

De krachtige gezondheidsvoordelen van olijfolie

Luister naar dit artikel Ik ben net terug uit Italië om wat eetcultuur op te snuiven en ik kan gerust zeggen dat de Italianen genieten van de enorme gezondheidsvoordelen van