*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Op 1 januari 2020 zijn we voor de verspreiding van onze artikelen overgestapt van Facebook naar Telegram. Dit houdt in dat nieuwe artikelen alleen nog worden verspreid via Telegram en niet meer via de Facebook Pagina(s).
Volgt u ons nog steeds op Facebook en wilt u nog steeds op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen, stap dan nu over op Telegram. Dat gaat als volgt:

Stap 1: Download de Telegram-app en ontvang onze artikelen zonder censuur rechtstreeks op uw telefoon of computer! Download de Telegram-app in de App Store of https://telegram.org
Stap 2: Word lid van het Naturotheek Telegram-kanaal via deze link! https://t.me/naturotheek
Meer weten: Waarom We zijn overgestapt - Waarom Telegram


Je gaat beter leren van kaneel.
juli 13, 2016 4339 Views

Je gaat beter leren van kaneel.

Kaneel is een heerlijke aanvulling op toast, koffie en broodjes.

Het eten van dit smakelijke keukenkruid, kan ook het leervermogen verbeteren.

Dit zijn de resultaten van een nieuwe studie die online gepubliceerd werd in het juli nummer van the Journal of Neuroimmune Pharmacology.

De studie uitgevoerd door neurologische wetenschappers van het Rush University Medical Center vond dat het voederen van kaneel aan laboratoriummuizen van deze muizen betere leerlingen maakte.

Muizen worden van nature verondersteld een slecht leervermogen te hebben.

Volgens hoofdonderzoeker van de studie Kalipada Pahan en hoogleraar Neurologie aan Rush, Floyd A. Davis, zou kaneel dus een veilige en eenvoudige manier kunnen zijn om moeilijke leerlingen om te vormen tot goede leerlingen.

Sommige mensen worden van nature geboren als goede leerlingen, sommigen worden goede leerlingen door inspanning en anderen vinden het moeilijk om nieuwe taken te leren, zelfs met een inspanning.

Er is weinig bekend over de neurologische processen die ervoor zorgen dat iemand een slechte leerling is en hoe de prestaties bij slechte leerlingen kunnen verbeterd worden.

” Het inzicht krijgen in de mechanismen van de hersenen die leiden tot slecht leren, is belangrijk voor het ontwikkelen van effectieve strategieën ter verbetering van het geheugen en het leervermogen,” zei Pahan.

De rolomkering van kaneel

De sleutel tot het verkrijgen van dit inzicht ligt in de hippocampus, een klein deel van de hersenen dat genereert, organiseert en opslaat in het geheugen.

Onderzoekers hebben gevonden dat de hippocampus van moeilijker leerlingen minder CREB heeft (een eiwit betrokken bij het geheugen en het leren) en meer alpha5 subeenheid van GABAA-receptor of GABRA5 (een eiwit dat tonische remmende geleiding genereert in de hersenen) dan goed leerlingen.

De muizen in het onderzoek kregen orale voeding van kaneel.

Kaneel wordt door hun lichaam gemetaboliseerd tot natriumbenzoaat, een chemische stof gebruikt als geneesmiddelen tegen hersenletsel.

Wanneer het natriumbenzoaat de hersenen van de muizen had bereikt, steeg de CREB, verminderde de GABRA5, en werd de plasticiteit (het vermogen om te veranderen) van de hippocampus neuronen gestimuleerd.

Deze veranderingen leiden op hun beurt tot een verbetering van het geheugen en het leren van de muizen.

” We hebben met succes kaneel gebruikt om biochemische, cellulaire en anatomische veranderingen om te keren, die optreden bij muizen met een slecht leervermogen, ” aldus Pahan.

De onderzoekers gebruikten een Barnes doolhof, een standaard cirkelvormig doolhof met verdiepingen bestaande uit 20 gaten , om muizen met goede en slechte leervermogen te identificeren.

Na twee dagen training werden de muizen onderzocht op hun vermogen om een aangegeven gat te vinden.

Ze testten de muizen weer na een maand kaneel voeding.

De onderzoekers vonden dat na het eten van kaneel, de moeilijker lerende muizen hun geheugen en leren op een niveau hadden gebracht als dat van goed lerende muizen.

Zij hebben echter geen significante verbetering gevonden door het eten van kaneel onder de goede leerlingen.

“Individuele leerverschillen en educatieve aanpakken zijn een wereldwijd probleem,” zei Pahan. “We moeten deze aanpak bij moeilijker leerlingen verder testen. Als deze resultaten van de muizen ook op moeilijker leerlingen van toepassing zouden kunnen zijn, zou dit een opmerkelijke vooruitgang zijn.”

Kaneel kan ook helpen tegen de ziekte van Parkinson

Dit onderzoek ontdekte ook dat kaneel veranderingen in de hersenen veroorzaakte, bij muizen met de ziekte van Parkinson.

Voor deze studie gebruikten de onderzoekers massaspectrometrische analyse om de zuiverste van de twee belangrijkste soorten kaneel die op grote schaal beschikbaar zijn in de Verenigde Staten te identificeren: de Chinese kaneel en originele Ceylon kaneel.

“Hoewel beide typen van kaneel worden gemetaboliseerd tot natriumbenzoaat, hebben we gezien dat Ceylon kaneel veel zuiverder is dan de Chinese kaneel, aangezien deze laatste coumarine bevat, een lever beschadigende molecule,” zei Pahan.

De studie van kaneel en leervermogen werd ondersteund door subsidies van de National Institutes of Health, het Amerikaanse Department of Veterans Affairs en de Alzheimer’s Association.

Bron: sciencedaily.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Er is een heel simpel middel om sneller van je muggenbult af te komen
Next Natuurlijke vitaminen vs synthetische (kunstmatige) vitaminen

About author

You might also like