Huid verjonging – Gezonde recepten voor een strakke huid
april 25, 2016 8727 Views

Huid verjonging – Gezonde recepten voor een strakke huid

Luister naar dit artikel

Huid verjonging hangt, naast je huidverzorging, in grote mate af van je immuunsysteem en van je natuurlijke weerstand. Hoe hoger je natuurlijke weerstand, hoe meer je natuurlijk verouderingsproces vertraagd. Om je weerstand te verhogen eet je gezond, en evenwichtig en vooral gevarieerd. Met deze drie gezonde recepten zal je huid er jonger, stralende en strakker uitzien dan ooit tevoren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Wat je eet, heeft een grote weerslag op de conditie van je huid.

We geven jaarlijks vele duizenden euro’s uit aan cosmetica zoals shampoo, make-up, crèmes en andere verzorgingsproducten die ons uiterlijk van buiten naar binnen aanpakken. Dat is echter niet de juiste manier voor het bekomen van een jonge, strakke huid. Om er zo lang mogelijk jong uit te zien, moeten we de gezondheid van onze huid van binnen naar buiten aanpakken. Dat kan alleen met de juiste vitaminen, mineralen, gezonde vetten, eiwitten, trage koolhydraten, en sterke antioxidanten.

Ons natuurlijk verouderingsproces kunnen we onmogelijk uitschakelen, wél vertragen.

Dat doe je best met een gezond eetpatroon, met een hoge concentratie aan alle gezonde voedingsstoffen. Dat gaat huidveroudering tegen, en brengt je huid terug in topconditie. Huid verjonging doe je ongetwijfeld met deze drie gezonde recepten, met uitsluitend natuurlijke ingrediënten, zullen de kwaliteit van je huid sterk verbeteren.

Gezond eetpatroon voor huid verjonging

Je doet aan huid verjonging met een gezond eetpatroon met alle mogelijke gezonde voedingsstoffen aan boord is je beste garantie op een jonge, strakke en stralende huid. Zo’n gezond voedingspatroon is ongetwijfeld Paleo eten. Dat is eten zoals onze voorouders, de holbewoners. Die aten puur natuur, en vooral allerlei vruchten, groenten, noten, zaden, en pitten, maar ook vlees en vis als resultaat van de jacht en de visvangst.

Smoothie met blauwe bessen en walnoten

Smoothies met je favoriete groenten en fruit zijn uitstekend voor huid verjonging. Blauwe bessen zijn een belangrijke bron voor je dagelijkse portie sterke antioxidanten. Walnoten zorgen op hun beurt voor een flinke hoeveelheid magnesium, een belangrijk mineraal dat de gezonde bloedtoevoer naar je huid stimuleert. Doe een handje blauwe bessen en 4 à 5 walnoten samen met wat amandelmelk in je blender, en je hebt in een handomdraai een gezond ontbijt of tussendoortje. Zo een smoothie is ideaal voor al diegenen die niet zo houden van de smaak van rauwe groenten, zeker niet bij hun ontbijt en dus op hun nuchtere maag.

Groene smoothie met boerenkool, appel, goji bessen en frambozen

Ook deze smoothie helpt je aan een jonge, strakke en fluweelzachte huid. In boerenkool vind je een hoge concentratie aan vitamine K. De resultaten van grootschalige onderzoeken aan de Japanse Tohoku University tonen aan dat vitamine K een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van ontstekingen. De appel en goji bessen barsten op hun beurt van sterke antioxidanten. Sterke oxidanten beschermen ons tegen de vrije radicalen. Deze dringen ons lichaam binnen, maken ons ziek en versnellen ons natuurlijk verouderingsproces. En dit laatste is juist het tegenovergestelde van wat we écht willen.

Ingrediënten voor vier smoothies:

 • 2 handenvol verse boerenkool
 • 2 appelen
 • 2 bevroren bananen
 • 440 ml amandelmelk
 • 400 gram frambozen
 • 60 gram goji bessen
 • 12 ijsklontjes

Doe alles in je blender en geniet, van je gezonde smoothie én van een mooie huid.

Chocolade met granaatappel en gember

Huid verjonging is alleen mogelijk met een aangepaste huid verzorging en met de juiste voeding. Met dit heerlijke dessert of tussendoortje combineer je zoet, pittig en zuur. Zowel de chocolade als de granaatappelzaadjes bevatten een hoge concentratie sterke antioxidanten. Gebruik bij voorkeur pure chocolade, met een cacaopercentage van minstens 75% of hoger.

Alle ingrediënten voor dit heerlijke, en gezonde dessert:

 • 300 gram chocolade
 • 220 gram verse granaatappelzaadjes
 • 1½ theelepel fijn geraspte gember
 • Mespunt fijn zeezout

Zo bereid je het recept:

 • Bedek een bakplaat met bakpapier.
 • Smelt de chocolade.
 • Meng de chocolade met de helft van de granaatappelzaadjes, de gember en het zout.
 • Verdeel het mengel over de bakplaat.
 • Strooi de andere helft van de granaatappelzaadjes eroverheen en druk voorzichtig aan.
 • Laat een half uurtje hard worden in de koelkast.
 • Snijd of breek de chocolade in stukjes.
 • Voeding waardoor je afvalt en een mooiere huid krijgt

Huid verjonging met gezonde voeding met hoge voedingswaarde

Met deze gezonde recepten doe je ongetwijfeld aan huid verjonging. Alle gezonde ingrediënten hebben tevens een positieve invloed op je vetverbrandingen je lichaamsgewicht. Zo een gezond eetpatroon met een hoge voedingswaarde, resulteert in een slanker lichaam, meer energie en een mooiere huid. Door deze gezonde voeding te eten, krijg je bijvoorbeeld voldoende oliezuur binnen.

Oliezuur is een gezonde vetsoort die je huid van voldoende vocht voorziet.

Huid verjonging doe je door je huid voldoende te hydrateren. Een goed gehydrateerde zorgt er voor dat je huidcellen tijdig vernieuwen, waardoorhuidveroudering sterk wordt afgeremd. Als je meer vet wilt verbranden en gemakkelijker wilt afvallen, kies je voor een gezond eetpatroon in plaats van nutteloze en ongezonde crash diëten.

Met zo’n ongezond crash dieet krijg te veel te weinig van al deze gezonde voedingsstoffen naar binnenkrijg. Zo wordt het natuurlijk verouderingsproces van je huid, maar ook van je haar en nagels aanzienlijk versneld.

Bron

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Pijnstiller – Gezonde voeding als natuurlijke pijnstiller
Next DIY Toilet bruisballen

You might also like

Natuurlijk genezen

Door dit eigen gemaakte drankje te drinken worden je botten versterkt

Luister naar dit artikel Naast je vitale organen, is het skelet je kostbaarste bezit. Hier sta je normaal nooit bij stil, maar zonder skelet kun je onmogelijk leven. Tenminste niet

Natuurlijk genezen

Stop hoofdpijn met het gebruiken van dit middeltje

Luister naar dit artikel Iedereen die vaak last van migraine of hoofdpijn heeft zal je vertellen dat het echt geen pretje is. En het je in je dagelijks leven erg

Natuurlijk genezen

Waarom het metabool syndroom nu dodelijker is dan ooit

Luister naar dit artikel Metabool syndroom is een levensstijlgerelateerde ziekte die een enorme negatieve impact heeft op ons gezondheidszorgsysteem en individuen. Maar er wordt zelden over gesproken. In feite draagt