Je gooit nooit meer een bananenschil weg. Als je ziet wat het voor je huid kan doen!
juni 4, 2016 21739 Views

Je gooit nooit meer een bananenschil weg. Als je ziet wat het voor je huid kan doen!

Luister naar dit artikel

De banaan is het derde meest populaire fruit in Nederland. Nederlanders eten samen jaarlijks ruim 720 miljoen bananen. Het afval product van de banaan, de schil wordt vrijwel direct of na het nuttigen weggegooid. Maar wist je dat de bananenschil tal van andere bijzondere voordelen biedt voor de gezondheid van de mens?


Steun Naturotheek: Alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Je zal versteld staan van de vele nuttige eigenschappen die de bananenschil met zich meebrengt. In dit artikel beschrijven wij maar liefst 12 verschillende manierenwaarop je dit natuurlijk schoonheidsproduct, omwille van de antibacteriële, schimmelwerende en enzymafbrekende eigenschappen, kunt gebruiken.

Nuttige eigenschappen van een bananenschil

Maakt je tanden stralend wit:
Wrijf met de binnenkant van de schil regelmatig over je tanden en je merkt vrij snel het verschil.

Gezichtsmasker:
De aanwezigheid enzymen in de bananenschil zorgen voor een gezonde en heldere huid. Was je gezicht met een PH neutrale zeep, leg daarna de schil over je hele gezicht en laat het opdrogen. Aansluitend het gezicht goed naspoelen met water.

Vermindert irritatie en jeuk:
Ben je door een mier of mug gebeten? Breng de binnenkant van de bananenschil op de rode bult. Hierdoor zal de jeuk en irritatie verzacht worden. Dit helpt ook erg goed bij irritatie door brandnetels.

Wratten verwijderen op natuurlijke wijze:
Plaats de binnenkant van de schil op de wrat en dek het stevig af. Dit natuurlijke verband een aantal keer gedurende een aantal dagen verwisselen en na circa een week zal de wrat verdwenen zijn.

Splinters verwijderen:
De werkwijze is hetzelfde als hierboven beschreven om wratten te behandelen. In de schil zitten enzymes die als een natuurlijk middel werken om lichaamsvreemde stoffen op een zeer efficiënte manier te verwijderen.

Vermindert acné:
Wrijf ’s avonds het gezicht in met de binnenkant van de schil en laat het de volledige nacht inwerken. In de ochtend het gelaat met een PH neutrale zeep wassen. Breng dit natuurlijk gezichtsmasker één keer per week aan.

Behandelen van psoriasis:
Wrijf de plekken op de huid elke dag in met de binnenkant van de bananenschil. Dit kan aanvankelijk enige roodheid veroorzaken, maar na enkele weken merkt je vast het verschil.

Keuzingen helen:
De binnenkant van een stuk bananenschil met een pleister aanbrengen op de blauwe plek en regelmatig verwisselen. Hierdoor zal de blauwe plek sneller en beter genezen.

Natuurlijk anti-rimpelmiddel:
Laat die dure crèmes met chemische stofjes liggen en gebruik een bananenschil om je huid een boost te geven. De bananenschil bevat kalium, ijzer, magnesium en vitamines A, B en E en diverse antioxidanten. Dit alles zorgt voor het hydrateren van je huid en dat deze er lange tijd jong uit blijft zien.

Beschadigd haar:
Pureer de schil met een beetje water in de blender en laat dit haarmasker gedurende een half uurtje inwerken. Als extra voeding kleine stukjes bananenschil aan je shampoo of conditioner toevoegen voor stralend en gezond haar!

Droge huid:
Heb je een droge huid? Dan helpen de vitamine A en de mineralen die in de schil aanwezig zijn de droge huid tegen te gaan. Je huid zal hierdoor opnieuw gaan stralen.

De huid hydrateren:
Pureer de schil met een halve komkommer en het vruchtvlees van een mango. Breng het masker aan op de droogste plaatsen van de huid en laat dit 30 minuten in trekken. Was het daarna af met lauw water voor een zachte en gehydrateerde huid.

Denk dus de volgende keer dat je een banaan hebt opgegeten en voordat je de schil achteloos weggooit aan de voordelen die de schil je kan bieden! Deel dit artikel met je vrienden zodat zij ook weten wat de nuttige eigenschappen van een bananenschil zijn.

Tot Slot:

Big Pharma jaagt op websites zoals de onze en is daar zeer succesvol in. Meer dan 80% en de kennis daarin is reeds verwijderd van het web. Ook wij zijn hierop geen uitzondering en zijn om te overleven volledig afhankelijk van donaties van onze lezers. Laat de kennis over echte natuurgeneesmiddelen niet verloren gaan! Indien u het belangrijk vindt wat wij doen overweeg dan ons te steunen met een donatie

Klik hier om te doneren, zodat wij ons staande kunnen houden tegen BigParma!

Previous Allemaal aan de mierikswortel! Dit belangrijke keukenkruid bestrijdt kanker
Next Moet je elke nacht opstaan om te plassen? Dit is wat dat kan zeggen over je gezondheid!

You might also like

Natuurlijk genezen

Aan het hoesten en snotteren? Met dit stappenplan kom je binnen 24 uur van die verkoudheid af!

Luister naar dit artikel Het wordt steeds kouder buiten en daarmee lijkt het of zowat iedereen verkouden is. Ben jij ook al een paar dagen aan het hoesten, proesten en

Natuurlijk genezen

Heb je een vitamine D tekort? Zo herken je de symptomen en behandel je een tekort op de juiste wijze.

Luister naar dit artikel Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine die een rol in veel belangrijke lichaamsfuncties speelt. Het is het best bekend voor doordat het goed samenwerkt

Natuurlijk genezen

5 verrassende toepassingen van cayennepeper voor uw gezondheid

Luister naar dit artikel De meeste mensen weten dat paprika’s geweldig zijn bij het koken, omdat ze smaak aan het eten geven. U kunt milde pepers tot zeer pittige pepers