Immuunsysteem kan Omicron bestrijden, zegt nieuwe studie

Immuunsysteem kan Omicron bestrijden, zegt nieuwe studie

Luister naar dit artikel

Een nieuwe studie heeft aangetoond dat de witte bloedcellen van het immuunsysteem in staat zijn een immuunrespons op te bouwen tegen de Omicron-variant van Covid-19.

Omdat Omicron een hoger aantal mutaties heeft dan andere Covid-varianten, kan het soms voorbij de antilichamen glippen die door vaccinatie of infectie zijn aangemaakt.

Als het virus echter nog steeds het lichaam binnendringt, zullen de witte bloedcellen, bekend als T-cellen, aanvallen.

Het nieuwe onderzoek, van de Universiteit van Melbourne en de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST), omvatte onderzoekers die meer dan 1500 fragmenten van de virale eiwitten van SARS-CoV-2 – epitopen genaamd – analyseerden waarvan is vastgesteld dat ze worden herkend door T-cellen bij herstelde Covid-19-patiënten of na vaccinatie.
Zelfs als Omicron, of een andere variant, mogelijk aan antilichamen kan ontsnappen, kan nog steeds worden verwacht dat een robuuste T-celrespons bescherming biedt en significante ziekte helpt voorkomen.

Professor Matthew McKay

De bevindingen van het team, gepubliceerd in het peer-reviewed tijdschrift Viruses, suggereren dat het onwaarschijnlijk is dat Omicron in staat zal zijn om T-cellen te ontwijken, wat bijdraagt ​​aan een groeiend aantal bewijzen van onderzoeksgroepen over de hele wereld die ook T-celreacties op Covid-19 onderzoeken.

Matthew McKay, professor aan de Universiteit van Melbourne en medeleider van het onderzoek, zei: “Ondanks dat het een voorlopige studie is, geloven we dat dit positief nieuws is.

“Zelfs als Omicron, of een andere variant, mogelijk aan antilichamen kan ontsnappen, kan nog steeds worden verwacht dat een robuuste T-celrespons bescherming biedt en significante ziekte helpt voorkomen.

“Op basis van onze gegevens verwachten we dat T-celreacties die worden opgewekt door bijvoorbeeld vaccins en boosters, zullen blijven helpen beschermen tegen Omicron, zoals waargenomen bij andere varianten. We denken dat dit positief nieuws is in de wereldwijde strijd tegen Omicron. ”

Volgens de onderzoekers is het meest zorgwekkende aspect van Omicron de overvloed aan mutaties in het spike-eiwit, dat het primaire doelwit is van Covid-19-vaccins. Door de piek kan het virus zich hechten aan en cellen van mensen binnendringen.

De huidige vaccins induceren neutraliserende antilichamen die gericht zijn op het blokkeren van dit proces, maar er is gemeld dat deze antilichamen minder effectief zijn tegen Omicron in vergelijking met eerdere varianten.

Bij het analyseren van virusepitopen van het spike-eiwit die het doelwit zijn van T-cellen in gevaccineerde of eerder geïnfecteerde personen, bleek uit de studie dat slechts 20% mutaties vertoonde die verband hielden met Omicron.

Zelfs dan betekenen deze mutaties niet noodzakelijk dat het virus de T-cellen van het lichaam kan ontwijken, aldus onderzoekers.

Bronnen: Independent

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Ontstekingsremmende verbindingen in rozemarijn bieden krachtige verlichting van artritis, blijkt uit onderzoeken
Next Pandemische lockdowns schaden het immuunsysteem, vooral voor onze kinderen, suggereren studies

You might also like

Algemeen

Drie sneetjes spek per dag verhoogt risico op dodelijke hartaandoening

Luister naar dit artikel Wie elke dag 50 grams spek eet, kan daarmee het risico te sterven aan een hartkwaal met 24 procent verhogen. Dezelfde hoeveelheid spek verhoogt je risico

Algemeen

Hij doet een zwarte banaan in een zak rijst, het resultaat? Ik had dit NOOIT verwacht!

Luister naar dit artikel Het kan zijn dat je je banaan vergeet op tijd op te eten en je de banaan terug vindt met een donkere schil. Het ziet er

Algemeen

Hier is de reden waarom u nooit rijstwater weg moet gooien

Luister naar dit artikel Als het gaat om zelfgemaakte remedies en recepten voor de gezondheid zijn de Chinese mensen absoluut de beste. Het lijkt volstrekt belachelijk maar het water waarin