*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Je gaat beter leren van kaneel.
juli 13, 2016 4548 Views

Je gaat beter leren van kaneel.

Kaneel is een heerlijke aanvulling op toast, koffie en broodjes.

Het eten van dit smakelijke keukenkruid, kan ook het leervermogen verbeteren.

Dit zijn de resultaten van een nieuwe studie die online gepubliceerd werd in het juli nummer van the Journal of Neuroimmune Pharmacology.

De studie uitgevoerd door neurologische wetenschappers van het Rush University Medical Center vond dat het voederen van kaneel aan laboratoriummuizen van deze muizen betere leerlingen maakte.

Muizen worden van nature verondersteld een slecht leervermogen te hebben.

Volgens hoofdonderzoeker van de studie Kalipada Pahan en hoogleraar Neurologie aan Rush, Floyd A. Davis, zou kaneel dus een veilige en eenvoudige manier kunnen zijn om moeilijke leerlingen om te vormen tot goede leerlingen.

Sommige mensen worden van nature geboren als goede leerlingen, sommigen worden goede leerlingen door inspanning en anderen vinden het moeilijk om nieuwe taken te leren, zelfs met een inspanning.

Er is weinig bekend over de neurologische processen die ervoor zorgen dat iemand een slechte leerling is en hoe de prestaties bij slechte leerlingen kunnen verbeterd worden.

” Het inzicht krijgen in de mechanismen van de hersenen die leiden tot slecht leren, is belangrijk voor het ontwikkelen van effectieve strategieën ter verbetering van het geheugen en het leervermogen,” zei Pahan.

De rolomkering van kaneel

De sleutel tot het verkrijgen van dit inzicht ligt in de hippocampus, een klein deel van de hersenen dat genereert, organiseert en opslaat in het geheugen.

Onderzoekers hebben gevonden dat de hippocampus van moeilijker leerlingen minder CREB heeft (een eiwit betrokken bij het geheugen en het leren) en meer alpha5 subeenheid van GABAA-receptor of GABRA5 (een eiwit dat tonische remmende geleiding genereert in de hersenen) dan goed leerlingen.

De muizen in het onderzoek kregen orale voeding van kaneel.

Kaneel wordt door hun lichaam gemetaboliseerd tot natriumbenzoaat, een chemische stof gebruikt als geneesmiddelen tegen hersenletsel.

Wanneer het natriumbenzoaat de hersenen van de muizen had bereikt, steeg de CREB, verminderde de GABRA5, en werd de plasticiteit (het vermogen om te veranderen) van de hippocampus neuronen gestimuleerd.

Deze veranderingen leiden op hun beurt tot een verbetering van het geheugen en het leren van de muizen.

” We hebben met succes kaneel gebruikt om biochemische, cellulaire en anatomische veranderingen om te keren, die optreden bij muizen met een slecht leervermogen, ” aldus Pahan.

De onderzoekers gebruikten een Barnes doolhof, een standaard cirkelvormig doolhof met verdiepingen bestaande uit 20 gaten , om muizen met goede en slechte leervermogen te identificeren.

Na twee dagen training werden de muizen onderzocht op hun vermogen om een aangegeven gat te vinden.

Ze testten de muizen weer na een maand kaneel voeding.

De onderzoekers vonden dat na het eten van kaneel, de moeilijker lerende muizen hun geheugen en leren op een niveau hadden gebracht als dat van goed lerende muizen.

Zij hebben echter geen significante verbetering gevonden door het eten van kaneel onder de goede leerlingen.

“Individuele leerverschillen en educatieve aanpakken zijn een wereldwijd probleem,” zei Pahan. “We moeten deze aanpak bij moeilijker leerlingen verder testen. Als deze resultaten van de muizen ook op moeilijker leerlingen van toepassing zouden kunnen zijn, zou dit een opmerkelijke vooruitgang zijn.”

Kaneel kan ook helpen tegen de ziekte van Parkinson

Dit onderzoek ontdekte ook dat kaneel veranderingen in de hersenen veroorzaakte, bij muizen met de ziekte van Parkinson.

Voor deze studie gebruikten de onderzoekers massaspectrometrische analyse om de zuiverste van de twee belangrijkste soorten kaneel die op grote schaal beschikbaar zijn in de Verenigde Staten te identificeren: de Chinese kaneel en originele Ceylon kaneel.

“Hoewel beide typen van kaneel worden gemetaboliseerd tot natriumbenzoaat, hebben we gezien dat Ceylon kaneel veel zuiverder is dan de Chinese kaneel, aangezien deze laatste coumarine bevat, een lever beschadigende molecule,” zei Pahan.

De studie van kaneel en leervermogen werd ondersteund door subsidies van de National Institutes of Health, het Amerikaanse Department of Veterans Affairs en de Alzheimer’s Association.

Bron: sciencedaily.com

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Er is een heel simpel middel om sneller van je muggenbult af te komen
Next Natuurlijke vitaminen vs synthetische (kunstmatige) vitaminen

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

Heeft u pijn? Lees dan dit en pas het toe!

Beste lezers, vandaag eens niet een artikeltje over een of ander wetenschappelijk onderzoek, maar eentje uit pure ervaring omdat we het hier zelf gebruiken. Het is een middel dat directe

Natuurlijk genezen

Ze Doet Zout In Een Sok En Legt Het In Een Pan. Wat Ze Vervolgens Doet? Briljant!

Helaas krijgen we allemaal wel eens te maken met oorpijn. Het is een vervelende kwaal waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Als je van je oorpijn af wilt, kun

Natuurlijk genezen

Worstel je met rusteloze slaap? Hier is waarom je sesamolie naast je bed zou moeten bewaren

Ayurvedische geneeskunde is een meer dan 3000 jaar oud medisch systeem. Nationale Instituten voor Volksgezondheid verklaren dat Ayurveda gebaseerd is op concepten van universele onderlinge verbondenheid, de constitutie van het