*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Is Kokosolie is eigenlijk net zo ongezond als rundsvet en boter?
mei 14, 2019 2970 Views

Is Kokosolie is eigenlijk net zo ongezond als rundsvet en boter?

In het recente verleden hebben veel gezondheidsexperts kokosolie aangeprezen als een gezond alternatief voor andere soorten vetten. Maar ondanks een reeks onderzoeken die de gezondheidsvoordelen van deze olie benadrukken, bracht de American Heart Association(AHA) onlangs nieuws uit dat kokosolie niet zo gezond is als sommige deskundigen suggereren.
Kokosolie bevat een hoog gehalte aan verzadigd vet. En hoewel sommige experts beweren dat het type verzadigde vetten in kokosolie gezond is voor het lichaam, is de AHA het daar niet mee eens.

Kokosolie zit vol met verzadigde vetten: in de studie somt de AHA kokosolie op naast boter en reuzel als leidende bronnen van verzadigd vet in het menselijke dieet met 82 gram verzadigd vet per 100 gram olie. Dat betekent dat 83 procent van de vetten in kokosolie verzadigde vetten zijn.

Kokosolie verhoogt LDL (het slechte cholesterol)

In een dubbelblind onderzoek vond de AHA dat kokosolie het LDL-gehalte veel hoger verhoogt dan olijfolie. In feite bepaalden onderzoekers in 7 proeven dat kokosolie de LDL-waarden op dezelfde manier verhoogde als boter, rundvet en palmolie. Verhoogde LDL’s kunnen leiden tot hart- en vaatziekten.

“… Omdat kokosolie het LDL-cholesterol verhoogt, een oorzaak is van HVZ en geen bekende gunstige effecten kent, adviseren wij het gebruik van kokosolie af te raden,” schreef The AHA.

De American Heart Association beveelt mensen aan te streven naar 13 gram verzadigde vetten of minder per dag (of ongeveer 5 tot 6 procent van hun dagelijkse calorieën).
De AHA beveelt aan om gezondere oliën zoals olijfolie en zonnebloemolie te gebruiken, die aanzienlijk minder verzadigde vetten bevatten, volgens de BBC.

Zorg ervoor dat je deze bijgewerkte informatie deelt met je gezondheidsbewuste vrienden op Facebook.

Previous Let op: 11 tekenen dat je meer magnesium nodig hebt
Next 6 huismiddeltjes om snel van aambeien af te komen

You might also like

Algemeen

Hond sterft tragisch na het eten van brownies met Xylitol, eigenaar waarschuwt andere huisdierouders

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Je hebt zeker al eerder gehoord van xylitol, omdat het wordt aangetroffen in veel producten die we dagelijks

Algemeen

Geef niet langer geld uit aan aan dure tandpasta. Met deze eigen gemaakte tandpasta zijn je tanden straks weer stralend wit!

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Zelf tandpasta maken, natuurlijk en goedkoop! Meer en meer hoor je van mensen dat ze zelf tandpasta maken

Algemeen

Van gif van honingbijen is geconstateerd dat het agressieve borstkankercellen kan doden

Deze en andere artikelen lezen zonder advertenties en pop ups? Klik hier! Met behulp van het gif van 312 honingbijen en hommels in Perth, West-Australië, Ierland en Engeland, testte dr.Ciara