*** BELANGRIJKE MEDEDELING ***


Met de extreem toenemende censuur op Facebook, Twitter en de andere Big Tech Social media platformen hebben wij besloten zelf het heft in handen te nemen!
Wilt u wel alle mogelijkheden van Facebook maar niet de manipulatie en censuur?
Kom dan naar URUBIN SOCIAL ons eigen social netwerk zonder censuur, data verzameling of andere manipulatie alleen Social Media zoals deze hoort te zijn


Je gooit nooit meer een bananenschil weg. Als je ziet wat het voor je huid kan doen!
juni 4, 2016 19614 Views

Je gooit nooit meer een bananenschil weg. Als je ziet wat het voor je huid kan doen!

De banaan is het derde meest populaire fruit in Nederland. Nederlanders eten samen jaarlijks ruim 720 miljoen bananen. Het afval product van de banaan, de schil wordt vrijwel direct of na het nuttigen weggegooid. Maar wist je dat de bananenschil tal van andere bijzondere voordelen biedt voor de gezondheid van de mens?

Je zal versteld staan van de vele nuttige eigenschappen die de bananenschil met zich meebrengt. In dit artikel beschrijven wij maar liefst 12 verschillende manierenwaarop je dit natuurlijk schoonheidsproduct, omwille van de antibacteriële, schimmelwerende en enzymafbrekende eigenschappen, kunt gebruiken.

Nuttige eigenschappen van een bananenschil

Maakt je tanden stralend wit:
Wrijf met de binnenkant van de schil regelmatig over je tanden en je merkt vrij snel het verschil.

Gezichtsmasker:
De aanwezigheid enzymen in de bananenschil zorgen voor een gezonde en heldere huid. Was je gezicht met een PH neutrale zeep, leg daarna de schil over je hele gezicht en laat het opdrogen. Aansluitend het gezicht goed naspoelen met water.

Vermindert irritatie en jeuk:
Ben je door een mier of mug gebeten? Breng de binnenkant van de bananenschil op de rode bult. Hierdoor zal de jeuk en irritatie verzacht worden. Dit helpt ook erg goed bij irritatie door brandnetels.

Wratten verwijderen op natuurlijke wijze:
Plaats de binnenkant van de schil op de wrat en dek het stevig af. Dit natuurlijke verband een aantal keer gedurende een aantal dagen verwisselen en na circa een week zal de wrat verdwenen zijn.

Splinters verwijderen:
De werkwijze is hetzelfde als hierboven beschreven om wratten te behandelen. In de schil zitten enzymes die als een natuurlijk middel werken om lichaamsvreemde stoffen op een zeer efficiënte manier te verwijderen.

Vermindert acné:
Wrijf ’s avonds het gezicht in met de binnenkant van de schil en laat het de volledige nacht inwerken. In de ochtend het gelaat met een PH neutrale zeep wassen. Breng dit natuurlijk gezichtsmasker één keer per week aan.

Behandelen van psoriasis:
Wrijf de plekken op de huid elke dag in met de binnenkant van de bananenschil. Dit kan aanvankelijk enige roodheid veroorzaken, maar na enkele weken merkt je vast het verschil.

Keuzingen helen:
De binnenkant van een stuk bananenschil met een pleister aanbrengen op de blauwe plek en regelmatig verwisselen. Hierdoor zal de blauwe plek sneller en beter genezen.

Natuurlijk anti-rimpelmiddel:
Laat die dure crèmes met chemische stofjes liggen en gebruik een bananenschil om je huid een boost te geven. De bananenschil bevat kalium, ijzer, magnesium en vitamines A, B en E en diverse antioxidanten. Dit alles zorgt voor het hydrateren van je huid en dat deze er lange tijd jong uit blijft zien.

Beschadigd haar:
Pureer de schil met een beetje water in de blender en laat dit haarmasker gedurende een half uurtje inwerken. Als extra voeding kleine stukjes bananenschil aan je shampoo of conditioner toevoegen voor stralend en gezond haar!

Droge huid:
Heb je een droge huid? Dan helpen de vitamine A en de mineralen die in de schil aanwezig zijn de droge huid tegen te gaan. Je huid zal hierdoor opnieuw gaan stralen.

De huid hydrateren:
Pureer de schil met een halve komkommer en het vruchtvlees van een mango. Breng het masker aan op de droogste plaatsen van de huid en laat dit 30 minuten in trekken. Was het daarna af met lauw water voor een zachte en gehydrateerde huid.

Denk dus de volgende keer dat je een banaan hebt opgegeten en voordat je de schil achteloos weggooit aan de voordelen die de schil je kan bieden! Deel dit artikel met je vrienden zodat zij ook weten wat de nuttige eigenschappen van een bananenschil zijn.

Vond u dit artikel interessant, leerzaam of leuk?

Wist u dat wij onlangs een nieuwe website hebben gelanceerd waar u gemakkelijk al het onafhankelijke nieuws kunt volgen van maar liefst 55 Nederlandse bronnen?

Klik hier om een kijkje te nemen! 

 Ook Interessant:

ad1-png

Hoe verhelp je Acne, eczeem en andere huidproblemen
op een natuurlijke wijze
Miljoenen mensen, ,kampen met huidproblemen als acne,
eczeem, rosacea, en de beschikbare over de toonbank
middelen die je kunt kopen via drogisterij en apotheek,
maar [Lees Verder]

ad2-png

Neusholte problemen natuurlijk oplossen

Onze neus krijgt heel wat te verduren. Verstoppingen bij
verkoudheid, of juist een loopneus. Ook zaken als hooikoorts
zorgen voor neusproblemen en de middelen [Lees Verder…]

ad3-png

Last van migraine? Zo kom je er op natuurlijke wijze van af!

Al zo lang als ik mij kan herinneren heb ik last van migraine,
en wat ik ook probeerde, niets hielp, ook de voorgeschreven
medicatie van de huisarts niet. [Lees Verder…]

 

Previous Allemaal aan de mierikswortel! Dit belangrijke keukenkruid bestrijdt kanker
Next Moet je elke nacht opstaan om te plassen? Dit is wat dat kan zeggen over je gezondheid!

About author

You might also like

Natuurlijk genezen

De 10 meest krachtige natuurlijke antibiotica die de mensheid kent

Antibiotica zijn een groot goed. Ze behandelen infecties en ziektes veroorzaakt door bacteriën, legt NPS MedicineWise uit. Vóór penicilline en andere antibiotica-uitvindingen uit de jaren 1940 stierven miljoenen mensen aan

Natuurlijk genezen

Dit koolrecept is effectiever dan medicijnen voor maagzweren.

Maagzweren zijn pijnlijke zweren die zich ontwikkelen in het slijmvlies van de maag en de dunne darm. Deze zweren kunnen worden veroorzaakt door een aantal factoren zoals roken, stress of

Natuurlijk genezen

8 symptomen van nierstenen om nooit te negeren

Wanneer de mineralen en het zout in uw nieren beginnen te kristalliseren in stenen, worden deze nierstenen genoemd. Dit is meestal te wijten aan een onbalans. Wanneer het je aan