Is een aanvullende zorgverzekering handig?

Is een aanvullende zorgverzekering handig?

Luister naar dit artikel

Het einde van het jaar is in zicht en daarmee breekt ook de tijd aan om te kijken of je van zorgverzekering gaat wisselen. Het kiezen van een goede zorgverzekering is een belangrijk en zeer persoonlijk proces. Iedere persoon is anders en heeft dus ook andere zorgbehoeften. In deze blog staan we stil bij het belang van een aanvullende zorgverzekering.

Verzekeren in Nederland

In Nederland is iedereen die hier woont en werkt verplicht om een basisverzekering te hebben. In de basisverzekering zitten de meest voorkomende kosten, zoals een bezoek aan de huisarts, medicatie of een bezoek aan het ziekenhuis. De zorg die vergoedt wordt uit de basisverzekering wordt landelijk bepaald door de Rijksoverheid. Daardoor is de inhoud van de basisverzekering bij iedere verzekeraar gelijk. Voor je basisverzekering betaal je een verplicht eigen risico van €385. Dit bedrag betaal je niet voor een bezoek aan de huisarts, maar wel voor verder onderzoek, zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek.

Wat is een aanvullende zorgverzekering?

Een aanvullende zorgverzekering verzekerd zorg die buiten de basisverzekering valt. Het verschilt per verzekeraar wat hieronder valt, maar je kunt bijvoorbeeld denken aan tandzorg, een brillenvergoeding of extra fysiotherapie. Voor je aanvullende zorgverzekering betaal je geen eigen risico, maar kan het wel zo zijn dat de verzekeraar maar een deel vergoedt van het totaalbedrag. Daardoor betaal je alsnog een eigen bijdrage, die lijkt op het eigen risico.

Heb ik een aanvullende verzekering nodig?

Het is belangrijk om voor jezelf af te wegen of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt. Dit hangt vooral af van de zorg die je in het nieuwe kalenderjaar nodig denkt te hebben. Verwacht je zorg nodig te hebben die buiten de basisverzekering valt? Dan kan een aanvullende zorgverzekering interessant zijn.

Als je een aanvullende zorgverzekering wilt afsluiten, is het handig om te kijken naar de verschillende pakketten van de verschillende verzekeraars. Welke zorg zit er in het pakket? Weegt het extra, maandelijkse bedrag op tegen de daadwerkelijke zorgkosten? Of kun je beter sparen en de aanvullende zorg zelf betalen?

Neem de tijd

Doordat iedere zorgverzekeraar zijn eigen pakketten samenstelt, is het kiezen van de juiste aanvullende zorgverzekering een tijdrovend klusje. Je kunt daarom het beste gebruik maken van een vergelijkingssite of juist zelf een Excelformulier maken met daarin de zorg die jij graag vergoedt wilt hebben en per verzekeraar wat zij bieden. Zo zie je in een oogopslag welke verzekeraar de beste voorwaarden heeft voor jouw situatie.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Gelukkig 2023!
Next Biologische landbouwpraktijken verslaan conventionele methoden, suggereert een 40-jarig rapport

You might also like

Algemeen

Zo krijg je hagelwitte tanden zonder je tanden te bleken! Dit is zo simpel!

Luister naar dit artikel Ben jij ook weleens jaloers op die mooie stralende witte tanden van filmsterren en wil je het liefst ook een mooie Hollywood-smile? Je kan dan natuurlijk

Algemeen

Vermijd het consumeren van dit voedsel – Het kan je hersenwormen geven! (Video)

Luister naar dit artikel Recent circuleren er verhalen op het internet over een man die was gediagnosticeerd met Sparganosis, een parasitaire infectie veroorzaakt door de lintworm Spirometra erinaceieuropaei. Het verhaal

Algemeen

Wat het eten van varkensvlees doet in je lichaam – [Video]

Luister naar dit artikel *Pas op, niet geschikt voor kijkers met een zwakke maag!* In veel culturen wordt varkensvlees gezien als “onrein” en dat deze notie zo gek nog niet