*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Immuunsysteem kan Omicron bestrijden, zegt nieuwe studie

Immuunsysteem kan Omicron bestrijden, zegt nieuwe studie

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat de witte bloedcellen van het immuunsysteem in staat zijn een immuunrespons op te bouwen tegen de Omicron-variant van Covid-19.

Omdat Omicron een hoger aantal mutaties heeft dan andere Covid-varianten, kan het soms voorbij de antilichamen glippen die door vaccinatie of infectie zijn aangemaakt.

Als het virus echter nog steeds het lichaam binnendringt, zullen de witte bloedcellen, bekend als T-cellen, aanvallen.

Het nieuwe onderzoek, van de Universiteit van Melbourne en de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST), omvatte onderzoekers die meer dan 1500 fragmenten van de virale eiwitten van SARS-CoV-2 – epitopen genaamd – analyseerden waarvan is vastgesteld dat ze worden herkend door T-cellen bij herstelde Covid-19-patiënten of na vaccinatie.
Zelfs als Omicron, of een andere variant, mogelijk aan antilichamen kan ontsnappen, kan nog steeds worden verwacht dat een robuuste T-celrespons bescherming biedt en significante ziekte helpt voorkomen.

Professor Matthew McKay

De bevindingen van het team, gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Viruses, suggereren dat het onwaarschijnlijk is dat Omicron in staat zal zijn om T-cellen te ontwijken, wat bijdraagt ​​aan een groeiend aantal bewijzen van onderzoeksgroepen over de hele wereld die ook T-celreacties op Covid-19 onderzoeken.

Matthew McKay, professor aan de Universiteit van Melbourne en medeleider van het onderzoek, zei: “Ondanks dat het een voorlopige studie is, geloven we dat dit positief nieuws is.

“Zelfs als Omicron, of een andere variant, mogelijk aan antilichamen kan ontsnappen, kan nog steeds worden verwacht dat een robuuste T-celrespons bescherming biedt en significante ziekte helpt voorkomen.

“Op basis van onze gegevens verwachten we dat T-celreacties die worden opgewekt door bijvoorbeeld vaccins en boosters, zullen blijven helpen beschermen tegen Omicron, zoals waargenomen bij andere varianten. We denken dat dit positief nieuws is in de wereldwijde strijd tegen Omicron. ”

Volgens de onderzoekers is het meest zorgwekkende aspect van Omicron de overvloed aan mutaties in het spike-eiwit, dat het primaire doelwit is van Covid-19-vaccins. Door de piek kan het virus zich hechten aan en cellen van mensen binnendringen.

De huidige vaccins induceren neutraliserende antilichamen die gericht zijn op het blokkeren van dit proces, maar er is gemeld dat deze antilichamen minder effectief zijn tegen Omicron in vergelijking met eerdere varianten.

Bij het analyseren van virusepitopen van het spike-eiwit die het doelwit zijn van T-cellen in gevaccineerde of eerder geïnfecteerde personen, bleek uit de studie dat slechts 20% mutaties vertoonde die verband hielden met Omicron.

Zelfs dan betekenen deze mutaties niet noodzakelijk dat het virus de T-cellen van het lichaam kan ontwijken, aldus onderzoekers.

Bronnen: Independent

Previous Ontstekingsremmende verbindingen in rozemarijn bieden krachtige verlichting van artritis, blijkt uit onderzoeken
Next Pandemische lockdowns schaden het immuunsysteem, vooral voor onze kinderen, suggereren studies

You might also like

Algemeen

Van agave tot sucrose: zo vind je toegevoegde suiker op het voedingsetiket

Te veel suiker is ongezond, en het spreekt voor zich dat frisdrank en koekjes veel van het zoete goedje bevatten. Maar je moet al een suikerdetective zijn om de toegevoegde

Algemeen

11 Verrassende toepassingen van kokosolie die je versteld laten staan.

De populariteit van kokosolie is de afgelopen jaren enorm gestegen. Ik heb het eens een keer gekocht als alternatief voor het bakken. Echter tegenwoordig gebruik ik het voor hele andere

Algemeen

Weg met gezichtshaar met deze natuurlijke remedies

Matiging is de sleutel, zelfs als het gaat om haar, de mooiste accessoire van vrouwen. Talloze vrouwen worden wanhopig als ze geconfronteerd worden met problemen met overtollig gezichtshaar. Scheren en