Je gaat beter leren van kaneel.
juli 13, 2016 5457 Views

Je gaat beter leren van kaneel.

Kaneel is een heerlijke aanvulling op toast, koffie en broodjes.

Luister naar dit artikel

Het eten van dit smakelijke keukenkruid, kan ook het leervermogen verbeteren.


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Dit zijn de resultaten van een nieuwe studie die online gepubliceerd werd in het juli nummer van the Journal of Neuroimmune Pharmacology.

De studie uitgevoerd door neurologische wetenschappers van het Rush University Medical Center vond dat het voederen van kaneel aan laboratoriummuizen van deze muizen betere leerlingen maakte.

Muizen worden van nature verondersteld een slecht leervermogen te hebben.

Volgens hoofdonderzoeker van de studie Kalipada Pahan en hoogleraar Neurologie aan Rush, Floyd A. Davis, zou kaneel dus een veilige en eenvoudige manier kunnen zijn om moeilijke leerlingen om te vormen tot goede leerlingen.

Sommige mensen worden van nature geboren als goede leerlingen, sommigen worden goede leerlingen door inspanning en anderen vinden het moeilijk om nieuwe taken te leren, zelfs met een inspanning.

Er is weinig bekend over de neurologische processen die ervoor zorgen dat iemand een slechte leerling is en hoe de prestaties bij slechte leerlingen kunnen verbeterd worden.

” Het inzicht krijgen in de mechanismen van de hersenen die leiden tot slecht leren, is belangrijk voor het ontwikkelen van effectieve strategieën ter verbetering van het geheugen en het leervermogen,” zei Pahan.

De rolomkering van kaneel

De sleutel tot het verkrijgen van dit inzicht ligt in de hippocampus, een klein deel van de hersenen dat genereert, organiseert en opslaat in het geheugen.

Onderzoekers hebben gevonden dat de hippocampus van moeilijker leerlingen minder CREB heeft (een eiwit betrokken bij het geheugen en het leren) en meer alpha5 subeenheid van GABAA-receptor of GABRA5 (een eiwit dat tonische remmende geleiding genereert in de hersenen) dan goed leerlingen.

De muizen in het onderzoek kregen orale voeding van kaneel.

Kaneel wordt door hun lichaam gemetaboliseerd tot natriumbenzoaat, een chemische stof gebruikt als geneesmiddelen tegen hersenletsel.

Wanneer het natriumbenzoaat de hersenen van de muizen had bereikt, steeg de CREB, verminderde de GABRA5, en werd de plasticiteit (het vermogen om te veranderen) van de hippocampus neuronen gestimuleerd.

Deze veranderingen leiden op hun beurt tot een verbetering van het geheugen en het leren van de muizen.

” We hebben met succes kaneel gebruikt om biochemische, cellulaire en anatomische veranderingen om te keren, die optreden bij muizen met een slecht leervermogen, ” aldus Pahan.

De onderzoekers gebruikten een Barnes doolhof, een standaard cirkelvormig doolhof met verdiepingen bestaande uit 20 gaten , om muizen met goede en slechte leervermogen te identificeren.

Na twee dagen training werden de muizen onderzocht op hun vermogen om een aangegeven gat te vinden.

Ze testten de muizen weer na een maand kaneel voeding.

De onderzoekers vonden dat na het eten van kaneel, de moeilijker lerende muizen hun geheugen en leren op een niveau hadden gebracht als dat van goed lerende muizen.

Zij hebben echter geen significante verbetering gevonden door het eten van kaneel onder de goede leerlingen.

“Individuele leerverschillen en educatieve aanpakken zijn een wereldwijd probleem,” zei Pahan. “We moeten deze aanpak bij moeilijker leerlingen verder testen. Als deze resultaten van de muizen ook op moeilijker leerlingen van toepassing zouden kunnen zijn, zou dit een opmerkelijke vooruitgang zijn.”

Kaneel kan ook helpen tegen de ziekte van Parkinson

Dit onderzoek ontdekte ook dat kaneel veranderingen in de hersenen veroorzaakte, bij muizen met de ziekte van Parkinson.

Voor deze studie gebruikten de onderzoekers massaspectrometrische analyse om de zuiverste van de twee belangrijkste soorten kaneel die op grote schaal beschikbaar zijn in de Verenigde Staten te identificeren: de Chinese kaneel en originele Ceylon kaneel.

“Hoewel beide typen van kaneel worden gemetaboliseerd tot natriumbenzoaat, hebben we gezien dat Ceylon kaneel veel zuiverder is dan de Chinese kaneel, aangezien deze laatste coumarine bevat, een lever beschadigende molecule,” zei Pahan.

De studie van kaneel en leervermogen werd ondersteund door subsidies van de National Institutes of Health, het Amerikaanse Department of Veterans Affairs en de Alzheimer’s Association.

Bron: sciencedaily.com

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Er is een heel simpel middel om sneller van je muggenbult af te komen
Next Natuurlijke vitaminen vs synthetische (kunstmatige) vitaminen

You might also like

Natuurlijk genezen

5 voedingsmiddelen om je geïrriteerde maag te verzachten

Luister naar dit artikel Wist je dat er veel natuurlijke manieren zijn om je geïrriteerde maag te kalmeren? Omgaan met buikpijn kan stressvol zijn en gebeurt meestal op het meest

Natuurlijk genezen

Genees je longen met DEZE thee. Het helpt bij hoesten, astma, bronchitis, emfyseem, infecties en meer.

Luister naar dit artikel Oregano wordt al sinds mensenheugenis gebruikt voor zijn potentiële gezondheidsvoordelen. De meeste van deze voordelen worden toegeschreven aan de anti-kanker, antibacteriële en antioxidante eigenschappen van het

Natuurlijk genezen

Je kunt een beroerte voorkomen.. Je lichaam waarschuwt jou met DEZE 6 symptomen!

Luister naar dit artikel Het is vreselijk om mee te maken.. Een beroerte. Elk jaar worden 46.000 mensen getroffen door een beroerte, maar liefst 125 per dag dus. Steun Naturotheek: